זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
14/11/22 08:34
14.49% מהצפיות
מאת IsraelDefense
השלושה מצטרפים למערך אדיר בבסיס הדרומי בו פועלות היום שלוש טייסות 'אדיר' – 140, 116 ו-117, שהיא טייסת הדרכה https://twitter.com/idfonline/status/1591828176803856385?s=20&t=eMAF4kAd... שלושה מטוסי קרב חמקניים F-35 'אדיר' חדשים נחתו אתמול (יום א') בבסיס נבטים בנגב. צי מטוסי קרב חמקניים דור 5 בחיל האוויר מונה עתה 36 מטוסים, ועד שנת 2024 יגיע מספרם ל-50 , ובכך תסתיים המסירה ממפעלי לוקהיד מרטין בארה"ב.
שלושה האדירים החדשים איחרו להגיע לארץ בגלל תקלה במטוס התדלוק של חיל האוויר האמריקני שתדלק אותם בדרך מארה"ב לישראל. השלושה מצטרפים למערך אדיר בבסיס הדרומי בו פועלות היום שלוש טייסות 'אדיר' – 140, 116 ו-117, שהיא טייסת הדרכה.
ביחידת מנ"ט בבסיס תל נוף נמצא מטוס F-35 ניסוי. חיל האוויר הכריז על יכולת מבצעית של המטוסים בסוף 2017.
עד חודש נובמבר פעלו בעולם 860 מטוסי F-35 בתשע מדינות, ב-30 בסיסים. המטוסים צברו עד כה קרוב ל-600 אלף שעות טיסה. מחיר מטוס 'אדיר' היום הוא 77.9 מיליון דולר.
את מטוסי F-35 מטיסים היום 1,810 טייסים בעולם ו-13,250 אנשי תחזוקה. 12 מפעילים כבר הכריזו על מבצעיות ראשונית של המטוסים (IOC).
14/11/22 08:12
12.32% מהצפיות
מאת IsraelDefense
היקף העסקה כ-72 מיליון דולר | המל״ט נרכש עם מערכת אחיזת שטח של אלביט - SkEye תמונה: אלביט אלביט מערכות הודיעה כי זכתה בחוזה בסך 72 מיליון דולר לספק מערכות מטוס ללא טייס (מל"ט) מסוג הרמס 900 ויכולות אימון ללקוח בינלאומי. החוזה יבוצע במהלך תקופה של שנתיים.
במסגרת החוזה, אלביט מערכות תספק מערכות מל"ט מסוג הרמס 900 המצוידות במערכת למעקב רציף על פני שטח נרחב מסוג SkEyeTM, מטעד אלקטרו-אופטי מולטי-ספקטרלי מסוג SPECTROTM XR, תקשורת לוויינית, מטעדים למודיעין אותות ויכולות נוספות.
מערכת מל"ט מסוג הרמס 900 נבחרה עד כה על ידי יותר מ-15 לקוחות בהם ישראל, שוויץ, קנדה, האו"ם, האיחוד האירופי, ברזיל ואחרים, באופן המעיד על היתרון התחרותי שלה המשלב תחכום טכנולוגי, אמינות, ארכיטקטורה פתוחה ונתיב צמיחה סולידי.
יורם שמואלי, מנכ"ל אלביט מערכות כלי טיס, אמר: "זכייה בחוזה זה הנה הבעת אמון נוספת במשפחת מל"טי ההרמס. אנו עדים לצמיחה בביקוש ברחבי העולם לפתרונות הלא מאוישים שלנו, המסוגלים להשתלב באופן אפקטיבי יחד עם כוחות מאוישים במתן מענה לצרכים שמתפתחים במהירות בכל ממדי הפעילות המבצעית".
מערכת SkEye - "עין בשמים" - היא מערכת אחיזת שטח, חזותית אשר שודרגה לאחרונה והותאמה למשימות ההרמס 900. המערכת מקנה לכוחות הלוחמים תמונת מצב מצולמת מלאה ותובנות שהופקו מחומרי הגלם באמצעות אנליטיקות מתקדמות באופן אוטומטי במטרה לסייע בקבלת החלטות ובדרך הפעולה בלוחות זמנים קצרים במיוחד תוך כדי ביצוע המשימה.
סקאיי אוחזת חזותית שטחים גדולים עד 70 קמ"ר ובעלת יכולת משימה לשעות רבות על גבי ההרמס 900. מערכת הסקאיי מיועדת למשימות מעקב מודיעין ותמונת שטח רחב ברזולוציות גבוהות למשימות ביטחון ו-HLS.
ייחודה של המערכת מעבר ליכולות הכיסוי בשטח רחב לזמן רצוף וממושך הוא ביכולת בלעדית לשידור לאחור – המאפשר לכוחות המפעילים בשטח "ללכת אחורה בזמן ", לבדוק את השטח בהתאם לצורך המבצעי ולקבל את סיפור המעשה ותמונת מצב מלאה במלאה בזמן אמת ובזמן אוחר.
המערכת מורכבת ממצלמה ייחודית שמצלמת בזמן אמת וכן אנליטיקות מתקדמות שמנתחות את חומרי הגלם ויוצרות תובנות באופן אוטומטי לשימושם המיידי של הכוחות הלוחמים. המטע"ד מסוגל לאסוף מידע, לעבדו, לנתחו ולשדרו לתחנת קרקע.
14/11/22 09:17
10.14% מהצפיות
מאת IsraelDefense
השת״פ נחשף בועידת IBM Quantum Summit 2022 | באותה ועידה חשפה IBM מעבד קוונטי הכולל 433 קיוביט תמונה IBM IBM פתחה את IBM Quantum Summit 2022 עם הכרזה על שורת פיתוחים פורצי דרך בתחום החומרה והתוכנה הקוואנטית, ומתווה ראשון מסוגו לפיתוח מחשב-על קוונטי.
ההכרזה הבולטת באירוע הייתה של IBM Osprey - מעבד קוונטי הכולל 433 קיוביט. ל-IBM Osprey יש את ספירת הקיוביטים הגדולה ביותר מבין כל המעבדים הקוונטיים של IBM עד היום - יותר מפי שלושה מ-127 הקיוביטים במעבד IBM Eagle, שנחשף ב-2021.
ל-IBM Osprey יש פוטנציאל להריץ חישובים קוואנטיים מורכבים שהם הרבה מעבר ליכולת החישובית של כל מחשב קלאסי שקיים כיום. לשם השוואה, מספר הביטים (סיביות קלאסיות) שיידרשו כדי לייצג מצב במעבד IBM Osprey עולה בהרבה על המספר הכולל של האטומים ביקום הידוע.
IBM סיפקה גם עדכון על מערכת המחשוב הקוונטי IBM Quantum System Two - הדור הבא של מערכות מחשוב קוונטי פעילות. System Two היא מערכת שתוכננה להיות מודולרית וגמישה, על ידי חיבור בין מספר רב של מעבדים קוונטיים למערכת אחת באמצעות רכיבי תקשורת.
מערכת זו מיועדת להיות פעילה עד סוף 2023 ותהווה את התשתית לבניית מחשבי-על קוואנטיים, המשתמשים גם בתוכנות ביניים היברידיות בענן כדי לשלב בצורה חלקה בין משימות מחשוב קוונטי ומחשוב קלאסיות. IBM סיפקה עד כה מספר מערכות מחשוב קוונטי מדגם IBM Quantum System One למעבדות ומכוני מחקר ברחבי העולם.
פריצת דרך נוספת שהוצגה בפסגה היא של תוכנה קוונטית חדשה - Qiskit Runtime - המטפלת בתיקון שגיאות ומיתון רעשי רקע, המפריעים למעבדים הקוונטיים לפעול ולספק תוצאות מהימנות. התוכנה מאפשרת לחוקרים לבחור בין מהירות ביצוע החישובים הקוונטיים לבין הפחתת שגיאות בביצוע החישובים, באמצעות ממשק API פשוט.
עוד הוצג בפסגה - שיתוף פעולה בין IBM וחברת התקשורת Vodafone בתחום אבטחת המידע לעידן הקוונטי. ההצפנה השכיחה ביותר כיום מבוססת על שיטת RSA, שמחשב קלאסי יתקשה מאוד לפצח אבל מחשב קוונטי מסוגל פוטנציאלית לפצח בקלות.
החשש הוא שבעידן בו מחשבים קוונטיים יהיו חזקים ונגישים יותר, יהיה צורך בהצפנה שתהיה חסינה גם לפיצוח על ידי מחשב קוונטי. שיתוף הפעולה ייבחן כיצד ניתן ליישם את שיטות ההצפנה המתקדמות של IBM החסינות לפיצוח גם על ידי מחשוב קוונטי, על פני התשתית הטכנולוגית של Vodafone.
כמו כן הודיעה IBM על הצטרפות התאגיד הגרמני בוש (Bosch) לרשת IBM Quantum Network – רשת של חברות, ארגונים ומכוני מחקר הזוכים לגישה למחשבים הקוונטיים החזקים ביותר של IBM לצורך מחקר ופיתוח חומרים וטכנולוגיות חדשניות.
מצטרפים נוספים לרשת הם גם הבנק הצרפתי Crédit Mutuel Alliance Fédérale שיחקור יישומי מחשוב קוונטי בשירותים פיננסיים, וקמפוס החדשנות השוויצרי uptownBasel שיחקור פתרונות לפיתוח מיומנויות וקידום פרויקטי חדשנות בתחום הקוונטי.
ברשת חברים כיום יותר מ-200 ארגונים - ויותר מ-450 אלף משתמשים - עם גישה למערך הגדול בעולם של יותר מ-20 מחשבים קוונטיים הנגישים לשותפים דרך הענן.
"פסגת הקוואנטום של IBM מסמנת רגע מכונן באבולוציה של מגזר המחשוב הקוואנטי העולמי, כאשר אנו מתקדמים לאורך מפת הדרכים הקוואנטית שלנו", אמר ג'יי ג'מבטה, סמנכ"ל IBM Quantum. "ככל שנמשיך להגדיל את היקף המערכות הקוואנטיות שלנו ולהפוך אותן לפשוטות יותר לשימוש, נמשיך לראות אימוץ וצמיחה של תעשיית הקוואנטים".
14/11/22 11:36
10.14% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קונסטלציית לוויני המכ״מ האמירתית תקרא Sirb | היקף הפרויקט כ-800 מליוני דולרים | הלווין הראשון צפוי להגיע לחלל שלוש שנים מרגע שנסגר החוזה מנהל סוכנות החלל האמירתית | H.E. Salem Butti Salem Al Qubaisi | מקור: https://www.space.org.sg/gstc/team-member/h-e-salem-butti-salem-al-qubaisi איחוד האמירויות רוצה לפתח שני לוויני מכ״מ (SAR) בהיקף מוערך של כ-800 מליוני דולרים לשני הלווינים. פרסומים בנושא החלו בחודש אפריל האחרון (פרסומים היו גם ביולי), עם פרסום עדכני, החושף כי חברת Yahsat מתחרה על הפרויקט. חברת Yahsat היא חברה מקומית העוסקת, בין היתר, בפיתוח לווינים.
קונסטלציית לוויני המכ״מ האמירתית תקרא Sirb, על בסיס המונח הערבי ללהקת ציפורים. בציוץ מאפריל האחרון כתב שייח' מוחמד בן ראשיד אל מקטום, סגן נשיא, ראש ממשלת דובאי ושליט דובאי:
"איחוד האמירויות השיקה את פרויקט Sirb, הראשון מסוגו לפתח קונסטלציה של לווייני חישה מרחוק מתקדמים המשתמשים בטכנולוגיות מכ"ם בכל תנאי מזג האוויר ויכולים לפעול מסביב לשעון בדיוק של מטר אחד.״
בנוסף ללוויני מכ״מ, לאחרונה חתמה חברת Yahsat חוזה עם איירבוס הצרפתית על בניית לווין תקשורת חדש בשם Thuraya 4-NGS.
״בהתבסס על פלטפורמת ה-Airbus Eurostar Neo החשמלית המתקדמת ביותר, Thuraya 4-NGS ישלב אנטנת L-band גדולה בקוטר 12 מטרים ומטען עם עיבוד מובנה, המספק גמישות ניתוב מתקדמת של עד 3200 ערוצים עם הקצאת כוח דינמית על מספר רב של אלומות נקודתיות. הוא מתוכנן לפעול בשנת 2024״, כותבים באתר transportandlogisticsme.
לוויני SAR מאפשרים צילום מטרות בקרקע גם בתנאי עננות כבדים (איפה שלווינים אופטיים לא יכולים לצלם) ונחשבים ללוויני High-End. טרם ברור אילו חברות בינלאומיות נבחנות לפיתוח הלווין. בישראל, תעשייה אווירית, באמצעות אלתא, מפתחת מכ״מ ללוויני SAR.
14/11/22 08:29
8.7% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בריטניה הכשירה עד כה יותר מ-7,400 חיילים מצבא אוקראינה ו-60 קצינים בהפעלת מערכות נשק שונות https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_208861.htm בריטניה תספק לאוקראינה עוד 1,000 טילי קרקע-אוויר כדי לסייע לה להתמודד עם האיום הרוסי על תשתיות המדינה.
כך הודיע שר ההגנה הבריטי בן וולאס בעת ביקור בשטח אימונים של נאט"ו. בריטניה הכשירה עד כה יותר מ-7,400 חיילים מצבא אוקראינה ו-60 קצינים בהפעלת מערכות נשק שונות.
כמו כן, סיפקה בריטניה 25 אלף חליפות ביגוד לקור עז, 20,000 שקי שינה ו-150 אוהלים מבודדים.
משלוח הנשק הבריטי החדש לאוקראינה כולל טילי קרקע-אוויר ורקטות המיועדות ליירט ולהשמיד טילי שיוט.
בעבר סיפקה בריטניה טילי AMRAAM לאוקראינה לשימוש במערכות הגנה אווירית מסוג NASAMS.
14/11/22 15:18
8.7% מהצפיות
מאת IsraelDefense
גורמים בכירים בבית הלבן אמרו ביום שני בבוקר כי הפגישה נקבעה לאחר חודש של "דיפלומטיה שקטה" | הציפיות להסכם מהותי צנועות: הנשיא וכמה בכירים בבית הלבן הגדירו את הפגישה כניסיון "לקבע את הרצפה" בין שתי המדינות REUTERS/Kevin Lamarque ג׳ו ביידן ושי ג'ינפינג נפגשים היום (ב) במסגרת ועידת G20. מדובר בפגישה אישית ראשונה בין המנהיגים לאחר 5 שנים בהן לא התקיימה כזו. הפגישה נערכת על רקע המלחמה באוקראינה, נגיף הקורונה והאינפלציה הגואה בעולם - שלושה מרכיבים המערערים את המערכת הבינלאומית.
״כמנהיגי שתי האומות שלנו, אנו חולקים אחריות, לדעתי, להראות שסין וארה"ב יכולות לנהל את ההבדלים בינינו, למנוע מתחרות להפוך קרובה לעימות, ולמצוא דרכים לעבוד יחד בנושאים גלובליים דחופים. שדורשים שיתוף פעולה הדדי שלנו״, אמר ביידן.
שי השיב לו: ״נכון לעכשיו, מערכת היחסים סין-ארה"ב נמצאת במצב כזה שלכולנו אכפת ממנה מאוד, כי זה לא האינטרס הבסיסי של שתי המדינות והעמים שלנו וזה לא מה שהקהילה הבינלאומית מצפה מאיתנו.
״כמנהיגים של שתי המדינות הגדולות, עלינו להתוות את המסלול הנכון עבור מערכת היחסים סין-ארה"ב. אנחנו צריכים למצוא את הכיוון הנכון למערכת היחסים הדו-צדדית קדימה ולרומם את היחסים.״
גורמים בכירים בבית הלבן אמרו ביום שני בבוקר כי הפגישה נקבעה לאחר חודש של "דיפלומטיה שקטה" ותכנון אינטנסיבי. המשא ומתן הסופי העדין נמשך עד סוף יום ראשון, לאחר שהנשיא הגיע לבאלי לפסגת ה-G20.
״ובכל זאת, הציפיות להסכם מהותי צנועות: הנשיא וכמה בכירים בבית הלבן הגדירו את הפגישה כניסיון "לקבע את הרצפה" בין שתי המדינות במקום למצוא בסיס משותף. הזוג לא יפרסם הצהרה משותפת לאחר מכן. ביידן אמור לקיים מסיבת עיתונאים לאחר שייפגש עם שי״, כותבים בניו-יורק טיימס.
14/11/22 15:47
8.7% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שרת אבטחת הסייבר של אוסטרליה, קלייר אוניל, רוצה לאסור תשלום כופר בחוק | ומה יעשו בעלי מפעלים שמפסידים מליונים בכל שעת השבתה? בקרוב, השרה עתידה לפגוש את המציאות By TheScrubby - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=118228037 שרת אבטחת הסייבר של אוסטרליה, קלייר אוניל, אומרת שנשקלות רפורמות ארוכות טווח כדי להגן על הנתונים הפרטיים של האוסטרלים מפני פריצה. זאת, לאחר מספר פריצות גדולות שארעו בחודשים האחרונים במדינה.
בקרוב זה עלול להיות בלתי חוקי עבור חברות שנופלות קורבן לשלם כופר להאקרים. אוניל, אישרה שהממשלה בוחנת האם יש צורך בחוקים חדשים כדי לעצור את תשלומי הכופר בעקבות פרצות המידע של Medibank ו-Optus.
בעוד שאוניל אמרה כי אמנם נחוצות הצלחות קצרות טווח ברפורמה באבטחת הסייבר בעקבות הפריצות ההמוניות, תוצאות ארוכות טווח נבחנות. כולל איסור על תשלומי כופר.
המשטרה הפדרלית אישרה ביום שישי האחרון שפושעים רוסים עומדים מאחורי המתקפה על חברת ביטוח הבריאות הפרטית הגדולה ביותר באוסטרליה. בעקבות התקיפות, בקרוב צפוי לצאת לפועל מבצע של 100 קצינים אוסטרלים הצפוי להתמקד בהאקרים. את המבצע תוביל המשטרה הפדרלית האוסטרלית ומנהל האותות האוסטרלי.
איסור על תשלומי כופר אינו מהלך חדש. גם בארה״ב הבולשת פרסמה חוות דעת שלא כדאי ונכון לשלם תשלומי כופר. בישראל גם זו הייתה הגישה עד לאחרונה, עת משרד המשפטים הבין את המציאות ואישר תשלומי כופר מותנים בדיווח לרשויות. מי שידווח, יוכל לשלם כופר ולא יופעלו נגדו הליכים פליליים (תשלום כופר אסור בישראל על פי חוק).
האוסטרלים לא ממציאים את הגלגל. מובן כי תחת גל מתקפות, הממשלה, שתפסת חלשה מול ההאקרים, רוצה להראות לציבור שהמצב בשליטה. למרות זאת, אם אוסטרליה תהפוך משלמי כופר בסייבר לעבריינים, היא צפויה להבין במוקדם מאשר מאוחר, שהמשק העסקי שלה נפגע.
מפעל ייצור שכרגע נעצר לו פס ייצור בגלל מתקפת סייבר, והוא מפסיד מליונים בכל שעה של השבתה, יעדיף לשלם כופר ולהתמודד עם רשויות החוק האוסטרלים. ואם הממשלה תאיים עליו, הוא יאיים בפיטורים של מאות עובדים.
14/11/22 15:01
7.97% מהצפיות
מאת IsraelDefense
כוחות הביטחון הישראליים החלו כבר בבחינה של מוצרי החברה, בעיקר את עמעם הטיטניום סינטר (Sinter) אילוסטרציה | Photo by Staff Sgt. Alan Brutus חברת "קאריל" הישראלית, המייצגת בארץ מספר חברות מובילות בתחום הביטחוני, הודיעה כי החלה לייצג בארץ את חברת רדיקל פיירארמס (Radical Firearms) האמריקאית המתמחה בפיתוח ובייצור עמעמים (משתיקי קול) לכלי נשק קלים.
מחברת קאריל נמסר כי כוחות הביטחון הישראליים החלו כבר בבחינה של מוצרי החברה, בעיקר את עמעם הטיטניום סינטר (Sinter).
לדברי רדיקל פיירארמס, הסינטר המיוצר בטכנולוגיות תלת-ממד המתקדמות ביותר, הוא אחד העמעמים הקלים והעמידים ביותר בשוק.
העמעם נבדק על טווח רחב של קליברים החל מ-.022 WMR וכלה ב-300 WM. העיצוב הפנימי של העמעם יוצר מבנה על חזק שלא ניתן להשיגו בשיטות ייצור מסורתיות.
לסינטר, הבנוי כולו מטיטניום 6Al-4V, יש יחס חוזק-משקל גבוה ההופך אותו לעמעם עמיד וקל-משקל לשימוש יומיומי.