זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
04/02/20 13:28
10.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
האמן סיימון ווקרט יצא לרחובות ברלין בכדי לערוך מייצג ייחודי. הוא כינה אותו 'Google Maps hacks', מה שבז'רגון הנוכחי מתאים יותר לתרגם כ'הטרלה לגוגל מפות' - האמן סחב ברחבי העיר עגלה קטנה נגררת, שאותה מילא ב-99 סמארטפונים פעילים, ובכך יצר 'פקק וירטואלי' ב-Google Maps.
עומס המכשירים שזיהתה גוגל הפך בכלי המפות שלה את הרחובות הירוקים לאדומים, ומה שהאמן הדגים ב"יצירה" שלו, לדבריו, הוא כיצד הטכנולוגיה הדיגיטלית יכולה להשפיע ממש על העולם הפיזי. וליהפך. בעצם הוא "השתעשע" עם המנגנון שבו משתמש כלי המפות של הענקית ממאונטיין וויו בכדי לחזות תנועה, כך טען ווקרט בהודעת דוא"ל לביזנס אינסיידר.
ווקרט פרסם את תיעוד המייצג בתמונות ו-וידיאו בבלוג שלו, ואף העלה את התיעודים לטוויטר וליוטיוב.
הוא כתב כי "כניסת ה-GeoTools של גוגל החלה בשנת 2005 עם Maps ו-Earth, ואחריהם ה-Street View בשנת 2007. מאז הם הפכו למתקדמים יותר טכנולוגית. למפות הווירטואליות של גוגל יש מעט במשותף עם מפות אנלוגיות קלאסיות. ההבדל המשמעותי ביותר הוא שהמפות של גוגל הן אינטראקטיביות - ניתנות לגלילה, לחיפוש ולהגדלה. שירות המפות של גוגל שינה באופן מהותי את ההבנה שלנו מהי מפה, כיצד אנו מקיימים אינטראקציה עם מפות, את המגבלות הטכנולוגיות שלהן וכיצד הן נראות מבחינה אסתטית". 99 smartphones are transported in a handcart to generate virtual traffic jam in Google Maps. Through this activity, it is possible to turn a green street red which has an impact in the physical world by navigating cars on another route! #googlemapshacks https://t.co/3gixMxopE6 pic.twitter.com/6KcMm1XgAF
— Simon Weckert (@simon_deliver) February 1, 2020 לדבריו, "באופן זה, מפות גוגל מבצעות שינויים וירטואליים בעיר האמיתית. ליישומים כמו Airbnb ויישומי שיתוף מכוניות יש השפעה עצומה על ערים: למשל על שוק הדיור ותרבות הניידות שלהם". ווקרט המשיך והסביר כי ישנה גם השפעה רבה על האופן שבו אנו מוצאים בן זוג רומנטי, בזכות פלטפורמות היכרויות כמו טינדר, ועל למידת ההתנהגות וההתנהלות שלנו בכוחות עצמנו, בזכות אפליקציות ג'וגינג למשל, או אפליקציות למשלוחי מזון מבוססות מפה.
"כל היישומים הללו מתפקדים באמצעות ממשקים עם מפות גוגל ויוצרים צורות חדשות של קפיטליזם דיגיטלי ושל מסחור. ללא מפות אלה לא ניתן יהיה לחשוב על מערכות שיתוף רכב, אפליקציות מוניות חדשות, מערכות להשכרת אופניים ושירותי סוכנויות תחבורה מקוונות כמו אובר. שוק מיפוי נוסף מסופק בידי מכוניות בנהיגה עצמית; ושוב, גוגל כבר ביססה לעצמה עמדה בו".
"בעזרת כלי הגיאו שלה", כתב האמן "גוגל יצרה פלטפורמה המאפשרת למשתמשים ועסקים לקיים אינטראקציה עם מפות באופן חדשני. המשמעות היא שיש לשנות מחדש שאלות הנוגעות לכוח בשיח הקרטוגרפיה".
"רשתות חד-פעמיות הקובעות את התנהגותם, דעותיהם והדימויים של יצורים חיים"
"אבל מה הקשר בין אמנות ההפעלה וטכניקות פיקוח, בקרה ורגולציה במפות של גוגל?" תהה ווקרט. "האם מפות אלו מתפקדות כרשתות חד-פעמיות הקובעות את התנהגותן, דעותיהן והדימויים של יצורים חיים, מפעילות כוח ושולטות בידע?"
הוא המשיך וכתב כי "למפות, שהן עצמן תוצר של שילוב של מצבי ידע ומצבי כוח, יש כוח חד ולא מחייב. מפה ומודלים עולמיים מבוססי סימולציה של גוגל קובעים את האקטואליות ואת התפישה של מרחבים פיזיים, ואת התפתחות מודלים של פעולה". ובכך הסביר את שרצה להדגים, גם אם באופן לא הכי בהיר.
גוגל, לפחות לכאורה, לא התרגשה יותר מדי מהמייצג המקורי. נציג מטעמה אמר לאינסיידר בתגובה כי האפליקציה קובעת תנועה על ידי מעקב רציף אחרי אותות הפינג של סמארטפונים המשתמשים בשירותי מיקום, ועל ידי שימוש ב"תרומות מקהילת מפות גוגל". לדבריו, "השקנו את היכולת להבחין בין מכוניות לאופנועים בכמה מדינות כולל הודו, אינדונזיה ומצרים, אם כי לא ממש פיצחנו נסיעה בעגלה. אנו מעריכים צפייה בשימושים יצירתיים כאלו במפות גוגל, מכיוון שזה עוזר לנו לגרום למפות לעבוד טוב יותר לאורך זמן".
04/02/20 15:41
10.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
העברת בעלות על מכוניות כרוכה במילוי טפסים, הגעה לסניף הדואר והרבה ביורוקרטיה וטרטור. בתוך כחודשיים אפשר יהיה לחסוך את הטרחה ולבצע את התהליך באמצעות אפליקציה. חידוש נוסף שנראה בקרוב במחשוב הממשלתי הוא אזור אישי לעסקים, כמו האזור האישי לאזרחים, שכבר קיים באתר הממשלה.
מוריה זיסוביץ', מנהלת ארכיטקטורת הנתונים ברשות תקשוב הממשלתי, חשפה את הדברים במפגש של פורום Bi and Analytics מבית אנשים ומחשבים, שנערך באחרונה. מנחה המפגש היה מוטי סדובסקי, מנהל מכירות אזורי לישראל ולבלקן באינפורמטיקה, שמשמש כיו"ר הפורום.
לדברי זיסוביץ', "השירות הבא שייכנס הוא העברת בעלות במכוניות באמצעות אפליקציה ממשלתית. זה יקרה בעוד כחודשיים, וזה משנה משחק אמיתי".
השירותים החדשים מהווים חלק מהמגמה - האיטית, אבל קיימת - של הממשלה בשנים האחרונות להנגיש יותר ויותר שירותים אונליין. כך, באתר הממשלתי קיים אזור אישי, שמאפשר לכל אזרח לבחון את הסטטוס שלו מול משרדי הממשלה, כולל הודעות ושירותים מותאמים.
"האזור האישי הוא המקום לחדש רישיון, לבדוק מה המצב הדרכון, מה מצב הפנסיה שלך ואפילו האם הכלב צריך להתחסן - כל אחד רואה רק את מה שקשור אליו. בשלבים הבאים יהיו גם התראות בדחיפה ל-SMS או למייל. האתר זמין בכל מקום, בכל שעה ומכל אמצעי", אמרה. זיסוביץ' הוסיפה שעד היום נרשמו כ-600 אלף אזרחים לשירות, וקצב הגידול עומד על כ-25 אלף בכל חודש.
באשר לאזור העסקים האישי, זיסוביץ' ציינה שפיתוחו בא על רקע העובדה ש-"המגע שיש לעסקים עם הממשלה הוא רב, ואם העסק הוא לא גדול, הוא מתקשה לעבור את התהליכים הארוכים והמייגעים הכרוכים בכך. אזור העסקים האישי יעלה בחודשים הקרובים, ויחסוך טרטורים והגעה למשרדי הממשלה. ניתן יהיה לצרוך את השירותים ולהגיש את הטפסים באתר - וכך לחסוך זמן וכאב ראש".
לדבריה, האפשרות לבנות אזור אישי לכל אזרח מסתייעת במיוחד במערכת ההזדהות הממשלתית, שמשרתת גם את מערכת נתוני האשראי של בנק ישראל ואת הנהלת בתי המשפט. היא הוסיפה שיש עוד כמה וכמה גופים שרוצים להשתמש במערכת הזו ומחכים בתור.
"טרנספורמציה דיגיטלית להפחתת הביורוקרטיה"
ככלל, אמרה זיסוביץ', "מבחינת הממשלה, מהותה של הטרנספורמציה הדיגיטלית היא הפחתת הביורוקרטיה עמה צריך האזרח להתמודד. הדבר יאפשר למשרדי הממשלה לתת שירות טוב יותר, ואיכות השירות הממשלתי היא אחד הדברים המרכזיים שעומדים מול עינינו. אנחנו פועלים כדי לקבוע את ההנחיות והסטנדרטים - איך בונים פרויקט מחשוב, כיצד יוצרים דטה איכותי, איך מפתחים תוכנה בצורה הטובה ביותר וכיצד משתמשים בצורה המיטבית בדטה בממשלה. אנחנו שמים את כוכב הצפון וקובעים לאן הולכים במחשוב הממשלתי, בלי לשכוח את הצורך בהגנת סייבר".
חלק מהעבודה שלה הוא הנגשת המידע ששמור במאגרים הממשלתיים. "אנחנו מחזיקים במידע הזה בנאמנות עבור האזרחים. אנחנו רוצים לתת אותו בחזרה למשק כדי שיעשה בו שימוש כראות עיניו - כל עוד אין עבירה על חוקי הפרטיות. יש לנו 1,400 מאגרים ו-18 אלף נכנסים לאתר בכל חודש כדי להשתמש בהם. לכל מאגר יש גישה למורשים בלבד. הגישה למידע פרטי היא רק לפי צורך והיא חייבת להיות לצורך מתן שירות", ציינה.
[caption id="attachment_309673" align="alignnone" width="600"] מוריה זיסוביץ', מנהלת ארכיטקטורת הנתונים ברשות תקשוב הממשלתי. צילום: צבי קצבורג[/caption]
זיסוביץ' חזרה בדבריה שוב ושוב לנושא הפרטיות. "אנחנו לא מחזיקים במידע לצרכים שלנו", אמרה. "כל אחד ממשרדי הממשלה אוסף, לפי חוק בדיוק את מה שאושר לו. שאלה נוספת היא איפה נשמר המידע - בארץ או בחו"ל. בגלל נושא הפרטיות יש בעיה של ריבונית, החוקים של איזו מדינה חלים על מידע שמאוחסן בענן בחו"ל. בארץ יש את חוק הגנת הפרטיות, שלפעמים מכביד עלינו, אבל הצורך בו ברור: כולנו רוצים שהממשלה לא תוכל להשתמש במידע אלא בצורה תקינה".
היא סיפרה גם על פרויקט Ask Once, שקובע שמשרד ממשלתי לא יוכל לבקש מאזרחים מידע שכבר קיים במשרד אחר, וזאת כדי להפחית ביורוקרטיה. כמו כן, זיסוביץ' ציינה את תווך המידע הממשלתי. "זהו תווך מאובטח להעברת מידע בין משרדי הממשלה", אמרה. "מדובר בעוד כלי שרשות התקשוב נותנת כדי שהמשרדים לא יצטרכו לדאוג לזה בעצמם. כך, המשרדים הממשלתיים לא צריכים לפתח אבטחת מידע מאפס ולבנות פרוטוקולים, אלא פשוט לפרסם בשדרת המידע את מה שהם מפיקים וכל מורשה יכול לקחת את זה. האחריות האבטחתית לכך נופלת עלינו".
04/02/20 17:06
8.7% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גורמים מישראל, איראן ומלזיה גנבו נתונים על משתמשים בטוויטר - כך האשימה הרשת החברתית היום (ג').
על פי טוויטר, אותם גורמים עלומים ניצלו פרצת אבטחה, שסיפקה את היכולת לערוך הצלבה בין מספרי טלפון לחשבונות ברשת המצייצת, ובדרך זו לחשוף את הזהות של משתמשים אנונימיים.
בדצמבר פרסם אתר טק קראנץ' מאמר מאת חוקר האבטחה איברהים באליק, בו הוא סיפר כיצד הצליח להתאים 17 מיליון מספרי טלפון - מתוך מאגר בן שני מיליארד - לחשבונות משתמש ספציפיים בטוויטר. הוא עשה זאת על ידי ניצול החולשה בתכונת אנשי הקשר באפליקציית האנדרואיד של הרשת. פונקציית העלאת אנשי הקשר מאפשרת לאנשים שיש להם את מספר הטלפון של משתמש מסוים בטוויטר למצוא אותו ולהתחבר אתו ברשת החברתית.
החברה סירבה לומר מספרי טלפון של כמה משתמשים נחשפו, מכיוון שלדבריה, היא לא הצליחה לזהות את כל החשבונות. מה שהחברה כן פרסמה הוא שהפריצה, שאותה היא זיהתה ב-24 בדצמבר, התרחשה בגלל פגם אבטחה בשירות העלאת אנשי הקשר שלה ושהיא זיהתה "נפח גדול של בקשות" לשימוש בתכונה האמורה, שהגיע מכתובות IP באיראן, ישראל ומלזיה. דוברת החברה ציינה שטוויטר חושדת שאותם "שחקני איום" פעלו בחסות ובגיבוי מדינה. החשד עלה מאחר שהתוקפים מאיראן קיבלו גישה בלתי מוגבלת לטוויטר, על אף שהשימוש ברשת החברתית אסור במדינה.
מטוויטר נמסר כי הפרצה תוקנה.
04/02/20 14:10
7.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בעלי Gear S2, השעון החכם אותו השיקה סמסונג כבר לפני כחמש שנים, זכו להפתעה יפה בימים האחרונים כשגילו שהחברה הכינה עדכון עבור התקן המחשוב הלביש שלהם.
מדובר בעדכון קושחה שמגיע לאחר יותר משנה וחצי בלי עדכונים לשעון, והשיפור העיקרי שהוא מציע לבעלי השעון הוא שיפור ניכר בזמן העבודה של הסוללה. מעבר לכך מציע השעון לפי הדיווחים שילוב של הממשק החדש אותו השיקה החברה עבור השעונים האחרונים שלה, המבוסס על מערכת ההפעלה Tizen, ובמיוחד ב-Galaxy Watch Active 2 - כולל אייקונים ויישומונים. אחד ההיבטים של חידוש הממשק הוא שגם בעלי Gear S2 יכולים כעת למחוק את כל ההתראות בבת אחת בפעולה יחידה, ולא זו אחר זו.
העדכון קטן יחסית והוא כולל גם תיקוני אבטחה ושיפור קוד.
04/02/20 15:15
7.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
העוזר הקולי החכם של גוגל, ה-Google Assistant, תומך כעת במעקב אחר פריטים שמציעה טייל, במטרה להקל על משתמשיו לאתר את מה שאיבדו - מפתחות המכונית, השלט הרחוק, ועוד.
חברת Tile מציעה כבר מזה זמן התקן קטן, בסגנון התגים האלקטרוניים המוצמדים למוצרים, במיוחד לביגוד, בחנויות לצורך מניעת גניבתם. ההתקן מחובר על ידי המשתמש לאביזרים שהוא נוטה לאבד, ומאותת אם מבוצע באפליקציה חיפוש בעבורם.
כעת, בהודעה שפרסמה אתמול (ב'), גוגל טוענת כי ניתן להשתמש כעת בעוזר לצורך בקשת איתור מיקומם של הפריטים המתויגים, והדוגמאות שלה לפריטים המדוברים כוללות בין השאר: מחשבים ניידים, מפתחות בית וארנקי כסף.
[caption id="attachment_296796" align="alignnone" width="600"] Google Assistant[/caption]
בחברה אומרים כי הפקודות הקוליות החדשות יהיו זמינות בכל אחד מהמכשירים החכמים של נסט שבהם ניתן להפעיל את העוזר, כמו ה-Nest Mini או ה-Nest Hub. אם הגשש של Tile ימצא בטווח - הוא יצלצל בעקבות הבקשה הקולית, מה שיאפשר למשתמשים לאתר את שלא הצליחו למצוא בעצמם.
גוגל הבהירה כי אם הרמקול של Nest לא יכול לאתר את המכשיר, הוא יחשוף את המיקום האחרון הידוע שלו.
בפוסט שפרסמה בבלוג שלה, ציינה גוגל כי: "אם ה-טייל נמצא בבית, תוכלו להשתמש במכשיר נסט שלכם בכדי לקבוע את המיקום האחרון בו נראה ה-Tile שלכם. לדוגמה, ייתכן שתקבלו תשובה כמו 'המפתחות שלך נראו לאחרונה היום בשעה תשע בערב ליד רמקול המטבח'. אם השארת את ה-טייל שלכם במקום אחר, העוזר יגיד לכם את כתובת הרחוב של המקום שבו הוא נראה, בהתבסס על שירותי המיקום של טייל".
ההכרזה מגיעה כמעט 18 חודשים לאחר ש-טייל חשפה תאימות לעוזרת האישית של אפל, סירי, ובזמן שעל פי הדיווחים, הענקית מקופרטינו מתכננת להשיק גרסה משלה לטכנולוגיית האיתור הפופולרית, שפותחה לראשונה על ידי טייל.
לפי הדלפות אחרונות שהגיעו לתקשורת, אפל מתכננת לחבור אל AirTag, המתחרה של טייל, ולנצל את שבב U1 שבתוך מכשירי ה-iPhone החדשים שלה לצורך אספקת השירות המשותף. דיווחים שונים טוענים כי אם אפל תצליח להציע את טכנולוגיית האיתור, היא תהיה מסוגלת גם לספק נתוני מיקום מדויקים יותר.
זו אולי הסיבה לשת"פ החדש של גוגל וטייל - ואנחנו השכחנים, מן הסתם, נהנה מהתחרות, וממנו.
04/02/20 09:53
5.8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אלפבית, החברה האם של גוגל, סיימה את 2019 ואת הרבעון האחרון שלה עם עליות, לרבות בפעילות הענן שלה לא סיפק את רצונם של המשקיעים. שתי עובדות תרמו לחוסר שביעות הרצון שלה: פספוס של תחזיות האנליסטים והגידול הנמוך ביותר בהכנסות מזה יותר משנתיים. כתוצאה מכך, שער המנייה שך החברה ירד ב-5% במסחר מעבר לדלפק, לאחר סגירת שערי וול-סטריט אמש (ב').
מהתוצאות שפרסמה החברה עולה כי מכירות הענן שלה, ובמיוחד אלה של פלטפורמת GCP, זינקו בשנה האחרונה ב-53% והגיעו ל-10 מיליארד דולר, כרבע מכך - 2.6 מיליארד - ברבעון האחרון שלה. עם זאת, היא עדיין נשרכת מאחורי המתחרות, ובפרט AWS, שההכנסות הרבעוניות שלה עומדות על 10 מיליארד דולר.
עלייה בולטת נוספת נרשמה בהכנסות של החברה מפרסומות ביוטיוב: האינפלציה שלהן הביאה ברבעון האחרון של 2019 לגידול ניכר, של 31% ל-4.7 מיליארד דולר, מפעילות זו. בשנה כולה הן הכניסו כ-15 מיליארד דולר.
עליות דו ספרתיות - בשנה וברבעון
ככלל, גוגל הציגה גידול דו ספרתי בהכנסות וברווח הנקי הן ברבעון והן בשנה כולה. ב-2019 זינקו הכנסות ענקית הרשת ב-18.3% ל-161.9 מיליארד דולר - גידול גבוה יותר מזה שנרשם בהוצאות - של 16.8% ל-127.6 מיליארד. כתוצאה מכך נרשמו עליות בולטות ברווחים: הרווח התפעולי צמח ב-24.4% ל-34.2 מיליארד דולר וזה הנקי - ב-11.7% ל-34.3 מיליארד.
במהלך הרבעון, ההוצאות הכלליות רשמו עלייה של 15.6% ל-36.8 מיליארד דולר וההכנסות עלו ב-17.5% ל-46 מיליארד. הרווח הנקי עלה ב-19.2% ל-10.7 מיליארד דולר. תרומה נכבדה לכך הגיעה מחבות המס, שנמחקה כמעט לחלוטין והגיעה ל-33 מיליון דולר בלבד.
בסעיפים הגולמיים, ההוצאות עלו ב-17.3% ל-21 מיליארד דולר, הרווח גדל בשיעור זהה ל-25 מיליארד והרווח הגולמי השולי עמד על 54.4% - בדיוק כמו ברבעון המקביל ב-2018. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות רשמו עלייה של 20.2% ל-15.8 מיליארד דולר והרווח גדל ב-12.7% ל-9.3 מיליארד.
סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל אלפבית, הדגיש את חציה המלא של הכוס ואמר כי "ההשקעות המוצלחות שלנו בתחומים כמו בינה מלאכותית, מחשוב ענן ועוד יוצרות בסיס איתן להמשיך לצמוח ולנצל הזדמנויות". הוא ציין כי החברה רואה פוטנציאל להגדלת ההכנסות שלה מפרסומות ביוטיוב, בין היתר על ידי טירגוט מדויק יותר שלהן.
04/02/20 13:57
5.8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת טלדור פתחה את פעילות שנת 2020 באירוע מושקע ומיוחד לאנשי המכירות שלה. החברה ערכה יום גיבוש חוויתי לכל אנשי המכירות, מכל החטיבות השונות.
[caption id="attachment_309645" align="alignnone" width="600"] הזוכים המאושרים. מימין: אסף ליטבינוב, רונן אמסלם, נתן פרידחי, סער רם, גלי שמרה-דרמון, נתי אברהמי, יורם מלכה, בועז יהודה, יזהר בסרמן, שי גואטה. צילום: יח"צ[/caption]
האירוע נפתח בקפה נמרוד, בסקירה של מנכ"ל הקבוצה, נתי אברהמי, של שנת 2019 ויעדים לשנת 2020. אחריו סקרו מנהלי החטיבות השונות את מגוון הפתרונות שמציעה הקבוצה ללקוחותיה בעולמות החומרה, התוכנה, התשתיות, הדטה, הדיגיטל והחדשנות.
ההפתעה הגדולה הגיעה מיד לאחר מכן, כשכל העובדים הוזנקו למירוץ בסגנון "המירוץ למיליון", ששולבו בו משימות הקשורות לעולם התוכן של החברה, ובסופו הוענקו פרסים שווים במיוחד, כדוגמת שוברי נופש לקבוצה הזוכה.
[caption id="attachment_309646" align="alignnone" width="601"] צילום: יח"צ[/caption]
את היום סיימו הרצים במלון היוקרה אלמא שבזיכרון יעקב, שם זכו לארוחה מפנקת, ובה גם הוכרזו מצטייני המכירות בכל חטיבה.
נתי אברהמי, מנכ"ל קבוצת טלדור סיפר: "כל שנה בטלדור נפתחת עם זריקת מוטיבציה ואדרנלין, וגם השנה החלטנו להפתיע את העובדים עם גיבוש יוצא דופן וחוויה מהנה, שתישאר איתם לאורך זמן, אני מאחל לכולנו שנה אזרחית טובה ומלאת עשייה והצלחות".
04/02/20 14:30
5.8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"המשימה של החללית הישראלית בראשית הייתה לנחות על הירח. היא כמעט הצליחה, והניסיון עצמו מאוד חשוב. זו משימה מדהימה, שיכולה להצליח רק בשל שילוב טכנולוגיה וחדשנות. המשימה דומה מאוד למה שלקוחות ארגוניים עוברים בימים אלה, ומה שנדרש מהמנמ"רים - לצלוח את המסע הדיגיטלי בשלום", כך אמרה ג'ולי או'בריאן, סגנית נשיא בכירה לשיווק בנוטניקס.
או'בריאן דיברה באירוע NEXT on Tour Tel Aviv. היא שוחחה על חדשנות ופריצת גבולות בהרצאה משותפת עם עופר דורון, לשעבר מנהל מפעל החלל של התעשייה האווירית, שדיבר על האתגרים בפרויקט שיגור בראשית. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ג') במרכז הכנסים אווניו שבקריית שדה התעופה, בהשתתפות יותר מ-800 נציגי לקוחות החברה ושותפיה העסקיים. מנחה האירוע היה המנטליסט שימי אטיאס.
לדברי או'בריאן, "המנמ"רים נמצאים במצב של לחץ בלתי פוסק. עליהם לעמוד במשימות רבות יותר מבעבר, משימות גדולות, בעוד שתקציבם קטן - או נשאר כפי שהיה בעבר. יש עליהם לחץ עצום לספק מהר יותר אפליקציות ושירותים עסקיים. כמו כן, הם צריכים לטפל בהיבטי אבטחת המידע בצורה גורפת, בתקופה בה האיומים הולכים וגדלים בהיקפם ובתחכומם, ועוד הם נדרשים לסייע לארגון לפצוח בטרנספורמציה הדיגיטלית".
"המסע הדיגיטלי הוא מסע מורכב", אמרה. "כאשר הוא מתחיל, המנמ"ר צריך לעמוד בכמה משימות, ולעשות אותן במקביל: עליו לחדש את התשתיות, לספק אג'יליות באספקת אפליקציות ולצמצם סיכונים, ועל כל אלה הוא נדרש להביא להפחתת הוצאות התפעול של ה-IT. ברקע כלל הפעילויות, עליו לעטוף את הארגון במעטפת אבטחה".
"טעימה" מהענן הציבורי - בחצר הארגון
"אנחנו נמצאים בזמן מרגש מבחינה טכנולוגית. העולם עובר לענן, אבל ארגונים מודאגים מאוד מההגנה על הפרטיות ואבטחת הנתונים בקלאוד. לא ניתן להתעלם מאחד מאירועי דליפת הנתונים הגדולים ביותר אי פעם, שבמסגרתו האקרית השיגה בשנה שעברה גישה ליותר מ-100 מיליון חשבונות לקוחות בנק קפיטל וואן, דרך פריצה ל-AWS. מסתבר שיש דברים שצריכים להישאר בחצר הבית, לא משנה כמה ספקיות הענן הציבורי יסבירו שהוא מאובטח".
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
או'בריאן אמרה כי "הגישה שלנו, בנוטניקס, עונה על הצורך לתת תחושה, טעימה, של ענן ציבורי, ולעשות זאת בחצר הבית. מחקר שערכנו בקרב מנהלי IT באזור EMEA העלה שארגונים מתכננים להאיץ באופן אגרסיבי את תפיסת הענן ההיברידי: הנתון יצמח מ-12% ל-53% עד 2024. בדרך זו הם יצמצמו את הדאגות שלהם מהענן הציבורי בהיבטי הגנת הפרטיות ואבטחת המידע".
לדבריה, "גישת הענן ההיברידי אף עונה לרצון להריץ אפליקציות ועומסי מחשוב שונים בסביבות ענן שונות, לפי הצורך וההתאמה. זאת, לצד חופש הבחירה שאנחנו מספקים: הפתרון שלנו אגנוסטי לחומרה, עובד עם כל הספקיות, פועל בממשק לכל העננים הציבורים ועובד לא רק עם ההייפרוויזור שלנו".
"אנחנו פועלים לשינוי האופן שבו ארגונים צורכים ומקבלים שירותי IT. אנחנו מספקים פשטות עם ממשקים קלים לתפעול, חוכמה מבחינת ניהול המידע, שיפור ביצועים וחוסן בסייבר, לרבות יכולות לשכפול המידע ולשחזורו בלי הפרעה", אמרה.
לסיכום ציינה או'בריאן כי "ישראל מתאימה לנו כמו כפפה ליד. זו מדינה שמתאפיינת באימוץ מוקדם של טכנולוגיות מתקדמות. ישראל היא ארץ קטנה עם חלומות גדולים, שחלקם אף מתממשים. הסניף הישראלי של נוטניקס רשם צמיחה דו ספרתית גבוהה, ואני מקווה שזה יימשך".