זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
22/12/22 07:22
21.95% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בתרגילים של הצבא הגרמני התגלו תקלות בהפעלת הנגמ"ש, ובמקרה אחד אף פרצה שריפה בגלל קצר חשמלי By Dirk Vorderstraße from Hamm, Deutschland - Schützenpanzer Puma der Bundeswehr, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=92538585 חיילי צבא גרמניה אינם אוהבים את הנגמ"ש המתקדם PUMA תוצרת גרמניה שנתגלו בו תקלות רבות. בתגובה הודיעה שרת ההגנה כריסטינה למברכט שעל היצרנים לתקן מיד את כל התקלות אחרת ייפסק הפרוייקט.
נגמ"ש פומה מיוצר על ידי תאגיד של ריינמטאל וחברת קראוס-תאפיי-ווגמן. גרמניה הכריזה על הנגמ"ש כרכב הרק"ם העיקרי בהשתתפות הגרמנית ב"כוח הכוננות המהירה" של נאט"ו.
היצרנים תיארו את פומה כנגמ"ש המתקדם ביותר, אולם השבועון דר שפיגל חשף שבתרגילים של הצבא הגרמני התגלו תקלות בהפעלת הנגמ"ש, ובמקרה אחד אף פרצה שריפה בגלל קצר חשמלי.
שמונה נגמ"שים הובאו למפעלי ריינמטאל לבדיקות יסודיות של כל המערכות, ושרת ההגנה לוחצת על היצרנים להגיש בהקדם האפשרי דוח מפורט של התקלות ותיקונן.
22/12/22 07:33
18.54% מהצפיות
מאת IsraelDefense
כאשר משאבי החינוך שמשקיעה הממשלה שונים - נפער פער בין פריפריה למרכז | בצבא יש פרוטקציה כמו בכל מקום אחר - לא תמיד היא שלילית אילוסטרציה | צילום: דובר צה״ל לא ירחק היום וברשתות חברתיות שלוחות הרסן יהיה כתוב שלוחמי גולני וגבעתי והצנחנים הם בשר תותחים של חיילי 8200 והיחידות הטכנולוגיות באמ"ן ובסייבר.
הוויכוחים והדיונים על איוש הגדודים ו"החטיבות המתמרנות" לעומת איוש 8200 ו-8100 ה"איכותיות" עבר את גבול ההיגיון והכרת המציאות. יש כאן כמה סוגיות כרוכות זו בזו ושונות זו מזו.
פרוטקציה וקשרים
האם השרות ביחידות ה"איכותיות" בהרצליה ובתל אביב מבוסס על פרוטקציות, על קשרים, על 'חבר מביא חבר'. וסוגיה אחרת: האם יש דיס-פרופורציה בין מרכז הארץ לפריפריה.
דהיינו הטובים במרכז הארץ ליחידות הטכנולוגיות והטובים בפריפריה לחי"ר ולשריון. ובכן, הקביעות הללו אינן חד משמעיות, אלא כרגיל האמת היא אי-שם באמצע. ולא כדאי להגזים בקביעה שהולכים לקראת שני צבאות.
דבר אחד חייב להיות ברור: שרות צבאי מלא הוא שרות צבאי מלא, ללא אפליות. חייל שעושה עבודה מקצועית מורכבת במטה חיל האוויר בקריה בתל אביב ואחראי למערכות מורכבות, איננו נחות מלוחם העושה שרות צבאי מלא בגדוד שריון.
כל אחד מהם עושה את עבודתו כנדרש ממנו. נכון שזה באבק וזה במשרד, אך זמנים השתנו, ומי שיציץ לתוך טנק מרכבה 4 יראה שלוח המכשירים שם דומה לקוקפיט של מטוס. הרבה טכנולוגיה יש בשריון ובתותחנים.
אשר ל'חבר מביא חבר', לא המצאנו מאומה. בכל צבאות העולם קיימות מסורות צבאיות של שרות אבות ובנים וגם נכדים. אנו רואים בתקשורת צילומים מטקס סיום מסלול של לוחם צעיר המצטלם עם אביו "שגם הוא היה בגולני". בצבא הבריטי מציינים בביוגרפיה של קצין A שהוא בנו של גנרל B ונכדו של פילד-מרשל C, גיבור מלחמת העולם הראשונה.
מקרי אמת: שני אחים שרתו ביחידה מובחרת בתותחנים. האח הבחור שכנע את אחיו הצעיר ללכת בדרכו, ושניהם סיימו שרות מצויין. האם זו פרוטקציה? לכמה ממפקדי חיל האוויר ולקצינים בכירים בחיל היו בנים טייסים שהלכו בעקבותיהם.
האם זו הפעלת קשרים? וכי הבן הטייס לא עבר את כל המסלול הארוך, המפרך והדורשני כדי להיות טייס קרב בחיל האוויר? רק בגלל שאביו מח"א? קצין ביחידה טכנולוגית של אמ"ן סיים שרות וסייע לאחותו הצעירה להיקלט ביחידה שכנה, וזו עשתה שם עבודה מופלאה.
האם זו פרוטקציה שלילית? הכל בתנאי שהצדדים עוברים את כל שלבי הגיבוש והקבלה, הבחינות, הקורסים וההכשרות, וממלאים את תפקידיהם באמונה.
איננו מחדשים מאומה בתחום הזה. אלו תופעות שיש כמותן בעולם ובארץ בכל הדרגים ומקומות העבודה. גם אצלנו: חברת החשמל, התעשיה האווירית, רשות שדות התעופה, בתי חולים, הרבה מאוד 'משפחתולוגיה' וקשרים ופרוטקציות.
אפילו במערכת המשפט. שופטים בישראל: כדי לבדוק פעם מי עושה התמחות אצל מי. מדוע יהיה המצב הזה שונה ביחידות צה"ל. בתנאי אחד ויחיד: שהמועמד מתאים לתפקיד. לא מתאים, זו פרוטקציה והפעלת קשרים שלילית.
המרכז והפריפריה
לא מדויק לטעון שהפריפריה משרתת בגדודי החטיבות המתמרנות וצעירי מרכז הארץ והערים העשירות ו'מדינת תל אביב' משרתים ביחידות הטכנולוגיות. כבר היו התבטאויות שאנו קרבים למצב של "שני צבאות". לא מדויק.
בסקרים שפרסם באחרונה צה"ל עולה שצעירים מאשכול סוציו-אקונומי גבוה (7 ויותר) מתגייסים למערכים הקרביים. רוב בעלי הדפ"ר הגבוה מעל 70 מתגייסים לשרות קרבי. הצבא מודה כי נכון שביחידות אמ"ן, תקשוב, 8200, 9900, סייבר אחוז בני המעמד הגבוה גבוה בשיעור משמעותי. צה"ל הודיע שהוא פועל לשלב יותר בני נוער מהפריפריה ביחידות הטכנולוגיות.
אמר על כך ראש אכ"א אלוף יניב עשור: יש טענות שאנו מקיימים שני צבאות בתוך צה"ל. על פי הנתונים שפילחנו, משרתים מחתך סוציו-אקונומי גבוה מתגייסים יותר מגודלם באוכלוסיה לשרת ביחידות הלוחמות.
יש טענה שרמות החינוך בפריפריה והידע שרכשו בבתי הספר אינם מתאימים לדרישות של היחידות הטכנולוגיות, המחפשות צעירים בעלי 5 יחידות מתמטיקה ופיסיקה וידע רב במחשבים. ובכן, מותר לקבוע שאין זו אשמתם של בוגרי בתי ספר בפריפריה שלא הגיעו לרמות הנדרשות ב-8200.
אשמת ממשלות ישראל
זו אשמת ממשלות ישראל ומשרדי ושרי החינוך לדורותיהם, שבמשך עשרות שנים לא דאגו להעניק לתלמידים בפריפריה חינוך וידע זהים לאלו של הרצליה, רעננה ותל אביב. אין זו אשמת הצעירים ואין זו אשמת הוריהם שלא היה בידם לתת לבניהם/בנותיהם תכני העשרה, חוגים ומורים פרטיים. ואף על פי כן רבים בוגרי תיכון 'פריפריאליים' גם ביחידות הטכנולוגיות.
אין קושי לפרסם כתבה נרחבת שבה יספרו חמישה צעירים וצעירות כיצד הגיעו קרובי/ות משפחה או חברים/ות שלהם ל-8200 או ליחידות דומות. באותם עיתונים ניתן לקרוא כתבות על צעירים וצעירות בני תל אביב או רמת גן המתארים בהתלהבות את חוויות שרותם הצבאי בצנחנים או בגבעתי.
עוד הבדל בין "שני הצבאות": עבור בוגרי יחידות טכנולוגיות השרות הצבאי יכול להיות הכנה טובה לחיים האזרחיים. רוכשים מקצוע בצבא, ועל חשבון הצבא. עוד לפני שישתחרר תחטוף אותו חברת היי-טק ותציע משרה עם משכורת נאה ביותר. בגולני ובצנחנים לא לומדים מקצוע ישים באזרחות.
יש בכך אפלייה מסויימת, פריווילגיה של משרת אחד בהשוואה לאחר. אבל צבא איננו אמור לשמש בית ספר למקצוע אזרחי. ההנחה היא שלוחם בצה"ל מסיים שרות של כמה שנים אפילו ללא 'מקצוע ביד', אבל עם תחושת שרות, גאוות יחידה, הכרת החיים, ערכים, והזדמנות להכיר את עם ישראל ואת הארץ.
יש רבים שבדיוק כך רואים ומסכמים את שרותם הצבאי. "שרות משמעותי", הם אומרים בסיפוק. במדינת ישראל השרות הצבאי, שהוא חובה על פי החוק, הוא גם תעודת הבגרות האישית והחברתית של צעיר וצעירה שמתנסים בכך.
שני צבאות
באתר מיטב יש רשימה ארוכה של מקצועות מוצעים למתגייסים. ביניהם: תפקידי לחימה, חינוך, מודיעין ומבצעים, תפקידים טכנולוגיים, שיטור, פקידות, לוגיסטיקה, תפעול משאבי אנוש, רפואה ועוד. המגוון הוא עצום ומיועד לכל המלש"בים מדן ועד אילת, מקריית שמונה עד קריית גת, מהעיר, מקיבוץ וממושב. מיועד לישראלים יהודים ולא יהודים, לחילונים ולדתיים.
צה"ל הוא צבא גדול שמנהל מבצעים קרביים ומתכונן למלחמה. לצבא יש מעמד כמעט ייחודי בחברה הישראלית, והוא יודע להפעיל שיטות מיון והתאמה שיוצרים תמהיל הגיוני, פחות או יותר, של משרתים ביחידות שדה, בגדודים, בחטיבות מתמרנות, בכלי שיט ובכלי טיס, במודיעין ובטכנולוגיה.
בסך הכל מלאכת השיבוץ האדירה של חיילים ובעלי תפקידים שמפעיל הצבא כל יום ויום נועדה בסופו של דבר לאפשר לצבא למלא את משימותיו.
יש חריגות ויש חריקות, יש טעויות, יש העדפות ועדיפויות. ונכון, יש פרוטקציות והפעלת קשרים. תושבים בפריפריה ממתינים למימוש כוונת הצבא לעודד אותם לבוא ולשרת ביחידות הטכנולוגיות.
יש חיילים מאושרים וגאים במקום שרותם, ויש ממורמרים שרק חולמים על רגע השחרור. הצבא יודע לתקן כשלים, אם כי לא תמיד. אבל בארגון כה גדול, שמטפל ברבבות ובמאות אלפים, תמיד יהיו מרוצים ומרוצים פחות ולא מרוצים כלל. אך אין מקום לדאגה – לא יווצרו כאן שני צבאות על רקע אי שוויון בין משרתים.
22/12/22 13:59
11.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הכסף נגנב בחמש השנים האחרונות | על פי הערכות, הכסף משמש גם לטילים וגרעין http://www.rodong.rep.kp/en האקרים צפון קוריאנים גנבו כ-1.5 טריליון וון (1.2 מיליארד דולר) במטבעות קריפטוגרפיים ונכסים וירטואליים אחרים בחמש השנים האחרונות, יותר ממחצית מהם השנה, כך מסרה ביום חמישי סוכנות הריגול של דרום קוריאה.
מומחים וגורמים רשמיים אומרים שצפון קוריאה פנתה לגניבת קריפטו ופעילויות סייבר בלתי חוקיות אחרות כמקור למטבע זר כדי לתמוך בכלכלה השברירית שלה ולממן את תוכנית הגרעין שלה בעקבות הסנקציות הקשות של האו"ם ומגפת הקורונה.
סוכנות הריגול הראשית של דרום קוריאה, National Intelligence Service, אמרה כי יכולתה של צפון קוריאה לגנוב נכסים דיגיטליים נחשבת מהטובות בעולם בגלל ההתמקדות של המדינה בפשעי סייבר, מאז החרפת הסנקציות הכלכליות של האו"ם ב-2017. יותר מ-100 מיליארד וון (78 מיליון דולר) מסך הכספים הגנובים הגיעו מדרום קוריאה.
22/12/22 14:22
10.24% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אושר תקציב כולל של כ- 150 מלש"ח עבור שלושה מאגדי פיתוח טכנולוגיות עתידיות | על הפרק: מטא חומרים, פוטוניקה אינטגרטיבית ופיתוח חלבונים מזבוב החייל השחור bigstock אושר תקציב כולל של כ- 150 מלש"ח עבור שלושה מאגדים: פוטוניקה אינטגרטיבית, מטא חומרים ומשטחים, וזבוב החייל השחור.
מאגד הפוטוניקה האינטגרטיבית מבוסס על טכנולוגיה פורצת דרך משותפת לפיתוח קווי מוצר שונים בשווקים שונים. תחום השבבים הינו תחום אסטרטגי חשוב והמאגד מאפשר פיתוח יכולות ישראליות בתחום, ללא ויתור על מצוינות טכנולוגיות וחדשנות פורצת דרך.
לצידו, הטכנולוגיות שיפותחו במאגד מטא יחזקו את היתרון התחרותי של התעשייה הישראלית בשוק צומח וגדול ותאפשר המשך השקה של מערכות מתקדמות ומגוונות בתחומי האבחון הרפואי (MRI ואנדוסקופיה), תקשורת (אנטנות מתכווננות וזולות ותקשורת לווינית), גלאים ולידארים מתקדמים, ומערכות עזר לטייס.
לבסוף, השימוש היצירתי בחרקים כפתרון לטיפול במפגעי פסולת אורגנית, תוך הפחתת הזיהום הסביבתי נמצא יעיל ביותר – חרקים הינם בעלי פוטנציאל תזונתי גבוה, מייצרים פחות גזי חממה ופולטים פחות אמוניה מאשר חיות משק, הגידול תעשייתי של חרקים דורש פחות שטח מים וקרקע מאשר חוות בקר והם בעלי יעילות גבוהה יותר של המרת המזון לביומסה."
מאגד פוטוניקה אינטגרטיבית
ועדת המחקר של חטיבת תשתיות חדשנות ברשות החדשנות אישרה תקציב של כ 40 מלש"ח לשלוש שנים.
הפיתוחים המרכזיים שיקודמו במאגד הינם: מקור אור פוטוני שזור המהווה שלב בפיתוח מחשב קוונטי אך בעל ערך כרכיב עם פוטנציאל שוק בפני עצמו; ג'ירו בעל משקל ונפח קטן, עם רמת דיוק ביניים (Short Navigation) ומחיר נמוך משמעותית מהקיים;
לייזר-מסרק לתקשורת אופטית רב ערוצית; וכן פלטפורמה להקטנת נפח מהותית עבור מערכות לייזר רב עוצמה מוטסות. היתרונות של המצע שיפותח במאגד מתבטא בשקיפות גבוהה בתחומי הנראה ו Near- IR, כמו כן ביכולת לשלב מעגלים חשמליים על אותו שבב פוטוני, ובכך להקטין נפח ומשקל.
במאגד משתתפות ארבע חברות ישראליות: אלאופ, סיאלו, קואנטום סורס וניו פוטוניקס. בנוסף, המאגד נתמך באקדמיה מקצועית על ידי שישה חוקרים בעלי ידע בתכנון וייצור מתחום הסיליקון: ניטריד, מהודים ורכיבים אקטיבים.
רשימת החוקרים כוללת את: ד"ר איליה גויקמן מהטכניון, פרופ' אבי צדוק וד"ר בוריס דסיאטוב מבר-אילן, וכן על ידי פרופ' אוריאל לוי, פרופ' דן מרום וד"ר לירון שטרן מהאוני' העברית. כמו כן פעילות הייצור של רכיבי SiN4 תתבצע בקבלנות משנה על ידי חברת Tower Semiconductor.
שוק הסיליקון פוטוניקה (Silicon Photonics) הוערך בשת 2021 ע"י MarketAndMarket בכ-1.1B$ עם קצב גידול של26.8% אשר נובע מביקוש רב לרכיב הסיליקון פוטוניקה, השוק צפוי להגיע לשווי של כ- 4.6B$ בשנת 2027.
מאגד מטא חומרים
ועדת המחקר של חטיבת תשתיות חדשנות אישרה את תוכניות העבודה והרכב השותפים של מאגד מטא חומרים ומשטחים, הצפוי לפעול במשך שלוש שנים החל מחודש ינואר 2023. תקציב הפעילות לכל תקופת המאגד מוערך בכ- 55 מליוני ₪.
טכנולוגית המטא-חומרים ומשטחים מבוססת על צירוף מושכל של מבנים (ננו או מיקרו) בעלי גודל אופייני של תת אורך-גל (כמה עשיריות עד עשירית מאורך הגל) ליצירת חומר אלקטרומגנטי מלאכותי בעל תכונות מהונדסות לפי דרישה, המאפשרות מניפולציה על הגל האלקטרומגנטי העובר דרך החומר.
המעבר של גל אלקטרומגנטי דרך אותו תווך, שעשוי מטכנולוגיה של מטא-חומרים, משנה את חזית הגל בהתאם לתכנון, ומאפשר עיצוב מחדש של השדות וזרימת האנרגיה ביעילות גבוהה, למימוש של מראות לא קונבנציונאליות, עדשות דקות, אנטנות מתכווננות, בולעים רחבי זווית ועוד.
על אף התפתחות דרמטית במחקר בתחום זה בשני העשורים האחרונים, ושלל הדגמות ברמת המעבדה, הטכנולוגיה טרם שולבה בהצלחה ביישומים מעשיים משמעותיים בארץ ובעולם. מאגד מטא חומרים ומשטחים עתיד לפתח את אותה יכולת טכנולוגית באקדמיה ובתעשייה הישראלית כך שאפשר יהיה לתכנן רכיבים ולממשם במערכות שונות (תקשורת ואופטיקה).
במאגד שותפות עשר חברות (אלביט, סרגון, סטיקספיי, גלאל, ספקטראליקס, SCD, PCB, אופסיס, FVMAT ו- IKOM) ו- 10 קבוצות מחקר (הטכניון, האונ' העברית, מכון ויצמן, אונ' תל אביב, אונ' אריאל, אונ' בר אילן, ואונ' בן גוריון).
מאגד זבוב החייל השחור
איך מקדמים תחליפי חלבון, בינה מלאכותית וכלכלה מעגלית בפרויקט מחקר אחד? - ועדת המחקר של חטיבת תשתיות חדשנות אישרה את תוכניות העבודה ותקציב של כ 28 מלש"ח עבור מאגד זבוב החייל השחור (זח"ש) לפיתוח לחיית משק חדשה.
שמונת החברות הישראליות אשר ייקחו חלק במאגד הינן: פריזם, אמבר,שחר תשלובות, אנרג׳ין, ניאומנה, אנטופרוטק, באגירה ורפאל תערובות. חברות אלו ישתפו פעולה עם תשע קבוצות מחקר מובילות באקדמיה מהמכון הוולקני, מיג"ל, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת תל אביב והאוניברסיטה העברית.
הצורך במאגד נובע מהעדר בסיס ידע רחב ומשותף כפי שקיים בחיות משק אחרות באספקטים של רביה, בריאות, תזונה יכולת גמלון ועוד, וכן מהצורך לפתח תהליכים תעשייתיים שמבוססים על ניסוי וטעיה בכל האספקטים של הטיפול באורגניזם - גידול, האבסה, יצירת מוצרים וטיפול בפראס. שיפור תהליכים באמצעות אינטגרציה של טכנולוגיות חדשניות היא קריטית להיתכנות כלכלית של שימוש בזח"ש ופיתוח מוצרים.
חברות הטכנולוגיה במאגד כוללות שילוב של חברות למחזור פסולת, חברות טיפוח זנים וגנטיקה, וחברות שעוסקות בפיתוח מזון לבע"ח - חברו לקבוצות אקדמיות שלהן פיתוחים, או תשתיות טכנולוגיות ייחודיות שירחיבו את בסיס הידע והשימושים של הזח"ש.
האספקטים העיקריים בהם בחר המאגד לטפל הם: שיפור הזנת הזח"ש על סמך ניתוח מרכיבי תזונה חשובים, שיפור מדדי גידול, בריאות, רביה ותשתית ליצור מוצרים אך המאגד מתעתד לפתח גם תשתית מיחשובית המבוססת על נתוני הניסויים השונים שיבוצעו במאגד, אשר תשמש בעתיד את התעשייה כמעין "ספר מתכונים" ממוחשב לאופטימיזציה של זרמי פסולת אורגנית, מין הזבוב ודרישות השימוש הסופי (ערכי חלבון/שומן נדרשים).
זבוב חייל שחור (Black Soldier Fly- BSF) הוא חרק הניזון מפסולת אורגנית ומחזור חייו בן 45 יום כולל, ביציים, זחלים, טרום-רימה, רימה וזבוב בוגר שלא צורך מזון. הרימות שגדלות בתוך מצע הפסולת יכולת להמיר פסולות אורגניות שונות לתוצרים איכותיים (חלבון, שמן, דשן ותוצרים נוספים) המופקים על-ידי עיבוד של הרימות וכתוצרי לוואי של התהליך.
הזבוב אינו נשא של מחלות ווירוסים המזיקים לבני-אדם או לבע"ח. תכונות אלו הפכו את הזח"ש לחלק משמעותי ביכולת ליישם כלכלה מעגלית ברחבי העולם. כיום תוצרי הזבוב השחור מאושרים לשימוש רק עבור הזנת בע"ח אבל קרוב לוודאי שבעתיד השימוש יורחב גם לבני אדם – מזון, קוסמטיקה ורפואה.
22/12/22 07:16
9.76% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מכיאלו פודוליאק, יועצו הבכיר של זלנסקי, אמר שביקור נשיאו בוושינגטון הוא הזדמנות להסביר אלו סוגי מערכות נשק דרושות לקייב https://twitter.com/POTUS/status/1605752493186719748?s=20&t=VyatIDEaMJAF... "איראן נהפכה לאיום קריטי על התשתיות שלנו באוקראינה. הטרוריסטים מצאו אלו את אלו. זה עניין של זמן עד שהם יכו בבעלי ברית אחרים, אם לא נעצור בהם עכשיו", אמר נשיא אוקראינה וולדומור זלסנקי בנאום דרמטי בפני שני בתי הקונגרס בוושינגטון.
"אם הם יתקפו אותנו בכטמ"מים איראניים בערב חג המולד", אמר זלנסקי, "אנחנו ניאלץ לרדת למקלטים בערב החג, אבל בכל זאת האוקראינים יישבו סביב השולחן ויעודדו אלו את אלו".
נשיא אוקראינה הגיע אמש לוושינגטון כדי להיפגש עם הנשיא ביידן ולנאום בקונגרס ולבקש, כדבריו, "נשק, נשק ועוד נשק".
מכיאלו פודוליאק, יועצו הבכיר של זלנסקי, אמר שביקור נשיאו בוושינגטון הוא הזדמנות להסביר אלו סוגי מערכות נשק דרושות לקייב, והכוונה בעיקר לכלי רק"ם, מערכות הגנ"א מתקדמות וטילים ארוכי-טווח.
זלסנקי התקבל על ידי ביידן במדשאת הבית הלבן והזמינו לסיור במשכן נשיאי ארה"ב. זלנסקי אמר: "אני היום בוושינגטון כדי להודות לעם האמריקני על הסיוע לארצי. שומה עלינו להשיב את דגלי אוקראינה ואת החירות לארצנו כולה, לטובת עמינו".
רשת CNN דיווחה כי ג'ון קרבי, דובר המועצה לביטחון לאומי, אמר שהנשיא ביידן מאמין בכנות "שאנו קרבים לחורף ונכנסים לשלב חדש במלחמה, בתוקפנות של פוטין. ולכן טוב ששני המנהיגים יישבו וישוחחו ביניהם".
נשיא בלארוס ראלדנסר לוקשנקו הכריז אתמול כי מערכת ההגנה הרוסית המתקדמת S-400 וטילי ISKANDER הועמדו במצב של "כוננות קרבית".
לוקשנקו אמר את דבריו בעת ביקורו של פוטין במינסק, ולדעת פרשנים השמיע לוקשנקו את ההכרזה הזאת כתגובה ללחץ של מוסקווה ופוטין עליו למעורבות גדולה יותר של צבא בלארוס במלחמה באוקראינה.
לוקשנקו לחץ בשעתו על מוסקווה לספק לו טילי איסקנדר כדי שתטווח התקיפה של צבאו יגדל ויגיע ל-500 ק"מ, מדווח דפנס ניוז.
חוקרי המכון לחקר המלחמות בארה"ב סבורים שלמעשה מעוניין לוקשנקו להימנע מלשלוח את צבאו להילחם באוקראינה, ולכן הוא חוזר ומכריז על המורך "להגן על גבולות בלארוס".
22/12/22 13:08
9.76% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מסמך האסטרטגיה הבטחונית (ה-NSS) קובע במפורש שצבא יפן יוכל ליזום התקפה מונעת, כאמצעי נוסף באסטרטגיית ההגנה על יפן אלחנן הראל | תמונה באדיבות המצולם לאחר חודשים של דיונים , מרביתם סודיים וחלקם פומביים (בהתאם למסורת היפנית הדמוקרטית) פרסמה ממשלתו של פומיו קישידה ,שלשה מסמכים אסטרטגים המתווים את מדיניות הבטחון החדשה של יפן. המדיניות החדשה מצעידה את יפן משבעים שנה של מדיניות פציפיסטית מובהקת למדיניות הגנה אקטיבית ויוזמת.
אסטרטגיית הבטחון הלאומית
ממשלת יפן פרסמה שלושה מסמכים משמעותיים. אסטרטגיית הבטחון הלאומית National Security Strategy NSS. תכנית ההגנה הלאומית National Defense Strategy ותכנית ההצטיידות ההגנתית 2023-2027.
המדיניות החדשה היא תגובה להתרחשיות אזוריות ועולמיות אשר הציבו בפני יפן את "המבחן הבטחוני המורכב ביותר מאז מלחמת העולם השניה".
הודעת הממשלה מציינת שלושה איומים. האתגר הצפון קוריאני - איום בעל מאפיינים בלתי צפויים ובלתי רציונלים. האתגר הסיני- מדיניותה המאיימת של סין כלפי טאיוואן ושאיפותיה לשליטה במערב האוקיאנוס הפסיפי. השלכות הפלישה הרוסית לאוקריאנה והשפעתן על מדיניות שכינותיה של יפן.
השינוי המהותי ביותר במדיניותה החדשה הינו המעבר "למדינה נורמלית" הזכאית ומחוייבת לבצע פעולות יזומות לאבטחת שלומה וריבונותה. לא עוד מדיניות הגנתית פסיבית, אלא מדיניות המאפשרת , בתנאים מסוימים יוזמה התקפית מונעת.
עד כה הסתמכה יפן על מחויבותה של ארצות הברית, ועל כן הצטיידה בנשק הגנתי בלבד. התחמשותה של צפון קוריאה בטילים בליסטים (רק השנה נורו עשרות טילים) וביכולת גרעינית. שינוי דמותו ועוצמתו של הצבא הסיני, תוך התגרות חוזרת ונישנת באזורי מחלוקת שונים, הביאו את יפן להכרה ולהחלטה שתכנית ההצטיידות החדשה תכלול נשק התקפי וטילים לטווח בינוני וארוך.
ממשלות רבות ביפן וממשלתו של אבה בפרט, התלבטו בצורך לשנות את חוקת יפן ( סעיף 9) המגדירה את יפן כמדינה פציפיסטית ,המחייבת פתרון סכסוכים בדרכים דיפלומטיות בלבד, כמו גם בהגבלת תקציב הבטחון ל 1% מהתל"ג.
"אסטרטגיית קישידה" כפי שהוכרזה ב16 בדצמבר השנה , מנפצת את תקרת הזכוכית. יפן מכריזה על תקציב בטחון של 43 טרליון יין – 315 מיליארד דולר - עד שנת 2027 והעמדת התקציב על 2%, כמתחייב ממדינות החברות בברית נאט"ו.
מטה כללי משותף לכל זרועות ההגנה
לראשונה יוקם מטה כללי משותף לכל זרועות ההגנה, מטה כפוף לראש הממשלה ויהיה אחראי לישום מדיניות ההגנה החדשה. הגדלת התקציב כוללת רכישת טילי שיוט מסוג טומהוק (נשק התקפי לכל דבר בעל טווח של 1600 ק"מ) הגדלה מהותית של הצי היפני, הפיכת חיל האויר לזרוע התקפית והקמת זרוע ללוחמת סייבר.
מסמך האסטרטגיה הבטחונית (ה-NSS) קובע במפורש שצבא יפן יוכל ליזום התקפה מונעת, כאמצעי נוסף באסטרטגיית ההגנה על יפן. "עלינו לבנות כח משימה התקפי, אשר במקרה של איום טילים על ידי יריבה, יאפשר לצבא יפן לתקוף ולמנוע ממימוש האיום, כל זאת בנוסף לשכלול מערכת ההגנה כנגד טילים", לשון המסמך.
הפרק הסיני, במדיניות הבטחון החדשה, חשוב מאין כמותו, הוא מגדיר את סין כ"אתגר האסטרטגי הרציני ביותר לשמירת השלום והבטחון של יפן ושל הקהילה הבינלאומית בכלל. סין מהווה מבחן בינלאומי לסדר העולמי ולשלטון החוק – אתגר המציב בפני יפן צורך הגנתי עצמאי כמו גם צורך בשיתוף פעולה בינלאומי (ארצות הברית, אוסטרליה, הודו, בריטניה ועוד).
זוהי הגדרה מהפכנית במדיניות החוץ של יפן. סין היא השכנה החשובה ביותר של יפן , המעצמה הכלכלית השניה בעולם ( בינתיים) ושותפה מרכזית בסחר החוץ של יפן.
איומיה של סין על טאיוואן והכרזתה הנשנית שפתרון נושא האי השכן הינו בעיה פנימית של סין, אשר תפתר בכל דרך שסין תמצא לנכון, התרגילים הימיים המתגרים באזור אוקינאווה, כמו גם ההצהרות החוזרות על מלחמת "המוליכים למחצה", הביאו את ממשלת יפן לשינוי מהותי במדיניותה. אם כי, שמרה על הגדרה מתונה של "אתגר" ונמנעה משימוש במינוח המשברי של "איום".
בעוד סין וצפון קוריאה הביעו מחאה חריפה על שינוי המדיניות (קוריאה הגיבה בירי שני טילים ארוכי טווח), הביעה ארצות הברית תמיכה מלאה במדיניות החדשה. השגריר עמנואל רם, שיבח את ההחלטה כאמיצה וכמחויבת נוכח האתגרים העומדים בפני המערב. "יפן הציבה סימן קריאה ליכולת ההרתעה שלה" אמר. "צעד היסטורי אמיץ" הודיע דובר משרד החוץ בוושינגטון.
הזווית הישראלית
ביום הכרזת המדיניות החדשה התקיים מפגש מנהלים אינטימי בטוקיו, בפני ראשי החברות שנכחו בארוע נאמו שני אורחי כבוד: שר ההגנה היפני יסוקאזו המאדה ושגריר ישראל בטוקיו גלעד כהן. שני הנואמים דיברו על האתגרים הבטחוניים ,איש איש באזורו, תוך ציון הסיכויים והסיכונים, שניהם שיבחו את היכולות ואת שיתופי הפעולה המתהדקים.
דרך פלא בערבו של אותו יום בעוד התקשורת סוערת סביב החדשות המרעישות ארח השגריר גלעד כהן את שר ההגנה מר המאדה לארוחת ערב אינטימית במשכנו, בה השתתפו מתי מעט. מדיניות הבטחון החדשה מציבה הזדמנויות רבות לתעשיה הבטחונית הישראלית.
יפן מתכננת להעצים ולפתח את התעשיה הבטחונית המקומית תוך שיתף פעולה עם התעשיה האמריקאית. העובדה שבבקורו אחרון של שר הבטחון בני גנץ ביפן, הודק מסמך ההבנה (MOU) בין יפן וישראל , נוצר משולש אפשרויות בלתי נדלה.
יפן בצד רכש מוגבר בארצות הברית, זקוקה למערכות הגנה נגד טילים בהן לישראל נסיון ויתרונות מוכחים. יפן מתכוונת גם לפתח יכולות יצור לפיתוח מערכות נשק לחיל האויר וחיל הים.
יתרה מכך, יפן בוחנת מערכות מל״ט לצרכי ביון והתקפה (הנסיון באוקראינה מטריד מאד). בצד פעילות הנספח הצבאי בטוקיו, על התעשיה הבטחונית הישראלית להגביר נוכחותה בטוקיו כשם שהיא מקיימת בשווקים אסטרטגים אחרים.
במישור לוחמת המודיעין והסייבר מתכננת יפן מהפכה אמיתית. המודל הוא המודל הישראלי. כיום פועלים בצבא יפן כ- 890 מומחים בתחום הלוחמה האלקטרונית והסייבר.
יפן מתכננת להגדיל את חיל הסייבר ל4000 מומחים והקמת מערך לאומי אסטרטגי , כפוף למשרד ראש הממשלה, בן 20,000 מומחים אשר יפעל כנגד גוש ה"סקר" ( סין, קוריאה הצפונית ורוסיה).
כאמור המודל הוא מערך 8200 הישראלי על כל שלוחותיו. שת"פ בנושא זה קיים כבר מזה מספר שנים, מן הסתם יתעצם במידה רבה בשנים הקרובות.
סיכום
עד היום העדיפה יפן לפתח את כלכלתה ולהקדיש מעט ממשאביה לצורכי בטחון. יפן נשענה באופן מלא על ברית ההגנה, "המגן והחרב" עם ארצות הברית. חלקה של יפן בברית זו היה פסיבי בלבד. עתה ברצונה להציב גם חרב של צבאה.
המדיניות החדשה משנה את יפן ל" מדינה נורמלית" המבקשת להעביר את האיום מעבר לגבולותיה ולהציב עצמה בפרמטרים של חברה אפשרית בברית נאט"ו.
אלחנן הראל – מומחה ביחסי ישראל-יפן | מנכ״ל חברת הראל הרץ אינבסטמט, חברת יעוץ בתחום ההשקעות והפיתוח העיסקי ,יפן-ישראל
22/12/22 14:39
7.8% מהצפיות
מאת IsraelDefense
את הכנס יזמו המכון הטכנולוגי, קהילת חדשנות הסייבר הלאומית Cyber7"", קהילת "Anashim.IL" וקהילת "HACKERIOT" תמונה באדיבות מארגני הכנס בשנים האחרונות הייצוג של הנשים בתעשיית ההייטק עולה באופן הדרגתי ועקבי, אך על פי מחקרים ודו"חות שונים שפורסמו מספרן הכולל בתעשייה החשובה הזו עומד על כשליש בלבד ממספר הגברים. בסייבר, שהינו אחד התחומים החשובים והמתפתחים בהייטק, הנתונים דומים.
אתמול (שלישי, 20.12) התקיים במכון הטכנולוגי בחולון הכנס "נשים בסייבר – המשאב הלאומי", שיזמו המכון הטכנולוגי, קהילת חדשנות הסייבר הלאומית Cyber7"", קהילת "Anashim. IL" וקהילת "HACKERIOT". בכנס, שעסק בדרכים לקידום נשים בתחום הסייבר, נערך גם יריד תעסוקה נרחב.
בין המשתתפים היו דפנה ינין, ראש מחלקת ממשקים במערך הסייבר הלאומי שהנחתה את האירוע; ינון אלרואי, המשנה למנכ"ל משרד הכלכלה; פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא המכון הטכנולוגי בחולון; ענת גולדיאן, מנהלת תחום אבטחת מידע וסייבר בבנק דיסקונט, נגה אשד בר-אור, מנהלת תחום החדשנות במערך הדיגיטל; וקרין בן שמחון, סגנית נשיא וראש תחום שותפויות מודיעין וחדשנות בחברת Citi.
בנוסף אליהם, לקחו חלק אלינה מיטלמן-כהן, ראש תחום מוכנות לניהול משברי סייבר בחברת "קונפידס" (Konfidas), לצד מנכ"ל ומייסד החברה רם לוי. מיטלמן-כהן (33), סיפרה שהגיעה לתחום הסייבר לפני כ-5 שנים כמנהלת פרויקטים בצוות אבטחת מידע בחברת ביטוח, והיום היא ראש תחום מוכנות לניהול משברי סייבר בחברת קונפידס.
"לקחתי את הזדמנות שניתנה לי בשתי ידיים, הוכחתי את עצמי ובתום שמונה חודשים נקלטתי כעובדת באותה חברת ביטוח", מספרת מיטלמן-כהן. "היום, כראש תחום המוכנות לניהול משברי סייבר בקונפידס, אין יום שבו אני לא לומדת משהו חדש והכי חשוב - בתחום ובתפקיד עם תחושת שליחות עמוקה. יום יום אנחנו מכינות ומכינים ארגונים בצורה הטובה ביותר למתקפת הסייבר הבאה, שתגיע".
מנכ"ל קונפידס, רם לוי, הוסיף כי "כיום, 13 מתוך 24 עובדות ועובדי החברה הן נשים ו-11 הם גברים. חשוב לנו מאוד להיות מאוזנים מבחינה מגדרית ולכן אנחנו מחפשים נשות סייבר. רק כדי לסבר את האוזן, היחס בקבלת קורות החיים בין גברים לנשים עמד על כ-1 ל-100, וכדי להגדיל את כמות המועמדות ניסחנו אחרת את דרישות המשרה, כדי שיהיו מותאמים לחיי משפחה.
״זה אומר שתהליך הגיוס לוקח פי 3 ופי 4 יותר זמן, אבל אני מוכן לשלם את המחיר הזה, כפי שאנחנו מקבלים חופשת לידה לגברים, מעסיקים במשרות אם ואב ומקבלים באהבה אימהות ואבות עם ילדים במקום העבודה.״
22/12/22 12:35
7.32% מהצפיות
מאת IsraelDefense
יחליף בעוד מספר חודשים את דני זיו משה אלעזר | קרדיט: עדי לם פלסן, חברה גלובלית הפועלת בתחום השרידות לפלטפורמות יבשתיות, אוויריות וימיות לשוק הביטחוני, הודיעה כי דני זיו , המייסד, המפתח העסקי והמנכ"ל במשך 36 השנים האחרונות, מסיים את תפקידו בפלסן סאסא.
את דני יחליף משה אלעזר, כיום מנכ"ל אירונאוטיקס, שייכנס לתפקידו בחודשים הקרובים.
באירונאוטיקס מתקיים הליך של מציאת מחליף. טרם הוכרז מי יכנס לכסא המנכ״ל במקום אלעזר.