זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
09/05/22 15:33
8.51% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גל גיוסי כוח האדם בהיי-טק נמשך, והיום (ב') נחתו על שולחן המערכת הודעות משתי חברות בענף שמחפשות עובדים: יוניקורן הפינטק מליו וחברת הלוטו אונליין ניאו גיימס. בסך הכול, מדובר ב-350 משרות.
המספר הגדול נמצא במליו: היא מגייסת 300 עובדים לפיתוח פלטפורמת התשלומים לעסקים קטנים ובינוניים שלה, שמוצעת לשוק האמריקני. המשרות הפתוחות הן במרכז הפיתוח בתל אביב ובמשרדים בארצות הברית – בניו יורק ובדנוור.
בחברה אומרים כי בכוונתם להכפיל את צוות הפיתוח, שמונה כיום 100 מהנדסים.ות, ומגייסים עובדים.ות במגוון רחב של תפקידים ו-ותק. צוות הפיתוח כולל מפתחי.ות פרונט אנד, בק אנד, פול סטאק, מהנדסים.ות בכירים.ות, מנהלי.ות צוותים וקבוצות, מפתחים.ות ג'וניורים.ות ועוד. בנוסף, במליו מתכוונים לגייס מנהלי.ות פרויקטים, אנליסטים.ות ומדעני.ות דטה, מעצבי.ות מוצר ואנשי.נשות ניהול סיכונים לצוות המחקר.
בסך הכול, מליו מעסיקה כיום 520 עובדים. החברה גייסה עד כה 506 מיליון דולר, כאשר הסבב האחרון בוצע לפי שווי של ארבעה מיליארד דולר.
לפירוט המשרות הפתוחות לחצו כאן.
המספר הנוסף נמצא בניאו גיימס: חברת הלוטו אונליין, שמפתחת פלטפורמות להגרלות ולמשחקים אלה עבור ממשלות וארגונים ציבוריים, מגייסת 50 עובדים, שיצטרפו ל-400 שכבר מועסקים בחברה. ניאו גיימס נסחרת בנאסד"ק, אולם הנהלת החברה וכמחצית מעובדיה נמצאים בתל אביב. החברה פתחה משרות למגוון רחב של מחלקות ותפקידים, בתחומים כגון פיתוח ותשתיות, ניהול מוצר, עיצוב משחקים וניתוח מערכות ודטה, ואנליסטים.ות.
בין היתר, ניאו גיימס מחפשת מנהל.ת צוות רשת, שיעסוק בניהול ואפיון הדטה סנטרים של החברה, תוך תמיכה ברשתות, תחזוקה ופיתוח פתרונות לאבטחת המידע; מנהל.ת פרויקטים, לניהול פרויקטים טכנולוגיים, E2E וניהול סיכונים, תוך עבודה משותפת עם מנהלי.ות המוצר וצוותי הפיתוח; ואיש.אשת הלפדסק ל-IT שלה, לטובת תמיכה ב: תקלות טכניות בעולמות החומרה והתוכנה עבור עובדי החברה בארץ ובחו"ל, הקמת תשתיות לעובדי חברה חדשים ופרויקטי שיפור תשתיות.
לפירוט המשרות הפתוחות לחצו כאן.
09/05/22 11:37
7.45% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הרשות האמריקנית לניירות ערך, ה-SEC, החליטה לקנוס את אנבידיה (Nvidia) בסכום של 5.5 מיליון דולר. הסיבה לכך, בעקרון, נובעת מאי גילוי נאות בדו"חות החברה לגבי הכנסותיה בשנים 2017 ו-2018.
לטענת הרשות, החברה לא ציינה במסגרת הדיווחים שלה עד כמה הכנסותיה הושפעו לטובה מהעבודה שכרטיסי התצוגה שהיא מוכרת משמשים את השוק הקריפטוגרפי, בעיקר לצורך הקמת חוות כרייה של מטבעות וירטואליים. ברשות אומרים שבכך שאנבידיה לא ציינה שזהו מקור חשוב לגידול בהכנסותיה, היא למעשה הסתירה ולא הציגה את התמונה המלאה בפני משקיעים בפועל ומשקיעים פוטנציאליים, ובעצם פגעה בהם.
למעשה ברשות אף טוענים שהחקירה העלתה שבחברה הצמידו את הגידול הגדול בהכנסות לשוק הגיימרים, למרות שכאמור דווקא כורי מטבעות היו הרוכשים. כזכור, בשנתיים שלאחר מכן הייתה ירידה חדה של רכישות בידי כורים, כולל תקופה בה הרבה מאוד כרטיסי תצוגה משומשים נפלטו לשוק, וזה היה אחד המניעים לפתיחת החקירה הזו.
באנבידיה העדיפו שלא להגיב לקנס הזה, ובחברה לא שללו ולא אישרו את הטענות של הרשות. ההעדפה הברורה היא לשלם את הקנס, שהוא לא יותר מסטירה קטנה על כף היד לאור ההכנסות בשיעור של 7.64 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של השנה הכספית של 2022 – צמיחה של 53% משנה לשנה, עם צפי לצמיחה של 61% במונחים שנתיים, והכנסות כוללות שאמורות להגיע ל-26.92 מיליארד דולר.
09/05/22 14:05
7.45% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
איגוד האינטרנט הישראלי יפתח מחר (ג') בשעה 12:00 את הרישום למיזם שמות המתחם בעברית ".ישראל". תקופת הרישום המוקדם תסתיים בעוד חודשיים – ב-10 ביולי, ולאחר מכן ייבדקו הבקשות שיוגשו. התחזית היא שהמרחב החדש של שמות המתחם ייפתח בחודש ספטמבר הקרוב. הסיבה לכך שמדובר בהליך ארוך יחסית היא הרצון להימנע ממחלוקות משפטיות שעלולות להתעורר עם פתיחת המתחם החדש לרישום.
יש לציין שהציבור הרחב לא יוכל להשתתף ברישום המוקדם, אלא רק גופים מאוגדים כגון חברות, עמותות, תאגידים סטטוטוריים ומפלגות, וכן בעליהם של סימני מסחר ישראליים טקסטואליים. רק לאחר מכן הוא ייפתח לציבור. המעוניינים ברישום המוקדם יכולים להגיש לאיגוד האינטרנט בקשה, שאם היא תאושר הם יקבלו זכות בלעדית, מוגבלת בזמן, לשריון רישומם של שמות המתחם המבוקשים. הגשת בקשה לרישום מוקדם של שם מתחם במרחב ".ישראל" לא כרוכה בתשלום.
עקרון הרישום יהיה על פי "כל הקודם זוכה", מה שלדברי האיגוד מקובל במרשמי שמות מתחם מדינתיים ובו עצמו. זאת, כחלק מהמדיניות של האיגוד לבצע את הרישום "בצורה שוויונית ושקופה, וללא שיקולים פוליטיים או מסחריים מכל סוג שהוא".
באיגוד האינטרנט מכנים את הפתיחה הצפויה של המרחב החדש כלא פחות מ-"אירוע חשוב, בעל משמעות לאומית". לדבריהם, "לרישום שם מתחם בשפה העברית יש יתרון, משום שהוא מגביר את הזיקה המקומית של אתרים ועסקים ישראליים ומנגיש את השימוש לאוכלוסיות שהשפה האנגלית לא שגורה בפיהן".
המרחב החדש – בנוסף ל-"il." הוותיק
מרחב ".ישראל" ייפתח בנוסף למרחב הקיים באנגלית – "il.", המנוהל עוד משנות ה-80. גם המחזיקים בשמות מתחם במרחב "il." יקבלו תקופת "רישום מוגן", שבמהלכה תתאפשר להם זכות ראשונים, מוגבלת בזמן (תקופת הרישום המוגן), לרישום שם המתחם הזהה במרחב ".ישראל" – באופן אוטומטי וללא צורך בהגשת בקשה בתהליך הרישום המוקדם. זאת, למעט במקרים חריגים של זכויות מתנגשות או שמות מתחם שלא ניתנים כלל לרישום.
יורם הכהן, מנכ"ל איגוד האינטרנט, אמר כי "השקת מרחב '.ישראל' הוא סיומו של תהליך ארוך ומורכב, שבמסגרתו חברה מדינת ישראל לתהליך של קהילת האינטרנט העולמית, כחלק מארגון ICANN – הגוף הבין לאומי שאחראי להקצאת שמות וכתובות באינטרנט. התהליך הסתיים בהקצאת הסיומת '.ישראל' למדינת ישראל ובהסמכת איגוד האינטרנט לנהל את המרחב המדינתי החדש. תהליך הרישום המוקדם מאפשר לגורמים שונים לשמור על זכויותיהם המשפטיות בשם ובסימן מסחר, ובכך למזער סיכון לסכסוכים בשמות מתחם".
עו"ד כהן התראיין בעבר לפודקאסט אנשים ומחשבים והסביר את הצורך הקיים, לדבריו, במרחב שמות המתחם העברי.
09/05/22 13:56
6.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לא קל למצוא נושאים שבהם ייתכן שיתוף פעולה גלובלי, שלוקחות בו חלק כמעט כל היצרניות הגדולות של מערכת הפעלה. אבל במקרה של סיסמאות, או יותר נכון הוצאת הצורך להקליד סיסמאות לחלוטין מעולם המחשוב – מיקרוסופט, גוגל ואפל דווקא יעשו את זה ביחד.
שלוש החברות הכריזו במהלך "יום הסיסמאות העולמי", שחל במהלך חגיגות העצמאות, שהן מחויבות ליצור בשנים הקרובות שיטה אחידה לעקיפת הצורך בהקלדת סיסמאות לצורך כניסה למערכת, בכל הפלטפורמות שהן שולטות – ממחשבים אישיים, דרך ניידים וטלפונים ועד דפדפנים.
המטרה היא לאפשר, לדוגמה, להשתמש בטלפון האישי כהתקן אימות עיקרי עבור אפליקציות ואתרי אינטרנט כאחד. כדי לעשות זאת ישתמשו החברות בתקן שמכונה FIDO, והוא למעשה משתמש בעקרונות קריפטוגרפים של מפתחות ציבוריים כדי לאפשר אימות, כולל אימות רב שכבתי.
כיום יש כבר יישומים שתומכים ב-FIDO, אבל הרישום הראשוני עדיין דורש הגדרת סיסמה, כך שעדיין נותר פתח להאקרים לאתר אותה כדי להיכנס למכשיר בפועל.
"בדיוק כפי שאנו מעצבים את המוצרים שלנו כדי שיהיו אינטואיטיביים ובעלי יכולת, אנו גם מעצבים אותם כך שיהיו פרטיים ומאובטחים", אמר קורט נייט, מנהל בכיר לשיווק מוצרי פלטפורמה באפל. "העבודה עם התעשייה ליצירת שיטות כניסה חדשות ומאובטחות יותר, המציעות הגנה טובה יותר, שמבטלות את הפגיעויות של סיסמאות, היא אחד הדברים המרכזיים במחויבות שלנו לבניית מוצרים המציעים אבטחה מרבית וחוויית משתמש שקופה – הכל במטרה לשמור על המידע האישי של המשתמשים בטוח".
09/05/22 16:53
6.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הביטקוין שוב בשפל: המטבע הווירטואלי ירד היום (ב') בשעות אחר הצהרים לשער של פחות מ-33 אלף דולר ליחידה. בשנה האחרונה, הביטקוין רשם שערים נמוכים יותר בחודשים יוני ויולי 2021, כאשר ב-20 ביולי הוא אף עמד על מתחת ל-30 אלף דולר. לעומת זאת, בנובמבר האחרון הוא הגיע לשיא של כ-67,500 דולר – יותר מפי שניים משערו הנוכחי.
שער הביטקוין יורד זה היום החמישי ברציפות, כאשר ביממה האחרונה קטן שערו בכ-4%. אולם, הוא לא המטבע הווירטואלי שרשם את הירידה הגדולה ביותר מאתמול: האת'ריום, למשל, קטן בקרוב ל-5% לפחות מ-2,500 דולר ליחידה, ה-XRP רשם ירידה של כ-4.8% והדוג'קוין צנח בכ-5.5%.
הירידה בשער הביטקוין, ובשערי מטבעות הקריפטו בכלל, מגיעה לאחר ירידות שנרשמו בשבוע שעבר במדדי הדאו-ג'ונס והנסדא"ק, לקראת ובעקבות הודעת נגיד הבנק המרכזי של ארצות הברית על העלאת הריבית ב-0.5%, כדי לעצור את העלייה באינפלציה במדינה. כך, למשל, מדד הנסדא"ק איבד ביום ה' האחרון, יום לאחר ההודעה, 5% מערכו.
מומחים מעריכים כי השער של המטבע הווירטואלי יראה את הצבע האדום גם בימים הקרובים, וכי ייתכן שהוא אף יגיע ל-30 אלף דולר – יותר או פחות מכך. דרשן בת'יג'ה, מנכ"ל בורסת הקריפטו הסינגפורית Vauld, אמר לבלומברג כי "לאור הפחדים של המשקיעים מהאינפלציה הגואה, רובם נקטו בגישה של צמצום סיכונים ומכרו לצורך כך מניות ומטבעות קריפטו כאחד".
הביטקוין ועולם המטבעות הווירטואליים באופן כללי עברו בשנים האחרונות שינויים רבים, במיוחד לאחר שמשקיעים גדולים ומוסדיים החלו להיכנס אליו. אלא שהדבר לא עצר את התנודתיות של הביטקוין, שעולה ויורד בשיעורים חדים, לעתים.
09/05/22 13:01
5.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מנכ"ל וממייסדי פלטפורמת שיתוף הדירות והנדל"ן Airbnb, בריאן צ'סקי, התראיין באחרונה למגזין טיים (Time). במהלך דבריו שב והדגיש את הבחירה של החברה ושלו לאפשר עבודה מרחוק או עבודה היברידית לכלל העובדים מעתה ולתמיד, וזאת מבלי שהדבר יפגע בשכרם.
כזכור, בראשית החודש, בסידרת ציוצים בטוויטר (Twitter) הודיע צ'סקי לעובדיו כי "אתם יכולים לעבור לכל מקום במדינה, כמו מסן פרנסיסקו לנשוויל, והשכר שלכם לא ישתנה". עוד בישר המייסד-שותף של פלטפורמת שיתוף הבתים, כי לעובדים תינתן הגמישות "לחיות ולעבוד ב-170 מדינות במשך תקופה של עד 90 יום בשנה בכל אתר". לדבריו אז, העובדים ימשיכו לקיים פגישות צוות ופגישות אישיות באופן סדיר מדי רבעון. צ'סקי כתב בציוצים כי הוא מאמין, ש"עבודה גמישה תהפוך לדרך שבה חברות עובדות בעוד 19 שנים. חברות יהיו בעמדת נחיתות משמעותית אם הן יגבילו את מאגר הכישרונות שלהן לרדיוס נסיעה סביב משרדיהן".
כעת, בשיחה עם הטיים ובראיון שהתפרסם אתמול (א'), צ'סקי המשיך והסביר את תפישתו בהקשר לאופי העבודה החדש. לדבריו, העבודה במשרד היא "צורה אנכרוניסטית" ששייכת ל"עידן הטרום-דיגיטלי".
המנכ"ל אמר ש-Airbnb עברה את השנתיים הפוריות ביותר שלה, דווקא בזמן בתקופה שבה הצוותים עבדו מרחוק במהלך סגרי הקורונה, וציין כי מאגר הכישרונות הזמין לחברה דווקא הורחב על ידי כללים פחות מגבילים לעבודה מרחוק.
עבודה מרחוק, תופעה שהתחילה בימי הקורונה. צילום אילוסטרציה. צילום: BigStock
"המשרד כפי שאנו מכירים אותו – הסתיים"
"אני חושב שהמשרד כפי שאנו מכירים אותו – הסתיים", אמר צ'סקי לטיים. "אנחנו לא יכולים לנסות להיאחז ב-2019 יותר מאשר ב-1950. אנחנו צריכים להתקדם".
"אם המשרד לא היה קיים, אני רוצה לשאול, האם היינו ממציאים אותו? ואם נמציא כזה, בשביל מה הוא היה מומצא? ברור שאנשים עדיין הולכים לבתי חולים ולעבוד, אנשים עדיין הולכים לבתי קפה ולעבודה – המרחבים האלה הגיוניים לחלוטין. אבל אני חושב שעבור מישהו שעבודתו היא על מחשב נייד, השאלה היא, ובכן, מה המשרד אמור לעשות?"
צ'סקי אמר שדף ה"קריירה" של החברה שלו קיבל דחיפה עצומה כש-Airbnb הכריזה על מדיניות העבודה המרוחקת החדשה, וסיפר כי הוא עצמו מבלה כיום את זמנו בין מיקומי Airbnb שונים בארה"ב.
בראיון הדגיש צ'סקי שמעת לעת ובתרחישים שונים יהיה צורך במצב משרדי. "אנשים עדיין ילכו למשרדים, אבל זה יהיה למטרות שונות, למרחבי שיתוף פעולה", הסביר. הוא גם טען שהמודל ההיברידי של שלושה ימים במשרד ושניים בעבודה מרחוק, שאותו מתרגלות הענקיות אפל וגוגל, פגום. צ'סקי סיפר כי Airbnb מחייבת את העובדים שלה לפגישה פיזית רק בהיקף של שבוע פר-רבעון.
"התחזית שלי היא ששלושה הימים בשבוע יהפכו ליומיים בשבוע, והיומיים בשבוע יהפכו ליום בשבוע, ודי מהר אתה באמת בעולם היברידי, או שאתה בעיקר בעולם מרחוק", ציין. "אנשים לא מבינים שהדבר הזה של יומיים-שלושה בשבוע אינו סופר בר-קיימא. אנשים הולכים להבין, 'בסדר, בואו נהיה יותר מכוונים לגבי מתי מתאספים, ובואו נתכנס לשבוע-שבועיים בכל פעם'".
09/05/22 13:04
5.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
תומר ניב, שניהל את תחום הקריפטו באי-טורו, מצטרף לאנטרי קפיטל, מהמשקיעות הגדולות בארץ, כמשקיע קריפטו – כך הודיעה באחרונה קרן ההון-סיכון. ניב יתמקד בהשקעות בטכנולוגיות בלוקצ'יין ובסטארט-אפים ישראליים שמפתחים פתרונות וכלים בעולמות הקריפטו וה-ווב3. הוא נכנס לתחום הקריפטו ב-2017, עת הצטרף לביטס אוף גולד. לאחר מכן הוא ניהל את תחומי הקריפטו, ה-NFT והמטאוורס באי-טורו.
09/05/22 13:11
5.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נקודות הקצה הן אחד משדות הקרב המרכזיים בין האקרים מתוחכמים לבין מנהלי האבטחה, שמנסים לבלום אותם כבר בנקודות הכניסה הללו לרשתות הארגוניות. כיום כבר ברור, שהפתרונות הקיימים, ובראשם אנטי וירוסים, אינם יעילים, והאקרים לא מתקשים לעקוף אותם. לפתרונות מסוג זה חסרה הנראות והבנת ההקשרים הנדרשים כיום לניהול אבטחה של נקודות קצה, ועל כן הן "עיוורות" למתקפות רבות.
הדרך לחזק את האבטחה של נקודות הקצה תלויה ביכולת לאסוף מהן יותר נתונים, לנתח אותם בזמן אמת ולספק תובנות והקשרים, המעידים על מהלכים נסתרים שמתבשלים בהן – וזו בדיוק התפיסה שמציע פתרון Carbon Black עבור נקודות קצה במרכזי מחשוב של ארגונים. נוסף עליו מוצע VMware Carbon Black Cloud Endpoint לסביבות ענן טבעיות.
VMware Carbon Black הוא פתרון EDR לזיהוי איומים בנקודות קצה ולבלימתם, שתוכנן לשימוש על ידי מוקדי אבטחת סייבר (SOCs), חברות המתמחות בתגובה לאירועים (IR) וחברות המספקות שירותי אבטחת סייבר מנוהלים (MSSP).
המערכת אוספת ומקליטה באופן רציף נתוני פעילות בהיקף רחבי מנקודות הקצה ומספקת בזמן אמת למנהלי המידע את מלוא המידע הנדרש כדי לזהות דפוסי התנהגות חריגים, לצוד איומים וכן לתחקר אירועי פריצה שהתרחשו. פונקציית 'תגובה חיה' (Live Response) מאפשרת למנהלי האבטחה לפתוח מרחוק אפיק תקשורת מאובטח לנקודות המאוימות, להעלות או למשוך מהם קבצים, להרוג תהליכים, למשוך את כל המידע מהזיכרון ולשקם במהירות את הנזקים – מכל נקודה בעולם.
נוסף על כך, המערכת מספקת יכולות תחקור ומעקב רחבות היקף. כלי הוויזואליזציה מציגים בצורה חיה ובהירה את מלוא שרשרת התקיפה ומאפשרים למנהלי האבטחה לזהות במהירות ובקלות את שורשיה. הם מסוגלים לצפות בשלבי המתקפה השונים, לזהות את התנהגויות התוקפים, לסגור פרצות אבטחה וליישם לקחים שישפרו את האבטחה אם התקפה דומה תתרחש בעתיד.
שמעון אמויאל, מנכ"ל אבנט תקשורת, מפיצת VMware בישראל, אומר, כי "Carbon Black הוא נדבך מרכזי באסטרטגיית האבטחה של VMware, והוא מעצים את היכולת לזהות ולהגיב במהירות למתקפות על נקודות הקצה, לצמצם למינימום את הנזקים ולעבות כל העת את יכולות ההגנה. כל זאת באופן קל, נוח וידידותי, עם אוטומציה וכלי ויזואליזציה ברמה גבוהה. ארגונים לא יכולים להסתפק כיום בזיהוי איומים ידועים באמצעות פתרונות מסורתיים כמו אנטי וירוס, אלא לזהות ולהתמודד עם איומים בלתי ידועים באמצעות Carbon Black, שבולם את ההאקרים בנקודות הקצה".
אבנט מסייעת למשווקים קיימים וחדשים להיכנס לעולם האבטחה של VMware. מערך ההנדסה של אבנט תקשורת (Professional Services) מעמיד לרשות המשווקים הללו אנשי הנדסה מהשורה הראשונה לצורך אפיון הפתרון, כתב כמויות, POC, ליווי והטמעה ועוד. כך נחסך מהמשווקים הצורך לגייס כוח אדם איכותי ויקר, ובעזרת אבנט תקשורת הם מסוגלים לשווק ללקוחותיהם פתרונות אבטחה מתקדמים ולזכות בעסקאות.
אבנט תקשורת הינה חברת ההפצה המובילה בישראל, המתמחה באספקת פתרונות בתחומי המחשוב והענן, התקשורת, האחסון, הגיבוי ואבטחת המידע.
אבנט הקימה ומפעילה מערך הפצה נרחב, המונה חברות אינטגרציה ומאות משווקים מורשים המרושתים ברחבי הארץ – ובסיועה הם הפכו למנוע רב עוצמה של מכירות, הטמעת מוצרים ותמיכה של מוצרים ושירותים בקרב מאות אלפי עסקים בישראל.
אבנט מייצגת ומפיצה בישראל יותר מ-10 מותגים גלובליים, חלקם הגדול באופן בלעדי, והפכה כל אחד מהם לסיפור הצלחה בולט בשוק הישראלי, בהם: Adobe, Commvault, Equinix, Hitachi Vantara, VMware, Microsoft, Riverbed,.
כחברה אחות ברד-בינת, קבוצת ה-IT הגדולה בישראל, עם ניסיון מקצועי רב של יותר מ-20 שנים בשוק הישראלי ועשרות שותפויות עסקיות (חלקן בלעדיות) צברה אבנט מוניטין מוכח של מפיצה בעלת ערך מוסף, המעצימה את משווקיה.