זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
21/06/21 15:38
15.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שתי האוניות הבריטיות סטו ממסלול הפלגתן לאחר שמערכות הניווט שלהן הצביעו על כך שהן מפליגות סמוך לאי קרים, בה בעת שהם היו בסמוך לאודסה https://twitter.com/HMSDefender/status/1405850356203069440?s=20 שתי אוניות מלחמה של הצי הבריטי שביצעו פעילות מבצעית בים השחור נפלו קורבן ללוחמת ניווט, ככל הנראה על ידי הרוסים. האוניות הבריטיות שוהות בים השחור להפגנת נוכחות בעיקר מול הצי הרוסי וסיוע לצי השישי האמריקאי הפועל בזירה.
לוחמת ניווט מוגדרת כפעולות התקפיות והגנתיות מכוונות, על מנת למנוע מהיריב את השימוש במידע ובתזמון של מערכות ניווט על מנת לבנות תמונת מערכה בזמן אמת, לתמרן, לנווט ולהפעיל מערכות נשק, ובה בעת לשמור על יכולות אלו עבור המפעיל.
שתי האוניות הבריטיות סטו ממסלול הפלגתן לאחר שמערכות הניווט שלהן הצביעו על כך שהן מפליגות סמוך לאי קרים, בה בעת שהם היו בסמוך לאודסה. לוחמת הניווט התבצעה באמצעות שיבוש מערכת ה- AIS (Automatic Identification System).
מערכת ה- AIS היא מערכת אזרחית, אותה מחוייבת להפעיל כל אונייה מעל דחי של 300 טון, כך על פי חוקי ארגון השיט הבינלאומי, ה- IMO. המערכת משדרת את מיקום האונייה ומידע נוסף אחר, המערכת מתממשקת למערכות ניווט נוספות באונייה, כולל GPS ועוד. למערכת ה- AIS ממשקים פתוחים ברשת האינטרנט, המאפשרים צפייה בחינם לכל דורש על נתוני כל כלי השיט המפליגים ברחבי הגלובוס (מוזמנין לצפות באתר www.marinetraffic.com למשל).
לא ברור כיצד בוצעה הטעיית ה- AIS, האם באמצעות תקיפת סייבר על מערכת ה- AIS או באמצעות שיבוש מערכות ה- GPS. פעמים רבות בעבר הודגמו תקיפות על מערכות AIS כמו גם שיבושי GPS שהרוסים הפעילו בים השחור. עד פרסום ממצאי הצי הבריטי כל האופציות פתוחות.
21/06/21 09:22
8.47% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עד לשנת 2025 מתכוון הצבא לרכוש מעל 11,000 מקלעים בשווי של כ-175 מיליון אירו
By Tim Rademacher - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79745633 צבא גרמניה החליט על רכישת יותר מ-11,000 מקלעי MG5 מתוצרת החברה הגרמנית הקלר וקוך בשווי של כ-175 מיליון אירו. החוזה לרכש זה נחתם כבר באמצע חודש אפריל, אולם רק השבוע (שלישי) פורסם ברשומות. בנוסף, כולל החוזה גם רכישת רכבים, אביזרים, חלקי חילוף ושירותי לוגיסטיקה בשווי של יותר מ-30 מיליון אירו.
האתר הגרמני Soldat & Technik מספר כי הכוונה היא לספק שני שליש מהכמות בשנת 2024 והשאר בשנת 2025. 7,472 מקלעים מהדגם הסטנדרטי MG5, מהדגם המודולרי MG5A1 ודגם החי"ר MG5A2כבר מוכנים למסירה. עם סיום האספקה, יהיו בצבא גרמניה כמעט 19,000 מקלעים מ-3 סוגים אלו. החוזה מאפשר רכישה של עוד כ-4,000 מקלעי MG5 במידה ויעלה הצורך.
מקלע ה-MG5 הנו מקלע בוכנת גז בקליבר 7.62x51 מ"מ המבוסס על מקלע ה-HK121 המיוצר על ידי חברת הקלר וקוך מאז שנת 2005.
21/06/21 18:09
8.47% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מפא"ת במשרד הביטחון, יחד עם חברת "אלביט מערכות" בשיתוף חיל האוויר, ערכו ניסוי יירוט בלייזר מכלי טיס. מטרת הניסוי היא לעניין משקיע זר פוטנציאלי. על פי הערכות, למשרד נדרשים לפחות מיליארד וחצי ש״ח ועוד כשש שנות פיתוח להגיע למערכת מבצעית קרדיט: משרד הביטחון סדרת הניסויים נערכה בהובלת יחידת המחקר והפיתוח (מו"פ) במפא"ת. מטוס שעליו הותקן מדגים של מערכת לייזר יירט והשמיד - במספר תרחישים שונים - כטב"מים בטווחים וגבהי טיסה שונים. היכולת להשמיד מהאוויר איומים אוויריים ובהם מל"טים היא יכולת חדשנית ובעלת פוטנציאל לשינוי אסטרטגי ביכולת ההגנה האווירית של מדינת ישראל. הניסויים בוצעו בשדה ניסוי במרכז הארץ בשת"פ הדוק עם חיל האוויר ויחידת ינ"ט.
סדרת הניסויים הזו היא השלב הראשון בתוכנית ניסויים רב-שנתית של מפא"ת וחברת "אלביט מערכות" לפיתוח מערכת לייזר מוטסת להתמודדות עם איומים אוויריים ואיומים של תלולי מסלול לטווחים ארוכים בהספקים גבוהים. ליירוט באמצעות לייזר רב עוצמה אווירי ישנם יתרונות רבים, בהם עלות של דולרים בודדים לכל יירוט, יכולת ליירט איומים מטווחים ארוכים מאוד תוך פעולה בגובה רב וללא מגבלות מזג אוויר, וכן מתן מעטפת הגנה על מרחבים גדולים.
מערכת הלייזר האווירית תשלים את מערך ההגנה הרב שכבתי של ישראל, הכולל את "כיפת ברזל", "שרביט קסמים" ומערכות ה"חץ". המערכת תגביר את אפקטיביות ההגנה מול האיומים הקיימים והצפויים בזירה. ראש מו"פ במפא"ת, תא"ל יניב רותם: "מפא"ת ואלביט בשיתוף חיל האוויר מסיימים בימים אלה סדרה של ניסויי פיתוח בלייזר מוטס. הצלחנו ליירט אווירית מספר כטב"מים בטווח של מעל לקילומטר. זהו הישג טכנולוגי פורץ דרך, שמהווה נדבך קריטי להמשך הפיתוח".
מנכ"ל אלביט מערכות מודיעין, אורן סבג: "אנחנו גאים להוביל, יחד עם מפא"ת וחיל האוויר, את פיתוח היכולת האסטרטגית הזו. פריצת הדרך הטכנולוגית שהוכחה בסדרת הניסויים מתבססת על נכסים טכנולוגיים ייחודיים בקנה מידה עולמי בתחומי האלקטרואופטיקה, ומערכות משולבות לייזר קרקעיות ואוויריות, דוגמת מגן רקיע ואחרות.״
את ההודעה של משהב״ט צריך לקרוא בין השורות. באפריל האחרון עלו דיווחים על לייזר שמפותח עבור מל״ט ההרמס 900 של אלביט. בעקבות פרסומים אלו, כתבנו על כך שהמשרד למעשה מחפש משקיע זר שיביא את המערכת למבצעיות. על פי הערכות נדרשים מיליארד עד מיליארד וחצי ש״ח לפיתוח אב טיפוס מבצעי של לייזר בהספק גבוה להתקנה על מל״ט. ולפחות שש שנות פיתוח נוספות.
21/06/21 22:42
6.88% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת נגה – ניהול מערכות חשמל פרסמה קול קורא במסגרתו ניתן להגיש בקשה למימון עבודות מחקר בהיקף של עד כחצי מיליון ש״ח לזוכה יורם כהן, מנכ"ל נגה - ניהול מערכת החשמל. צילום: Maria Troyanker חברת נגה – ניהול רשת החשמל, לשעבר חברת ניהול המערכת, האמונה על תכנון, פיתוח וניהול משק החשמל בישראל, יצאה בקול קורא לקבלת הצעות מחקר בתחומי ניהול, תכנון ופיתוח מערכת החשמל בישראל. במסגרת היוזמה יוענקו עד כחצי מיליון ₪ לכל הצעת מחקר שתיבחר, מבין שלל תחומי הפעילות של החברה. בין תחומי המחקר השונים בהם מתעניינת החברה: תכנון וניהול מערכת חשמל; אגירת אנרגיה; סביבה וקיימות; אנרגיות מתחדשות; רשת חכמה, וכל נושא אחר הקשור לתחומי הפעילות של החברה עפ"י רישיונה.
מטרת הקול הקורא היא לעודד יזמים וגופי מחקר ופיתוח בישראל לקדם מחקרים בתחומי הליבה של החברה, לקראת השינויים הצפויים במשק החשמל בשנים הקרובות. בין השינויים אותם מסמנת נגה כמשמעותיים במערכת החשמל, ניתן לציין את המעבר לייצור מבוזר, כניסת הרכבים החשמליים לישראל, פיתוח כושר אגירה, סחר בחשמל, עמידה ביעד 30% יצור מאנרגיות מתחדשות עד 2030, כפי שקבעה הממשלה, ושינויים נוספים שישפיעו באופן ישיר ועקיף על משק החשמל בישראל.
זהו הקול הקורא השני שהחברה מוציאה, כאשר הקודם עסק בגיבוש תוכנית אינטגרטיבית למשק החשמל. לקול הקורא הקודם התקבלו עשרות התייחסויות ובהם יצרני חשמל פרטיים (יח"פים) רבים, גופי מחקר, יזמים וחברות מתחום החשמל אשר שלחו את החזון שלהם לתכנון ופיתוח משק החשמל העתידי בישראל. פרסום הקול הקורא השני מאז תחילת פעילות החברה בסוף שנה שעברה, מהווה נדבך נוסף במיצוב החברה כגוף בר סמכא בעל ראיה אינטגרטיבית הפועל באובייקטיביות ושקיפות תוך שימוש בכלים חדשניים.
יורם כהן, מנכ"ל נגה - ניהול מערכת החשמל: "המטרה שלנו היא לעודד יזמים וגופי מחקר שונים לסייע בקידום התכנון והפיתוח של משק החשמל העתידי של ישראל תוך שימוש במתודולוגיות חדשות וכלים חדשניים מהמתקדמים בעולם. אנו רואים את עצמנו לא רק כגוף האחראי על הניהול השוטף של משק החשמל, אלא גם כגוף אחראי על מחקר ופיתוח בתחומי תכנון ופיתוח משק החשמל. השינויים הצפויים במשק החשמל מחייבים אותנו להכיר וללמוד את תחומי המחקר הרלוונטיים ולהיערך מתודולוגית וטכנולוגית למימוש היעדים המאתגרים של משק החשמל העתידי".
החברה תקבל בקרוב מחברת החשמל גם את האחריות על פעילות יחידת ניהול המערכת שתצטרף אל תפ"ט (תיכנון פיתוח וטכנולוגיות) ויחידת הסטטיסטיקה והחיזוי, שהיו בחברת החשמל ועברו לחברה בסוף שנה שעברה.
21/06/21 09:18
6.08% מהצפיות
מאת IsraelDefense
פגזי ה-,AMP המיוצרים על ידי נורת'רופ גרומן, מיועדים לירי מטנקי האברהמס M1A2
By Unknown author - https://www.flickr.com/photos/peosoldier/3882305378/in/datetaken/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10538199 צבא ארה"ב העניק לחברת ליאונרדו חוזה בשווי של מעל 82 מיליון דולרים לאספקת כוונות עזר לפגזי טנקים 120 מ"מ מסוג AMP (Advanced Multi-Purpose)
האתר shephardmedia.com מספר כי פגזי ה-,AMP המיוצרים על ידי נורת'רופ גרומן, מיועדים לירי מטנקי האברהמס M1A2 והם אמורים להחליף את פגזי M800, M830A1, M908 ו-M1028 הנמצאים כיום בשירות צבא ארה"ב.
פגזי ה- AMP מספקים יכולות של פריצת בונקרים וקירות מחוזקים. משרד ההגנה האמריקאי ביקש תקציב של 224.5 מיליון דולרים עבור תחמושת טנקים לשנת הכספים 2022.
21/06/21 12:53
5.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי מחקר של חברת הגנת הסייבר האמריקנית, זוהה קשר בין יחידה מודיעינית של הצבא הסיני הממוקמת בשינג׳יאנג לבין הקבוצה הזדונית המתמקדת באיסוף מידע צבאי ממדינות באסיה נשיא סין שי ג׳ינפינג, מוקדם יותר השנה. צילום: REUTERS/Carlos Barria חברת הגנת הסייבר האמריקנית Recorded Future פרסמה בשבוע שעבר דו״ח רחב היקף מטעמה המצביע על כך ששורת תקריות ריגול סייבר שזוהו החל מ-2014, אשר התמקדו באיסוף מידע צבאי ממדינות באסיה, מקושרות למנגנון צבאי-מודיעיני סיני. החברה זיהתה קשר בין קבוצת סייבר זדונית בשם RedFoxtrot, הנחשדת כבעלת קשרים למשטר בסין, לבין יחידה מודיעינית של הצבא הסיני המכונה יחידה 69010 הממוקמת באורומצ׳י, בירת חבל שינג׳יאנג.
״קבוצת RedFoxtrot הייתה פעילה לפחות משנת 2014, והיא מכוונת בעיקר למגזרי הממשלה, הביטחון והטלקומוניקציה ברחבי מרכז אסיה, הודו ופקיסטן – באופן התואם את התחום המבצעי האפשרי של יחידה 69010״, כתבו החוקרים.
״במהלך ששת החודשים האחרונים זיהתה Insikt Group (קבוצת המחקר של החברה, מ״ק) חדירות של RedFoxtrot לרשתות של שלושה ספקי תעופה וביטחון הודיים מרכזיים, וכן לספקי טלקומוניקציה גדולים באפגניסטן, הודו, קזחסטן ופקיסטן, ולמספר סוכנויות ממשלתיות באזור״, נכתב בדו״ח.
עוד מצוין, כי סביר שקבוצת התקיפה נהנית מתשתית נרחבת וכי היא נוהגת להשתמש בתוכנות נוזקה שונות הנפוצות בקרב קבוצות ריגול אחריות המשויכות לסין, דוגמת Temp.Trident ו-Nomad Panda.
21/06/21 18:15
5.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מטרת הפרויקט: תכנון ופיתוח ננו-לוויין שינוע במסלול נמוך סביב הירח ויאסוף מידע באמצעות מטע"ד מחקרי מימין לשמאל: פרופ' גיל יודילביץ', שלומי סודרי, פרופ' טל שימא וניקו אדמסקי. קרדיט: מרק גולדמן, דוברות הטכניון הפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל בטכניון חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם מפעל חלל של התעשייה האווירית לתכנון ולפיתוח ננו-לוויין שינוע במסלול נמוך סביב הירח ויאסוף מידע באמצעות מטע"ד מחקרי. מדובר בפרויקט סטודנטים שייצא לדרך בתחילת שנת הלימודים הבאה, באוקטובר הקרוב, ויפעל עד להשלמתו בשנים הקרובות.
מפעל חלל של התעשייה האווירית יסייע לפרויקט בכמה היבטים ובהם אפיון, הגדרת המשימה והנחייה צמודה של הסטודנטים על ידי מהנדסי חלל. הסטודנטים שישתתפו בפרויקט יזכו גם לסיורים במעבדות ואולמות שילובי הלווינים וניסויי הסביבה המדמים סביבה חללית בתעשייה האווירית ובסוף התהליך יהיו שותפים לשיגורו של הננו-לוויין.
הפרויקט המשותף הוא שיאו של תהליך פקולטי של חתירה לאיזון בין שני התחומים הנלמדים ונחקרים בפקולטה: אווירונוטיקה וחלל. דיקן הפקולטה פרופ' טל שימא אמר כי "אם בעבר הוקדשו לתחום החלל אולי רק כ-10% מתוכנית הלימודים בפקולטה, בשנים האחרונות נעשו מאמצים לשנות זאת ולאזן טוב יותר בין התחומים ולשם כך עודכנה תוכנית הלימודים ואנו בעיצומו של מאמץ גיוס חברי סגל חדשים המתמחים בתחומי החלל.
שיתוף הפעולה עם מפעל חלל של התעשייה האווירית יאפשר לנו לחשוף סטודנטים לפרויקטים משותפים עם התעשייה בתחומי החלל. מדובר בתחום מרתק שהפעילות בו מתעצמת בארץ ובעולם, ואני מקווה שכמה שיותר סטודנטים יבחרו להתמחות בו."
פרופ' גיל יודילביץ, שיזם ושיוביל את שיתוף הפעולה מצד הפקולטה, אמר כי "הפרויקט יאפשר לסטודנטים להיות שותפים בפרויקט עם התעשייה ויסייע להם להגיע בשלים יותר לתום לימודיהם ולהשתלב בתעשיית החלל המתפתחת." מטעם התעשייה האווירית יעמוד בראש הפרויקט המשותף בוגר הפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל ניקו אדמסקי, המשמש כיום כמהנדס חלל במפעל חלל של התעשייה האווירית.
מנהל מפעל חלל בתעשייה האווירית שלומי סודרי אמר בטקס החתימה כי "התעשייה האווירית מובילה תהליך לחיזוק שיתוף הפעולה עם הטכניון באמצעות פרויקט סטודנטים בעולם הננו-לווינות, אשר יפתח בפני הסטודנטים עולם חדש הכולל פיתוח מערכתי וחדשני שיאפשר לסטודנטים להתנסות בהנדסת מערכת ייחודית בתחום החלל.
״ממד החלל מצריך יכולות הנדסיות ומערכתיות עם התמחות ייחודית. עבור הסטודנטים זו הזדמנות להשתלב בהמשך בתחום החלל בישראל, להיחשף לעשייה הרחבה בתחום החלל ולקבל טעימה מהיכולות ההנדסיות והתשתיות הנרחבות הקיימות בתעשייה האווירית ".
ההסכם נחתם זמן קצר לאחר שמשלחת של בכירי התעשייה האווירית בראשות מנכ"ל החברה בועז לוי, בוגר הפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל, ביקרה בטכניון ונפגשה עם נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון והמשנה לנשיא למחקר פרופ' קובי רובינשטיין. במשלחת של התעשייה האווירית השתתפו גם מ"מ מנהל חטיבת מערכות טילים וחלל גיא בר-לב ומנהל מפעל חלל שלומי סודרי.
נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון אמר כי "הקשר בין התעשייה לאקדמיה חשוב ומפרה לשני הצדדים, והחיבור עם גוף משמעותי וגדול כמו התעשייה האווירית הוא צעד גדול במגמה זו. הממשק בין האקדמיה לתעשייה משתנה במהירות והטכניון משקיע מאמצים רבים בגיבושו בהקשר הישראלי והבין לאומי. אנו פועלים לקידום שיתופי פעולה מחקריים הדוקים באופנים שונים ובהם הפיכת הטכניון למרכז (hub) לתעשיות רבות ומגוונות, לפלטפורמת מפגש בין התעשייה לאקדמיה.
״אנו פועלים במרץ למסחור טכנולוגיות שמקורן בקמפוס והשנה האחרונה הייתה שנת שיא ביצירת חברות סטארטאפ בטכניון. ביטוי נוסף של הידוק הקשרים הוא יצירה של מסלולים ללמידה והכשרה ייעודית עבור אנשים בתעשייה המעוניינים בלמידה לאורך החיים (Lifelong learning)."
מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי אמר כי "כבוגר הטכניון, המלווה פרויקטים ותוכניות מנטורינג שונות בטכניון לאורך השנים, אני שמח על שיתופי הפעולה הקיימים והעתידיים בין התעשייה האווירית לטכניון. עלינו לחזק את שיתוף הפעולה עם הטכניון והפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל, שהיא פקולטה יחידה בתחום בארץ ומובילה ברמה עולמית.
״הידוק השותפות עם הטכניון מייצר ערך מוסף לשני הצדדים, יסייע לנו לשמר ולחזק את המובילות הטכנולוגית שלנו, ומאפשר לבוגרי הטכניון ולסטודנטים להשתלב בעשייה טכנולוגית פורצת דרך, מאתגרת ומובילה עסקית בארץ ובעולם. לשם כך חשוב שנגבש יחד את דמות המהנדס שאנו רואים לנגד עינינו – מהנדס מעורב בעל ראייה מערכתית, יכולות מחקר והבנה עסקית."
21/06/21 22:49
5.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החברה מפתחת פתרון לתכנון וניתוח פיננסי עבור חברות קטנות ובינוניות. השקעה זו מתווספת לסבב A מאפריל האחרון, המסתכם ב-43.5 מיליון דולר צילום: שני צדיקריו חברת DataRails, המפתחת פתרון לתכנון וניתוח פיננסי עבור חברות קטנות ובינוניות, הודיעה היום על גיוס של 25 מיליון דולר נוספים והכפלת הערכת שווי החברה. השקעה זו מתווספת לסבב מסדרה A עליו הוכרז בחודש אפריל בסכום של 18.5 מיליון דולר, אשר מסתכם כעת ב־43.5 מיליון דולר. החברה גייסה בסך הכול 55 מיליון דולר מאז הקמתה, כולל ההשקעה הנוכחית. ההשקעה הנוספת תתמוך בהמשך הצמיחה של החברה, שהוכפלה בהערכת השווי ובמספר הלקוחות שלה בתוך ארבעה חודשים.
למרות שעסקים קטנים ובינוניים האיצו את השימוש בכלים דיגיטליים בעקבות הקורונה, סמנכ"לי הכספים עדיין מבזבזים 30-40% מזמנם על ניתוח נתונים פיננסיים ידניים ולא מאמצים שינוי. DataRails עוסקת בדיווח כספי עבור חברות קטנות ובינוניות, ומגשרת על הפער הדיגיטלי בכך שהיא מספקת שדרוג ממשי ונגיש עבור תכנון וניתוח פיננסי - אך עדיין מאפשרת למשתמשים להמשיך ולעבוד על Excel.
הפלטפורמה של DataRails מדווחת על נתונים פיננסיים, מאחדת ומנתחת אותם אוטומטית מבלי לשנות את אופן העבודה של המשתמשים. כך אנליסטים ואנשי מקצוע בתחום הפיננסים, אשר עוסקים בתכנון וניתוח, יכולים לחקור לעומק את הנתונים שלהם, לחלץ תובנות שלא יכלו להשיג בעבר וליהנות מתצוגה מקיפה של כל הנתונים הארגוניים המאוחדים. זאת, תוך כדי שהם ממשיכים לעבוד ב־Excel כפי שהם רגילי.
"בשנה האחרונה עזרנו לחברות קטנות ובינוניות רבות לנווט בימים הסוערים של הדיווח הכספי בתקופת הקורונה. הבאנו ערך רב ללקוחותינו ולמשקיעים שלנו, למרות המגפה וחוסר היציבות הכלכלית שנבע ממנה, אשר הציב מכשולים משמעותיים", אומר דידי גורפינקל, שותף־מייסד ומנכ"ל DataRails. "ההשקעה הנוספת היא הצבעת אמון מצד המשקיעים שלנו, שזיהו את הפוטנציאל העצום שיש לנו להציע. ההשקעה תשמש להרחבת היקף הלקוחות בצפון אמריקה ובריטניה, וגיוס עובדים נוספים".
"אנחנו שמחים להשקיע שוב ב־DataRails ולהמשיך לעבוד עם הצוות כדי לעזור להם לנווט את צמיחתם המהירה", אמר ינאי אורון, שותף ב־Vertex Ventures. "עם טכנולוגיה חדשנית ועם זאת גם נגישה, ושוק עצום שלא נוצל, DataRails על המסלול להפוך לפתרון תכנון וניתוח פיננסי מוביל עבור חברות קטנות ובינוניות בכל מקום".
DataRails הוקמה בשנת 2015 על־ידי דידי גורפינקל (מנכ"ל), אייל כהן (סמנכ"ל תפעול) ועודד הר־טל (סמנכ"ל טכנולוגיות). בחברה מועסקים 80 עובדים, 50 מהם בישראל. החברה מתכננת לגייס 50 עובדים נוספים עד סוף השנה, 30 מהם יועסקו בישראל והשאר במשרדים בארצות הברית.