זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
24/08/23 11:03
21.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: מעיין גולדברגר, מנהלת מרכז מצויינות CRM במחלקת IT, ב-HP אינדיגו. הצוות שלי אחראי על יישום, פיתוח, תמיכה והטמעה של פלטפורמת ServiceNow בארגון.
ותק בתפקיד: שמונה שנים.
תפקידים קודמים: ניהול תחום השירות, אסוס ישראל (ASUS).
השכלה ושירות צבאי: שירתי באגף התקשוב בבקעת הירדן כטכנאית אלקטרוניקה. תואר ראשון בניהול מהאוניברסיטה הפתוחה – אני מאוד שמחה על הבחירה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, הלימודים העצמאיים וניהול הזמן שלי אפשרו לי ללמוד ולהשתלב בעולם הטכנולוגיה בשלב מוקדם יחסית בקריירה.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? אני מאוד אוהבת חדשנות, דינמיות ואת האפשרות להביא יצירתיות לשולחן בדרכים שונות ומגוונות. בעיניי, בטכנולוגיה קיימות אינסוף אפשרויות לממש יצירתיות, במיוחד היום בתחום ה-AI. אבי היה מנהל מערכות מידע המון שנים, גדלתי בהסתכלות והתחקות אחריו, תמיד הסתקרנתי בחדר העבודה שלו, ובגאדג'טים שהיה מביא הביתה. בתור נערה צעירה הסקרנות הזו יצרה אצלי תחום עניין מאוד רחב וכבר אז ידעתי שלשם אני מכוונת, לתחום המחשוב וה-IT. הצבתי לעצמי מטרות ויעדים ומשם התגלגלתי להתנסות בעולם הטכני והשירותי. מטכנאית מכשירי סלולר לתומכת אפליקטיבית בתחום הרפואה בארצות הברית ועד לניהול תחום השירות באסוס ישראל. המעבר ל-HP אינדיגו בתור מנהלת פרויקטים, סיפק לי את המקפצה המשמעותית ביותר לכדי עמדת ניהול בכירה במחלקת IT.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק? אני חושבת שבשנים האחרונות אנחנו רואים הרבה פחות אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק מאשר בשנים קודמות. הרבה יותר נשים מועסקות בהיי-טק ומחזיקות ביותר תפקידי מפתח בעולם הטכנולוגיה, מובילות, מנהיגות ומהוות השראה לנשים אחרות. בעבר העולם הטכנולוגי היה עולם של גברים ופחות נגיש לנשים, אני מרגישה שעברנו שינוי כחברה, וכי היום נשים ונערות צעירות מרגישות יותר בנוח לעסוק בתחום הזה, לבצע שינוי ולהגיש מועמדויות למשרות בכירות בענף.
האם נתקלת באפליה בענף, נגדך אישית, על רקע היותך אישה? לצערי נתקלתי באפליה וחוסר שוויון לאורך השנים. מהיותי אישה בתפקיד טכנולוגי, הרגשתי שאני צריכה להוכיח את עצמי יותר. זה רק דירבן אותי להתקדם ולעבוד קשה יותר והגדיל את הרצון להשאיר אחריי חותם. כאשר הצטרפתי לחברת HP אינדיגו, לפני שמונה שנים, נוכחתי לגלות חברה שחרתה על דגלה ערכים של שוויון, העצמת נשים, וגיוון בהון האנושי שלה. ספציפית במחלקת ה-IT, נחשפתי לקידום מעמד האישה ולאחוז גבוה של נשים המועסקות במחלקה, אשר מחזיקות בידע טכנולוגי רחב. היום, כמנהלת במחלקה, אני יכולה בוודאות לומר שזה הצביון שלנו ואנחנו מאוד מתגאים בו.
24/08/23 16:05
21.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אנבידיה פרסמה את הדו"חות הכספיים שלה לרבעון השני של שנת הכספים 2024 והתוצאות שהשיגה – מרשימות.
ראשית, ולמעשה בשורה התחתונה, ניתן היה ללמוד כי ההכנסות הרבעוניות של ענקית השבבים עמדו על נתון שיא של 13.51 מיליארד דולר – עלייה של 88% בהשוואה ל-Q1 ו-101% משנה לשנה. החברה דיווחה גם שצפי ההכנסות לרבעון השלישי של השנה הפיסקלית 2024 (Q3FY24) עומד על 16 מיליארד דולר, פלוס-מינוס 2%.
לוקחים חלק במרוץ הבינה המלאכותית. שבבי AI. צילום: אילוסטרציה. ShutterStock
מעניין להתבונן על הפילוח של ההכנסות – הכנסות מתחום הדאטה סנטרים עמדו על נתון שיא של 10.32 מיליארד דולר ברבעון החולף – עלייה של 141% בהשוואה לרבעון הראשון של השנה ו-171% משנה לשנה.
ההכנסות בתחום הגיימינג עמדו על 2.49 מיליארד דולר – עלייה של 11% בהשוואה לרבעון הקודם ו-22% משנה לשנה.
עוד צוין בדו"חות כי הרווח החשבונאי (GAAP) למניה ברבעון היה 2.48 דולר – עלייה של 854% משנה לשנה, ועלייה של 202% בהשוואה לרבעון הקודם; כמו כן הרווח המתואם (Non-GAAP) למניה היה 2.7 דולר – עלייה של 429% בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה, ושל 148% לעומת הרבעון הקודם.
ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה. צילום: אנבידיה
"המרוץ לאימוץ בינה מלאכותית יוצרת החל"
ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה, אמר עקב התוצאות כי "עידן חדש של מחשוב החל. חברות מסביב לעולם עוברות ממחשוב כללי (General Purpose Computing) למחשוב מואץ ובינה מלאכותית יוצרת".
לדבריו, "המעבדים הגרפיים של אנבידיה, המחוברים באמצעות טכנולוגיית התקשורת והמתגים של מלאנוקס ומריצים את פלטפורמת ה-AI מבוססת CUDA שלנו, מהווים את תשתית המחשוב של טכנולוגיות ה-GenAI". הוא המשיך וציין כי "במהלך הרבעון, ספקיות הענן הגדולות הכריזו על תשתיות נרחבות מבוססות NVIDIA H100. ארגוני מחשוב וספקיות תוכנה הכריזו על שיתופי פעולה עם NVIDIA AI בכל התעשיות. המרוץ לאימוץ בינה מלאכותית יוצרת החל".
24/08/23 12:02
18.75% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מכירים את המצב שבו אתם יושבים במסעדה בחו"ל ולידכם יש תיירים מארץ אחרת, שמדברים שפה זרה מאוד לאוזניכם, אבל ניכר כי שני הצדדים רוצים לפטפט ולהכיר? פתחתם תרגום גוגל וה"שיחה" הייתה חביבה אך מקרטעת? החברה האם של פייסבוק רוצה לטפל בדיוק בכך עם כלי חדש שהוציאה.
מטא (Meta) – שהיא גם החברה האם של אינסטגרם, ת'רדס, ווטסאפ ואחרות – השיקה באחרונה את SeamlessM4T, מודל AI חדש שיכול לתרגם דיבור וטקסט בכמעט 100 שפות. החידוש במוצר הוא שמדובר במודל יחיד שיכול לבצע מספר פעולות יחד – זיהוי דיבור, תרגום דיבור לטקסט, תרגום דיבור לדיבור, תרגום טקסט לטקסט ותרגום טקסט לדיבור.
לטענת מטא, SeamlessM4T מדויק ויעיל יותר מדגמי תרגום קודמים, וניתן להשתמש בו כדי לתקשר ממש בזמן אמת עם אנשים הדוברים שפות שונות.
מטא גם בישרה שהיא הופכת את SeamlessM4T לזמין לחוקרים ולמפתחים תחת רישיון מחקר, ולדבריה SeamlessM4T הוא צעד משמעותי לקראת יצירת מתרגם שפה אוניברסלי.
המודל של מטא הוכשר על מערך נתונים של מאות אלפי שעות דיבור וטקסט בשפות השונות ולמעשה בנוי על העבודה הקודמת של מטא בנושא ששמו המעניין הוא 'אין שפה שתשאר מאחור' – NLLB (ר"ת No Language Left Behind) – מתרגם דיבור אוניברסלי ורב-לשוני. קוד פתוח כדי לקרב את בני כל העמים אלו לאלו
בפוסט בבלוג ה-AI שלה ציינה החברה כי היא מאפשרת נגישות למודל המוצע בקוד פתוח.
"בהתאם לגישה שלנו למדע פתוח, אנו משחררים בפומבי את SeamlessM4T תחת CC BY-NC 4.0, כדי לאפשר לחוקרים ולמפתחים להתבסס על עבודה זו. אנחנו גם משחררים את המטא נתונים של SeamlessAlign, מערך התרגום הרב-מודאלי הפתוח הגדול ביותר עד כה, הכולל 270,000 שעות של דיבור וטקסט" כדי להבהיר מה היו התכנים שעליהם אומנה הבינה המלאכותית כתבה השתמשה מטא במונחים Text alignments ו-Mined speech.
בפן הטכני ציינה מטא כי "בניית מודל מאוחד דורשת ערכת כלים למידול רצפים שתהיה קלת משקל וניתנת לחיבור בקלות עם ספריות אקולוגיות מודרניות אחרות של PyTorch. עיצבנו מחדש את fairseq, ערכת הכלים המקורית שלנו למידול רצף. עם ממשקי API יעילים יותר של מידול והעמסת נתונים, fairseq2 עוזרת להפעיל את המודלים שמאחורי SeamlessM4T".
SeamlessM4T. צילום: מטא
"העולם בו אנו חיים מעולם לא היה מחובר יותר, נותן לאנשים גישה לתוכן רב-לשוני יותר מאי פעם. זה גם הופך את היכולת לתקשר ולהבין מידע בכל שפה ליותר ויותר חשובה", הסבירה מטא בהצהרה על הכלי.
לדברי מטא, צוותי הפיתוח שלה מתכננים לחקור כיצד ניתן להשתמש ב-SeamlessM4T כדי לאפשר יכולות תקשורת חדשות בין בני האדם בעתיד.
המטרה הזו מתכתבת היטב עם סלוגן ותיק מבית הענקית ממאנלו פארק שדיבר על כוונתה לחבר את האנושות ולקרב את בני כל העמים, הארצות, הדתות, האמונות והמוצאים אלו לאלו.
24/08/23 15:00
15.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בצעד שיכול להיות בעל השלכות גדולות על תעשיית המוזיקה כולה, יוניברסל מיוזיק גרופ (Universal Music Group) ויוטיוב (YouTube), שנמצאת כידוע בבעלות גוגל, הכריזו באחרונה על שותפות שכוננו לפיתוח מוזיקה שנוצרה על ידי בינה מלאכותית. לפי החברות, השותפות, שהוכרזה השבוע (ב') נועדה כדי ליצור דרכים בטוחות, אחראיות ורווחיות להשתמש בבינה מלאכותית ליצירת מוזיקה חדשה.
המהלך מגיע כתוצאה מהפופולריות הגוברת של הבינה המלאכותית הג'נרטיבית בכלל וגם של מוזיקה שנוצרת על ידי GenAI כיום, כשבשנים האחרונות כבר נוצרו עשרות שירים על ידי AI שהפכו לוויראליים ברשת. עם זאת, עלייתה של מוזיקה שבינה מלאכותית יצרה הציפה במקביל להתבססותה בתודעה גם חששות לגבי זכויות יוצרים ובעלות.
על פי תנאי השותפות, יוניברסל מיוזיק תספק ליוטיוב גישה לספריית המוזיקה העצומה שלה ולאחר מכן, פלטפורמת הסרטונים המפורסמת תשתמש בנתונים האלה כדי להכשיר ולאמן מודלי AI, שיוכלו ליצור מוזיקה חדשה בהתבסס על ובסגנון האמנים של יוניברסל.
משמע שמוזיקה ה-AI תיוצר בהשראת מיטב המוזיקאים המובילים בעולם כיום, כמו למשל: דרייק, טיילור סוויפט, The Weeknd, ג'סטין ביבר, ריהאנה, בילי אייליש, אד שירן וליידי גאגא. גם יוצרים ותיקים וכנראה קלאסיים בהרבה הם תחת לייבל יוניברסל, וביניהם נמצאים לדוגמה U2, קולדפליי, הביטלס ולהקת אבבא.
ואלו הן רק כמה דוגמאות למוזיקאים הרבים שנמצאים תחת הלייבל יוניברסל, שהיא, כפי שניתן להבין, אחת מחברות המוזיקה הגדולות בעולם, ויש לה קטלוג עצום של מוזיקה מאמנים מכל הז'אנרים. אז מי יהיה הבעלים של זכויות היוצרים על מוזיקה של בינה מלאכותית?
השותפות הזו נמצאת בינתיים בשלביה הראשונים, אך יש לה פוטנציאל לחולל מהפכה בתעשיית המוזיקה. באמצעות ההיקשרות בין ענקיות כמו יוניברסל ויוטיוב והשימוש ב-GenAI. לפי הערכות, יוניברסל ויוטיוב יוכלו ליצור כעת מקורות הכנסה חדשים ולהגיע לקהלים חדשים, עם תוצרים שישמעו מאוד דומים למקורות ההשראה – ולכן כנראה יתחבבו על המאזינים בקלות – אך שלמעשה אין להם בעל זכויות יוצרים נוסף, משמע חסרים מאחוריהם המוזיקאים עצמם.
כפי שדיווחנו, באחרונה פסק בית משפט אמריקני כי תוכן שיצרה בינה מלאכותית ג'נרטיבית אינו יכול להיות מוגן בזכויות יוצרים. ההתייחסות הספציפית בפסיקה הייתה לתוכן שמייצרים כלים כמו ChatGPT או בארד (Bard), אך כעת עולות השאלות הקשורות למוזיקה – האם יצירות מוזיקליות מתוצרת AI בכלל יעוגנו בזכויות יוצרים וכיצד תשפיע מוזיקה שבינה מלאכותית הלחינה, מנגנת, שרה, מסמפלט אליה קולות וכותבת על הקריירה של המוזיקאים האנושיים.
כדוגמה לאבולוציה שבה אנו עוסקים, אפשר להאזין לשיר Heart on my sleeve, שאמנם לא נוצר על ידי AI, אלא על ידי המוזיקאי הקנדי Ghostwriter977, אך זה השתמש ביכולות בינה מלאכותית כדי ליצור את קולותיהם של דרייק ו-The Weeknd, כאילו הם שרים בו באופן אותנטי. השיר הפך לוויראלי באינטרנט, אך הוסר מאוחר יותר על ידי שירותי הסטרימינג, בשל חששות לזכויות יוצרים. בכל זאת, הוא מופיע כעת ביוטיוב ואף שתלנו אותו בכתבה – לשיפוטכם.
ציוצים ב-X העלו את העובדה שיוניברסל התנגדה למוזיקה שמחוללת AI עד לא מזמן, אך עברה מהפך של-180 מעלות, עד לכינון הקשר החדש עם יוטיוב. 4 months ago, Universal Music Group was trying to destroy AI in music.
Remember the AI Drake song?
Yesterday, they launched an incubator with YouTube to build AI music tools together.
A complete 180.
It’s a genius move that will save the music business. pic.twitter.com/Zy4EkPTlg5
— Kallaway (@kanekallaway) August 24, 2023 עד כה, בעולם המוזיקה לא נרשמו תגובות פומביות של מוזיקאים ידועים לשיתוף הפעולה החדש. עם זאת, כמה מומחים התייחסו להשפעה הפוטנציאלית שלו על אמנים ותעשיית המוזיקה. לדוגמה, עורכת הדין המתמחה בתעשייה, דינה לפולט, אמרה לבילבורד כי היא "מודאגת מההשלכות של זה על זכויות האמנים והשליטה ביצירה שלהם". היא גם הביעה חשש שהשותפות עלולה להוביל ל"דה-הומניזציה של המוזיקה".
למרות חרדה גדולה מהעתיד לבוא, יש מי שרואים בשותפות גם אפשרות שתוביל להזדמנויות חדשות לאמנים בתחומי המוזיקה. כידוע כיום מוזיקאים מתקשים מאוד למצוא אופנים להשתכר מיצרותיהם, בהעדר מכירות דיסקים או תוכן דיגיטלי, ובזמנים שבהם בתמורה לשקלים בודדים בחודש (או בחינם בלוויית פרסומות) ניתן להאזין לכל טרק בשירותים כמו ספוטיפיי ואפל מיוזיק או צפות בכל קליפ מוזיקלי כמעט ביוטיוב עצמה.
גם אנליסט תעשיית המוזיקה, מארק מאליגן, נשמע אופטימי ואמר ל-Music Business Worldwide שהשותפות "יכולה להוות משנה-משחק עבור תעשיית המוזיקה", שהיא עשויה "לפתוח זרמי הכנסה חדשים לאמנים וללייבלים" ו"לסייע להגיע לקהלים חדשים".
מי שמחפשים את החיובי בידיעה, המדגישים שכל טכנולוגיה חדשה תמיד איימה על הישנה, אמרו גם כי אמנים יוכלו לשתף פעולה עם ה-AI כדי ליצור מוזיקה חדשה או לאתר רעיונות חדשים לעבודתם. אשרי המאמינים.
24/08/23 12:24
12.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נחשפו שיטות חדשות של גורמי פשיעה ברשת, הכוללים מתקפות משולבות, בסגנון של משחק קוביות, כאשר מפיצי הנוזקה עוברים בין שילובים רבים של סוגי קבצים, כדי להדביק מחשבים אישיים, במטרה להתגנב דרך כלי זיהוי ואבטחה; כך לפי דו"ח חדש של חטיבת הסייבר HP Wolf Security של HP, שהתייחס לרבעון השני של 2023.
לפי המחקר, 32% מניסיונות התקיפה קרו באמצעות סוס טרויאני הנקרא QakBot, אשר תוקף בעיקר ארגונים פיננסיים ובנקים. מתקפות אלו סווגו כמיוחדות, כיוון שבוצעו באמצעות החלפת סוגי קבצים וטקטיקות – בדומה למשחק קוביות, וכך ההאקרים הצליחו לעקוף כלי זיהוי ומדיניות אבטחה.
עוד עולה מהדו"ח, כי ברבעון החולף חלה עלייה של 23% בניסיונות תקיפה של הברחת HTML בקבצים מצורפים. דואר אלקטרוני (79%) והורדות דפדפנים (12%) מובילים ברבעון השני כאמצעים הפופולריים ביותר להחדרת נוזקות. ℹ Although the techniques used by attackers are getting more sophisticated, they still rely on tried and tested methods.
???? Emails delivered 79% of #malware last quarter.
???? More in our threat insights report: https://t.co/Iwrh7TJIPK
— HP Wolf Security (@hpsecurity) August 23, 2023 קבצי ארכיון – כלי התקיפה הפופולרי ביותר של נוזקות
לפי הדו"ח, 44% מניסיונות התקיפה בוצעו באמצעות קבצי ארכיון, אשר מהווים את כלי התקיפה הפופולרי ביותר של נוזקות – זה הרבעון החמישי ברציפות. עוד חלה עלייה של 18% בשימוש בקבצי הפעלה, בעיקר כתוצאה משימוש בקובץ PDFpower.exe, המהווה וירוס טרויאני זדוני, המבצע שינויים בהגדרות הדפדפן.
לפי החוקרים, לפחות 12% מניסיונות התקיפה דרך דוא"ל שזוהו, עקפו סורק שער דוא"ל – אחד או יותר.
בתחום המעקב והרישום אחר הקשות, Keylogger במסווה – החוקרים זיהו ניסיונות תקיפה של קבוצת פושעי הסייבר אגגה (Aggah). במתקפות אלו הוחדרה בהסתר נוזקה בפלטפורמת הבלוגים הפופולרית Blogspot. הסתרת הנוזקה במקור לגיטימי כמו Blogspot מקשה על כלי הזיהוי והאבטחה באיתור התוקף. לאחר הסתרת הנוזקה, פושעי סייבר משתמשים בידע שהם שואבים על מערכות Windows כדי להשבית יכולות זיהוי ואבטחה במחשב המשתמש, ומפעילים סוס טרויאני XWorm או AgentTesla לגישה מרחוק (RAT) ולבסוף גונבים מידע רגיש.
חברי אגגה גם הגדילו את היקף ניסיונות התקיפה שלהם באמצעות שאילתת רשומות DNS TXT. זו משמשת בדרך כלל לגישה למידע על שמות דומיין, כדי להחדיר סוס טרויאני (RAT). פושעי סייבר מנצלים את העובדה שפרוטוקול ה-DNS אינו מנוטר לעיתים על ידי צוותי אבטחה, וכך גדל הסיכוי לחמוק מכלי הזיהוי והאבטחה.
"תוקפים מאורגנים יותר, שהם בעלי ידע רחב יותר"
עוד זיהו החוקרים ניסיונות תקיפה באמצעות נוזקה רב-לשונית. זוהה ניסיון תקיפה באמצעות שילוב של כמה שפות תכנות. תחילה, נעשתה הצפנה באמצעות צופן שנכתב ב-Go, שמביא להשבתה של כלי הסריקה נגד נוזקות שאמורות לזהות את הפעולה. לאחר מכן, המתקפה מחליפה את שפת התכנות ל-C++ כדי ליצור אינטראקציה עם מערכת ההפעלה של הקורבן, וכך להביא לידי הפעלה של נוזקה בזיכרון, המשאירה היקף עקבות מינימלי במחשב.
לדברי פטריק שלאפפר, אנליסט נוזקות בצוות המחקר של חטיבת HP Wolf Security, "כיום אנחנו מתמודדים עם תוקפים מאורגנים יותר, שהם בעלי ידע רחב יותר. הם חוקרים ומנתחים חלקים פנימיים של מערכות ההפעלה וכך מאתרים ומצמצמים את הפערים הקיימים. כאשר הם יודעים אילו דלתות יש להזיז, הם יכולים לנווט במערכות פנימיות בקלות, תוך שימוש בטכניקות פשוטות יחסית – אך יעילות מאוד, כל זאת מבלי להפעיל את ההתרעות".
24/08/23 15:38
9.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט והתוכנית לחינוך טכנולוגי TechLift מבית עמותת בוגרי 8200 משיקים קורס חדש לסטודנטים וסטודנטיות לחינוך והוראה, המשלב תכנות בסיסי בשפת פייתון (Python) והתמחות בפיתוח משחקי Ed-Tech – ללא צורך ברקע מקדים!
הקורס החדש ללימודי שפת התכנות פייתון פותח במטרה להעשיר את הידע המקצועי של המורים לעתיד ולהקנות להם כלים המותאמים להתמודדות עם אתגרי העולם המודרני והכנה לעולם התעסוקתי, ששם דגש על יזמות, יצירתיות ויכולת למידה עצמית. הקורס מיועד לסטודנטים במרכז האקדמי מכל שנות הלימודים ומתאים לכל רמות הסטודנטים.
הבחירה בשפת התכנות פייתון אינה מקרית, מדובר בשפה קלה ומהירה ללמידה, ועם זאת בשפת תכנות פרקטית ויישומית, המאפשרת שימוש רחב במגוון גדול של תחומים, בין היתר גם בפיתוח משחקים פשוטים שיוכלו לסייע למורות ולמורים בלימודיהם בכיתה. לדוגמה מדובר על משחק כיתתי ללימוד חוויתי של היסטוריה או גיאוגרפיה, משחקים מתמטיים ועוד.
במקביל ללמידה בקורס, הסטודנטים יתנסו בעולם היזמות, תוך התמקדות בפיתוח חשיבה טכנולוגית-יזמית ותכנון פרויקט אותו יציגו בסיומו, כך שכל סטודנט יתנסה בפיתוח משחק מחשב בעל ערך לימודי מוסף על מנת לחבר בין עולמות הטכנולוגיה והחינוך.
חן שמילו, מנכ"ל עמותת בוגרי 8200. צילום: אלעד מלכה
גם שימוש בכלי AI חדשניים ילמד בקורס
התוכן המקצועי פותח על ידי בוגרות ובוגרי 8200, שלהם הידע הטכנולוגי הרלוונטי לחלק מהמקצועות הנדרשים היום במערכת החינוך, וכן מיומנויות שרכשו בשירותם ביחידה ונדרשות גם בהוראה במאה ה-21, כגון: פתרון בעיות, למידה מבוססת פרויקטים, יצירתיות, מצוינות והסתגלות מהירה לשינויים. חלק מהתכנים שיועברו בקורס בנוסף ללימודי הקוד הם: שימוש בכלי AI חדשניים, אפיון מוצר, מחקר שוק ועוד.
המרכז האקדמי לוינסקי וינגייט ועמותת בוגרי 8200 מקדמים גם תוכנית ללימודי תעודת הוראה ותואר שני במסגרת תוכנית M.Teach במסלול מואץ. התוכנית שמה דגש על מצוינות בהוראה וכוללת מגמות פדגוגיות חדשניות כדוגמת מקומה של הבינה המלאכותית בהוראה. מטרתה של התוכנית להוסיף מורים בעלי רקע טכנולוגי למערכת החינוך.
בנוסף בלוינסקי-וינגייט רואים בקורס ה-פייתון כלי נוסף לעידוד החשיבה החישובית ופיתוח החשיבה הלוגית בקרב סטודנטים להוראה, ומובילים קורס נוסף שמוצע לסטודנטים, לפיתוח קוד באמצעות תוכנת הסקראץ', המאפשרת לסטודנטים לפתח תכנים אינטראקטיביים המותאמים לילדים, בהם אנימציות, מוזיקה, סיפורים ומשחקים. מדובר בתוכנה חינמית ופשוטה לכתיבת קוד באמצעות שפה גרפית, שתורגמה לעשרות שפות ב-150 מדינות.
פרופ' מיכל בלר, נשיאת המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט: "יזמות, חדשנות פדגוגית וטכנולוגיה עומדים בראש סדר העדיפות של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט בתוכניות השונות להכשרת עובדי הוראה. ההיענות של הסטודנטים לקורס ה-פייתון מעידה על רצונם של הסטודנטים להרחיב את הידע המקצועי והטכנולוגי. אנו שמחים על שיתוף הפעולה עם עמותת בוגרי 8200, כדוגמת הפרויקט הזה ופרויקטים נוספים, בהם תחרות STEP-IN בקרב יזמים ויזמיות להטמעת מוצרים טכנולוגיים בקורסים אקדמאיים".
חן שמילו, מנכ"ל עמותת בוגרי 8200: "עמותת בוגרי 8200 פועלת רבות כדי להביא חדשנות טכנולוגית למערכת החינוך, וכן חינוך טכנולוגי מיטבי לפריפריה החברתית והגיאוגרפית. שיתוף הפעולה הראשון מסוגו עם המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט מקנה לסטודנטים וסטודנטיות להוראה כלים חדשניים להוראה, שבהם יוכלו להשתמש בבתי הספר. אנו נמשיך לרתום את ההון האנושי של בוגרות ובוגרי היחידה למען החברה בישראל, ומקווים לייצר שיתופי פעולה נוספים בתחום".