28.04.2025
שני
ל' בניסן התשפ"ה (ראש חודש)
▲︎ לוהט
▲︎ חם
▲︎ עוררו עניין
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
לפני 3 שעות ו-13 דקות
16.67% מהצפיות
מאת Ynet
לא בסיסמאות אלא במעשים: יוזמת "הביתה" פועלת להחזרת התושבים ליישוביהם באמצעות השקעה בחינוך, חיזוק קהילות ופיתוח מרחבי מצוינות לילדים ולנוער. סיגל מורן, מנכ״לית היוזמה: ״אנחנו מחזקים את השורשים, כדי שהקהילות יוכלו לצמוח מחדש"
לפני 7 שעות ו-3 דקות
16.67% מהצפיות
מאת Ynet
לראשונה השנה יוכרז יום האחדות כיום ממלכתי רשמי, יום שהוקם לזכר גיל-עד שער, נפתלי פרנקל ואיל יפרח ז"ל, שלושת הנערים שנחטפו ונרצחו בידי חמאס ב-2014. מלבד בני הזוג דאום, פרס "ירושלים לאחדות", שנוסד כחלק מהיום, יוענק גם ל"דרך שירה בנקי" ולארגונים נוספים שפועלים למען ערבות הדדית בחברה הישראלית. "דווקא עכשיו, יותר מתמיד נדרשת אחדות", אומרת בת גלים שער, אימו של גיל-עד ז"ל
לפני 9 שעות ו-16 דקות
16.67% מהצפיות
מאת Ynet
כמייסד ומנכ"ל עמותת "בית התבשיל", הרב קרקובסקי, בן לניצול שואה, שולח מדי יום 1,500 ארוחות לנזקקים. בריאיון מרגש לאולפן ynet הוא קושר בין סבל אביו לסבל החטופים המורעבים בעזה, ומבקש עזרה להמשיך במשימת חייו: "המלחמה שלנו ברעב לא תסתיים, כל עוד יש אפילו אדם אחד בארץ שהולך לישון רעב"
לפני 10 שעות ו-25 דקות
16.67% מהצפיות
מאת Ynet
אילן גבאי עלה מצרפת לישראל בעקבות מבצע 'שומר החומות', ומצא את עצמו בלב הלחימה של 'חרבות ברזל'. כמילואימניק ללא משפחה בארץ, הוא אחד ממאות לוחמים ולוחמות שעמותת מייקל לוין מלווה ופועלת עבורם. לקראת שבוע גיוס התרומות לעמותה, שוחחנו עם אילן ועם ליאורה רובינשטיין, המנכ"לית שהובילה את המאבק למען החיילים הבודדים עד לכנסת, שהניב הישגים משני חיים עבור מאות אלפי חיילי מילואים ללא עורף משפחתי. זה סיפורם
לפני 12 שעות ו-43 דקות
16.67% מהצפיות
מאת Ynet
בין 120 החיילות והחיילים המצטיינים שיעמדו ברחבת בית הנשיא בטקס יום העצמאות יהיה סמל א' מערד, צעיר על הרצף האוטיסטי שהיה פטור משירות אבל התעקש להתגייס לצה"ל. "אני מאוד מתרגש", הוא אומר, "רציתי לשרת בצבא של המדינה ואני גאה בזה"
לפני 13 שעות ו-8 דקות
16.67% מהצפיות
מאת Ynet
סבתות וסבים שכולים נתקלים בקשיים ייחודיים, כמו הצורך לתמוך בהורים שאיבדו בן או בת בזמן שהם עצמם מתמודדים עם האבל הכבד מנשוא. כדי לסייע להם, מפעיל משרד הרווחה ברחבי הארץ כ-30 קבוצות בהנחיית עובדים סוציאליים, שבהן הסבים והסבתות משתפים בתחושות, מוצאים נחמה ואפילו מצליחים לחייך ולצחוק. "כל הדברים הטובים הלכו יחד עם מיה, אבל המפגשים העמידו אותי על הרגליים"