זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
11/04/24 14:56
7.94% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
משרד התקשורת חשף היום (ה') מערכת אינטראקטיבית ראשונה לשקיפות מפת הסלולר בישראל. המערכת, שהושקה באתר המשרד, מתבססת על דיווחים עדכניים של חברות הסלולר.
המערכת מאפשרת לצרכנים לבדוק בלחיצת כפתור על גבי המפה איזו טכנולוגיה סלולרית קיימת באזורם ואילו חברות מספקות אותה. כך, הצרכנים יוכלו להשוות בין חברות הסלולר ולבחור באופן מושכל את חברת הסלולר שלהם על פי העדפתם.
בנוסף, ניתן לראות את קצב פריסת התשתיות של החברות באזורים השונים.
בכוונת המשרד להנגיש מערכות נוספות בהמשך, בהן מערכת לשיקוף מפת הסיבים.
שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי: ״כפי שהצהרתי עם כניסתי לתפקיד, נושא השקיפות לציבור בכל תחומי התקשורת הוא הבסיס והזרז בעיניי לשוק חופשי ותחרותי ולמתן שירות טוב יותר. האתר החדש הוא תחילתו של מיזם גדול, שישקף לאזרחי ישראל את מיקומם ומצבם של תשתיות התקשורת הניידת והנייחת, בד בבד עם הפעולות שלנו לשיפור תשתיות התקשורת ברחבי הארץ כולה".
מנכ"לית משרד התקשורת, עו"ד עינבל משש: "האתר מנגיש לציבור מידע בנושא הסלולר בצורה ידידותית ושקופה, באופן שכל משתמש יידע מי המפעיל הטוב ביותר עבורו ויוכל לקבל החלטה צרכנית מושכלת לגבי הבחירה במפעיל סלולרי זה או אחר. משרד התקשורת רואה חשיבות רבה בהגברת השקיפות לטובת הציבור באמצעות שיפור הנגשת נתונים ומידע".
11/04/24 11:15
6.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"הבינה המלאכותית תשנה כל היבט עסקי ובכל ארגון, בשל הפוטנציאל הגלום בה. ההנהלות של ארגונים מבינות זאת, ולכן לוחצות על העובדים להכניס יכולות ורכיבי בינה מלאכותית, על מנת שלא לאבד את היתרון התחרותי שלהם. AI לכשעצמה אינה דבר חדש: דיברנו עליה כבר לפני עשור, אז כינינו אותה 'אגמי מידע' (Data Lake), 'ביג דאטה' ו'מידע לא מובנה'. התחום חווה התפתחות. מלוגיקה פשוטה – לטיפול מעמיק במידע. וכעת אנו כבר בשלב השלישי, של לימוד עמוק, בו מכונות מעבדות את המידע. השלב הבא יהיה שילוב של מחשוב קוונטי עם בינה מלאכותית יוצרת, GenAI" כך אמר איציק רייך, סגן נשיא לטכנולוגיות בחברת דל (Dell Technologies).
רייך שוחח על הבמה עם בני מלכה, סמנכ"ל מכירות בחטיבת הקומרשיאל ב-דל טכנולוגיות ישראל. השניים השתתפו בכנס שערך הסניף הישראלי של ענקית ה-IT בשיתוף אנבידיה (NVIDIA) ואינטל (Intel). הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך אתמול (ד') באולם הגן בשפיים, בהשתתפות מאות מלקוחות החברה.
לדברי רייך, "הצמיחה המהירה של מגמת ה-GenAI לא תייתר את עבודת העובדים בני האנוש בארגונים. כבר לפני שמונה שנים, ב-2016, נשאל בכיר בעולם הרפואה על עתיד עולמם המקצועי של הרדיולוגים, והוא ענה תשובה שהסעירה את עולם הרפואה 'ברור שתוך חמש שנים בינה מלאכותית תחליף אותם'. מאז הוא אמנם נסוג מעט מההצהרה שלו, אבל ברור שבעתיד, אלפי יישומים יעבדו על כל בעיה, ויסייעו לבני האנוש לפתור בעיות עם יכולות חיזוי, טיפול בביג דטה, ולימוד מעמיק. לכן, אם נשוב לעולם הרפואה: את ביצועי הסריקות יעשו המכונות, וכך גם את הניתוח שלהן. מה שהרופאים יעשו, ובמקרה זה הרדיולוגים, יהיה לתת גושפנקא לתוצאת הבדיקה. הבינה המלאכותית לא תייתר אותנו, בני האנוש. היא כן תייתר אנשים שלא יידעו לעשות שימוש מושכל בה".
רייך ציין כי "המחשוב הקוונטי יביא לזינוק חד ביכולת של מערכות ה-AI. בסיס המחשוב של הבינה המלאכותית המודרנית יהפוך, בסופו של דבר, למערכת קוונטית היברידית, שבה עבודת ה-AI תהיה מפוזרת על פני ארכיטקטורות מחשוב שונות ומגוונות, כולל יחידות עיבוד קוונטיות".
מלכה אמר כי "יישומי GenAI הם בעלי קצב הגדילה הכי מהיר בין כלל השירותים המקוונים בעולם. בעוד שלנטפליקס (Netflix) לקח שלוש וחצי שנים להגיע למיליון מנויים, ולטוויטר (X) שנתיים, הרי שמשך הזמן בו השתמשו מיליון משתמשים ב-ChatGPT עמד על שלושה ימים בלבד".
בני מלכה, סמנכ"ל מכירות בחטיבת הקומרשיאל ב-דל טכנולוגיות ישראל. צילום: ניב קנטור
פרויקט העוזרת האישית באמרילו, טקסס
מלכה סיפר בכנס על כך ש-"העיר אמרילו ממוקמת בצפון-מערב מדינת טקסס, וחוותה כמה אסונות טבע בשנים האחרונות, לרבות הצפות. במהלך השנים, האוכלוסייה בה השתנתה וחוותה גיוון, ונוצר מצב בו תושביה דוברים יותר מ-60 שפות, וכרבע מהם אינם דוברים אנגלית. אנשי דל בשיתוף העירייה, בנו עוזרת אישית וירטואלית לרווחת ולשירות התושבים. המייחד את דמותה הוא בהתאמה אישית של העוזרת מבחינת גזע, מראה, שפה ומבטא, עבור מקבלי השירות. הפרויקט הביא לגידול בהיקף צריכת השירותים על ידי התושבים, ולהעמקת הקשר בין התושבים והעירייה. פרויקט דומה ערכנו בשירות הדואר של ארה"ב, עם עוזרת אישית וירטואלית, החושפת מידע ונתונים על כלל שירותי הדואר, מועדי פתיחת סניפים, ועוד".
"יתרון נוסף של ה-AI", ציין מלכה, "הוא שלרובוט אין מגבלות רעב ועייפות, הוא לא רב עם עמיתים או בבית".
מלכה סיכם באומרו כי "עם אנבידיה בנינו מפעל בינה מלאכותית, AI Factory, אשר מספק פתרונות מקצה לקצה ומסייע בהטמעת GenAI בארגונים".
11/04/24 12:00
6.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט, במסגרת העדכון החודשי לאפריל – ביום השלישי השני של החודש – תיקנה שני חורי אבטחה מסוג פגיעויות יום אפס שכבר נוצלו בפועל, למרות שעד עתה, לאחר התיקון, החברה לא סימנה אותם ככאלה.
הפגיעות הראשונה, התגלתה על ידי צוות האבטחה X-Ops של סופוס, כך מתברר, כבר בדצמבר 2023 ומאז קיבלה כמה חיזוקים. היא קיבלה את מספר המעקב CVE-2024-26234 והיא מתוארת כזיוף של מנהל התקן באמצעות פרוקסי, ולמעשה מדובר בהתחזות להתקן של חברה רשמית, שקיבלה הסמכה מצד מיקרוסופט לספק התקנים ומנהלי התקנים למערכת.
ב-סופוס סימנו תוכנה בשם LaiXi Android Screen Mirroring, שמצליחה לפעור את הדלת האחורית שמאפשרת כניסה למערכת, וציינו שעם הגילוי הם העבירו את כל החומר אל מיקרוסופט, שתיקנה את הממצאים בסבב עדכוני האבטחה הנוכחי.
הפגיעות השנייה שתוקנה, וסימונה CVE-2024-29988, באה לתקן בעיה קודמת שלא נפתרה, כך מתברר, לפי חוקרי קבוצת פגיעויות היום אפס של חברת האבטחה טרנד מיקרו. הבעיה מאפשרת עקיפה של תכונת האבטחה במסך החכם, שנגרמה עקב חולשה במנגנון האבטחה.
התיקון הקודם, כך נטען, פתר רק את החלק הראשון בשרשרת ההתקפה, וכעת מבלי שמיקרוסופט הודיעה לחוקרים, בוצע התיקון המלא.
11/04/24 13:03
6.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חרושת השמועות פעילה מאוד ככל שהולך ומתקרב מועד ההשקה של דגמי ה-ה-iPhone החדשים כל שנה, ומסתבר שלא רק באתרים וברשתות החברתיות האמריקניות, אלא גם בסין. לפי פוסט ברשת החברתית הסינית Weibo, אפל מתכננת כנראה לטלטל קצת את אפשרויות הצבעים של הדגם החדש הצפוי בעוד כשלושה חודשים ולהוסיף למגוון עוד שני צבעים בהשבעה ל-iPhone 15.
אז רק כדי להזכיר – חמשת הצבעים של ה-iPhone 15 הם ורוד, צהוב, כחול, ירוק ושחור.
כעת, לפי השמועה/הדלפה ברשת החברתית הסינית , ה-iPhone 16 יגיע בשבעה צבעים: ורוד, צהוב, כחול, ירוק, שחור, והתוספת החדשה: לבן וסגול.
11/04/24 14:28
6.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הרבה אנשים הסתובבו לפני ימים אחדים עם פנים מחייכות, שמחים ומרוצים, במרכז האירועים והכנסים לאגו בראשון לציון, בטקס מצטייני המחשוב IT Awards של אנשים ומחשבים. זה אך טבעי, כי רובם – או שהם זכו או שהם באו לפרגן לאחרים שזוכים. מלם תים לקחה את כל הטוב הזה צעד אחד קדימה: החברה, שמאוד אהבה – ואם יורשה לי, בצדק – את הזכיות הרבות שלה בתחרות, החליטה לשלוח לטקס שחתם אותה את צוות מלם תים TV, ולהעלות פוסט מיוחד עם הסרטון שהצוות הפיק ללינקדאין.
בסרטון, שמגישה עמית הררי, מרואיינים שי בסון, מנכ"ל משותף במלם תים, שקיבל את תואר המנכ"ל המצטיין, ונציגים של כמה מהלקוחות והפרויקטים הזוכים שלה. חברת ה-IT הוותיקה גרפה בתחרות 20 זכיות בקטגוריות מגוונות: חדשנות, טרנספורמציה דיגיטלית, התנדבות ותרומה לקהילה במסגרת המלחמה, אנליטיקה, BI, בינה מלאכותית ועוד.
צילום: אמיר יעקובי
במלם תים הודו תודה ענקית ללקוחות ולשותפים, וציינו ש-"לא הופתענו כשבסון קיבל את אות המנכ"ל המצטיין. בסך הכול חזרנו מהטקס גאים ומרוצים, עם המון מוטיבציה לעבוד על הפרויקטים שיזכו בשנה הבאה".
זה המקום הכי טוב לסיים את האייטם – בברכת בהצלחה. דיילי ציפי כבר מחכה לפרגונים בשנה הבאה.
11/04/24 15:06
6.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שלומי פרייס, מנכ"ל נטאפ (NetApp) ישראל מזה 13 שנה, פתח את הכנס הטכנולוגי השנתי של החברה, NetApp Xtra – Technology Day, שהתקיים השבוע בת"א.
בכניסה חולקו סיכות צהובות, כתרומה למען מטה החטופים, וגם על הבמה פרייס התייחס לתקווה להחזרת החטופים לביתם במהרה ובשלום, וכך גם להחלמת החיילים והפצועים וכן להביע תקווה שהשלום והשקט יחזרו לשרור בארץ. עשרות לקוחות החברה הגיעו לכנס שבו נחשפו טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות.
פרייס סיפר כי לפני מספר שבועות פרסמה חברת המחקר IDC, העורכת סקרי שוק בתחום הטכנולוגיה, את חלוקת נתחי השוק בעולמות האחסון בישראל. "לפי המחקר", אמר פרייס, "נתח השוק של נטאפ בשוק האחסון ברבעון הרביעי של 2023 היה 57%. בחלוקה לעולמות ה-Flash וה-SAN, התגלה כי בתחום ה-Flash מחזיקה נטאפ בנתח שוק של 65% וגם באפליקציות SAN היא מחזיקה בנתח שוק של 65%, ועל נתחי השוק הללו אני נשאל הרבה. איך זה של-נטאפ יש נתחי שוק כל כך גבוהים בישראל? אני תמיד אומר שיש לכך שתי סיבות עיקריות: הראשונה היא אתם הלקוחות, שמאמינים בטכנולוגיה ומאמצים אותה פעם אחר פעם, ומאמינים בנו. השנייה היא האנשים, שזה שוב אתם. הצוותים שלכם והצוותים של נטאפ לוקחים יחד את הטכנולוגיה ומנצלים אותה היטב לטובת צרכי הארגונים שלכם – אלה הסיבות שבעטיין הגענו לנתח שוק של 57%".
בהתייחס לחדשנות הטכנולוגית המוצגת בכנס, אמר פרייס: "כבר מספר שנים ש-נטאפ מדברת על עולם היברידי, לא בגלל שהיא המציאה את המושג הזה, אלא בגלל שהלקוחות עובדים בעולם היברידי. הלקוחות בודקים כיצד הם יכולים להרחיב פעילות בענן, שואלים את עצמם אילו יישומים ודאטה אפשר להעביר לענן ומה כדאי להשאיר בתוך הארגון. נטאפ השכילה להבין שהיא הולכת עם הלקוחות, ולכן היא עובדת עם כל העננים הגדולים: Azure, AWS, GCP – כל אחד מהם מקדם את הטכנולוגיות של נטאפ שניתן לרכוש מהם, וכמובן יכולות נוספות. העולם ההיברידי הוא דה פקטו. אחד היישומים המהירים שניתן ליישם כיום בעולם היברידי הוא DR בענן. אם פעם זה נעשה רק בעולם האחסון, כיום נטאפ מאפשרת DR גם בעולמות של שרתים וירטואליים, וזה מאפשר יכולות חדשניות ל-DR שהוא הרבה יותר אפקטיבי ואקטיבי".
כנס לקוחות נטאפ ישראל. צילום: ניב קנטור
"נטאפ פועלת בתחום ה-AI בעולמות הבריאות, הפיננסים והביטחון"
פרייס התייחס גם לעולמות הבינה המלאכותית ההולכים ומתפתחים: "המידע המצטבר בענן ובארגונים מעלה את השאלה כיצד לוקחים את הדאטה הזה ומפיקים ממנו תובנות ולמידה שיכולות לקדם את הארגון? נטאפ פועלת בתחום ה-AI בעולמות הבריאות, הפיננסים והביטחון ויוצרת שיתופי פעולה, כמו למשל עם חברת אנבידיה, כדי ליצור פלטפורמות טובות ליכולות AI מתקדמות ויעילות".
בהתייחס לסכנות הסייבר אמר פרייס: "בעולמות של כופרה, אין יום שבו לפחות ארגון אחד בישראל לא נמצא תחת מתקפת כופרה. ל-נטאפ יש יכולות המאפשרות לארגון להגן על המידע כמה שיותר מהר לאחר פרוץ המתקפה ולמנוע את הצפנתו, , ומצד שני מקנה יכולות להחזיר את הארגון לפעילות כמה שיותר מהר על ידי צמצום זמן ההתאוששות. נטאפ יודעת לצמצם למינימום את הזמן שבו הפורצים מקבלים נגישות למידע הארגוני ואת הזמן בו הארגון מושבת – כל זאת כדי לאפשר לארגון להיות מוגן ולחזור לפעילות כמה שיותר מהר. נטאפ משתמשת ב-AI כדי לזהות אנומליות, להגן על המידע בצורה אוטומטית וגם לאפשר לארגון לערוך אימונים לקראת מתקפה עתידית, לצורך מוכנות והתאוששות מהירה".
ארז גל חן, ה-CTO של נטאפ ישראל, הציג בכנס וצלל אל תוך היכולות הטכנולוגיות החדשות של IP Data Center עם אפליקציות ארגוניות: טכנולוגיות הקצה החדשניות המשתלבות עם מערכות VMware, DBs, K8s ו-AI.
11/04/24 15:50
6.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נוסטיק (Knostic) – המספקת בקרת גישה (Access Control) למערכות GenAI ארגוניות, בהתאמה אישית לכל עובד בארגון – יוצאת היום מה-Stealth לאחר שנבחרה להיות אחת משלושת הפיינליסטים בתחרות RSA Launch Pad לשנת 2024, מהיוקרתיות בעולם בתחום הסייבר.
החברה נחשפת היום לראשונה והודיעה על גיוס סבב ראשוני (pre-seed) של 3.3 מיליון דולר מ-Shield Capital, הקרן הישראלית Pitango First, קרן DNX Ventures וקרן הסיד Seedcamp.
הסבב כלל גם אנג'לים כמו: קווין מאפאי (Lookout), דיוויד קרוס (Rain Capital), ברייסון בורט (SCYTHE), טרוויס מקפיק (Resourcely), מתיו הוניאה (Forward Networks) ועוד.
נוסטיק נוסדה בסוף 2023 על ידי גדי עברון (יזם סדרתי ומוביל עולמי בתחומי הסייבר) וסוניל יו (לשעבר בכיר ומדען אבטחה ראשי ב-Bank of America), לאור הביקוש האדיר בארגונים להטמעה של מערכות בינה מלאכותית (Large Language Models), כמו לדוגמה CoPilot של מיקרוסופט ו-Glean.
בצד התועלת העצומה שמערכות כמו ChatGPT מביאות לארגונים, הן מייצרות גם סיכון עסקי, בעיקר בכל הקשור לחשיפת תוכן שעובר את מגבלת הרלוונטיות או ה-"צורך לדעת" (Need-to-know) האישי של העובד, כדי שיוכל לבצע את עבודתו. לדוגמה – תוכנית בונוסים לעובדים, צפי מכירות, מידע פרטי של עובדים אחרים, מידע על מיזוגים ורכישות וכדומה.
נוסטיק מאפשרת לעובדים לקבל כל מידע, אבל בהתאמה אישית לעובד, על מנת שיוכלו לבצע את עבודתם לפי מדיניות הארגון.
מייצר תועלת רבה לארגון, לצד סיכוי עסקי. Copilot של מיקרוסופט. צילום: מיקרוסופט
הרשאות גישה לעובדים עם תוכן מותאם אישית לכל משתמש
סוניל יו, ה-CTO והמייסד השותף של החברה, שגם המציא את מתודולוגית ניהול הסייבר המובילה, ה-Cyber Defense Matrix: "ניתן לחשוב על Copilot של מיקרוסופט, Glean ומערכות LLM אחרות כעל מנוע של מכונית מרוץ. הדלק במכונית הוא מידע, אבל מי ירצה לנהוג במכונית בלי ברקסים? נוסטיק היא הבלם המאפשר לארגונים להאיץ את קצב ההטמעה, תוך כדי שמירה על הקניין הרוחני והמשאבים הארגוניים הרגישים ביותר".
בין היתר, נוסטיק מציעה פתרונות לארגונים שבתחילת דרכם בתחום. על ידי יצירת הבנה מערכתית על חשיפת הארגון לסיכונים בתחום בקרת הגישה, יוכלו הארגונים להתקדם בהטמעת מערכות אלה. הצורך בגישה חדשנית סביב הטיפול ב-"צורך לדעת" הוא אקוטי במיוחד, היות שהגישות הקלאסיות לטיפול בנושא אינן עונות לדרישות במערכות LLM, ואינן מתאימות לשימוש על ידן.
גדי עברון, מנכ"ל ומייסד-שותף של החברה, לשעבר גם מ-Citibank ו-PwC, הוסיף: "החל מקובץ Excel עם משכורות שנשכח בתיקייה הלא נכונה, 'הערת מרצה' רגישה שהושארה במצגת ישנה, או אפילו סודות שניתן להסיק מתוך תוכן לגיטימי שנגיש לכל – מערכות LLM מאיצות את הסיכון הארגוני הסמוי (Latent risk) לגילוי של 'מידע חבוי' שכזה במערכות החברה, לרמה שבה כל עובד יכול פשוט לשאול מה שירצה, ולקבל את התשובה מיידית. נוסטיק מרחיבה ומחדשת מעבר למודל הישן והלא אפקטיבי של הרשאות גישה, בכך שהיא מייצרת תוכן מותאם אישית עבור כל משתמש, לפי ה-'צורך לדעת' שלהם כעובדים בארגון".
11/04/24 16:28
6.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עמית גבע מונה באחרונה לתפקיד סמנכ"ל מערכות מידע של חברת הביטוח איילון, והוא ייכנס אליו בימים הקרובים. גבע שב לתפקיד שבו כיהן עד לפני כארבע שנים וממנו פרש לטובת קריירה בינלאומית בחברת הנדל"ן הגרמנית אראונדטאון. החברה נמצאת בבעלות היזם הישראלי יקיר גבאי ונחשבת לחברת הנדל"ן המסחרי הגדולה ביותר באירופה, עם חברות בנות וזרועות שעוסקות גם בתחומי הבנייה למגורים ותיירות.
את גבע החליף עם נסיעתו לחו"ל שלמה שמאי, בעברו מנמ"ר הפניקס, ולאחר שזה עזב, מונה במקומו שאולי בר אור, שסיים את תפקידו לא מכבר וגבע הוא מחליפו.
גבע סיפר לאנשים ומחשבים כי "הנסיעה לגרמניה הייתה החלטה לא פשוטה בכלל, אבל היה לי ברור שזה לפרק זמן מוגבל, ואחרי ארבע שנים, לאחר שמילאתי את היעדים המרכזיים שבגללם הביאו אותי לחברה, החלטנו לחזור. לא הייתה לי לרגע מחשבה להישאר בחו"ל, ישראל היא הבית שלי, אבל היה פה ניצול הזדמנות לעבוד בחברה גלובלית – מה שלא עשיתי עד אז". לדבריו, "אירועי ה-7 באוקטובר הם לא הסיבה העיקרית לחזרה שלי לארץ, אבל הם חיזקו את ההחלטה. המצב באירופה מבחינת הישראלים לא מעודד, כידוע".
קונסולידציה של ה-IT והחלפת מערכות הליבה בחברה הגרמנית
"בעבודתי בחברה בגרמניה היו לי כמה מטרות: האחת – לעשות קונסולידציה של כל ה-IT, שהיה מפוזר בין החברות הבנות השונות. המשימה השנייה הייתה להחליף את מערכות הליבה – משימה שהוכתרה בהצלחה, והמערכת שהוטמעה היא של סאפ. הפרויקט לקח כשלוש שנים", אמר גבע.
"בנוסף", ציין, "ה-IT תמך במגוון הפעילויות של החברה, כולל תפעול, ולא מעט עיסוק בתשתיות".
"הובלתי באראונדטאון גם את ההטמעה של עולם הדיגיטל, שמאפשר ללקוחות הקצה לתקשר עם החברה באמצעים דיגיטליים", אמר.
המחלקה שגבע היה אחראי עליה באראונדטאון מונה 70 עובדים. "כמו מרבית הארגונים", אמר, "גם אנחנו חווינו אתגר מיוחד בקורונה – רוב העובדים לא הגיעו למשרדים, ולא היה לנו ניסיון כיצד ממשיכים ומנהלים פרויקטים בעבודה מרחוק. התגברנו על זה עם כלי ה-IT המתאימים". באיילון, יש לציין, מספר העובדים שהוא יהיה המנהל שלהם הוא פי 3.5 מזה שהוא ניהל בחברה הגרמנית, ועומד על 250 איש ואישה.
גבע מגיע לתפקידו החדש-ישן עם ניסיון רב בשוק ה-IT הישראלי, וכאמור גם הגרמני והאירופי – הן בצד של הלקוח והן בצד של הספק. הוא בוגר ממר"ם, ובין יתר תפקידיו היה משנה למנכ"ל בינת מערכות תוכנה, סמנכ"ל מערכות מידע בביטוח ישיר וכאמור, בעל תפקיד דומה באיילון, עד לנסיעתו לחו"ל.
מה הסיבה שחזרת לאיילון?
"אהבתי מאוד את העבודה שלי בחברה ואותה באופן כללי. עזבתי בשיא הפעילות, ועם הזמן חשתי שלא מיציתי את הכול, למרות העשייה המדהימה שהייתה בתקופה הזו".
איילון החליפה בעלים ובעלת השליטה הנוכחית בה היא חברת הביטוח WeSure. האתגר המרכזי של גבע עם כניסתו לתפקיד הוא לסייע להשלמת המיזוג וליישם את הפעילות של כל אחת מהחברות בחברה הממוזגת. אתגר נוסף שעומד בפניו באיילון – שכאמור, גבע התמודד איתו גם בגרמניה, גם אם בהיקפים אחרים – הוא העבודה מהבית. "איילון עובדת כיום במתכונת של עבודה חלקית מהבית של חלק מהעובדים", אמר. "זה דורש שיטות ניהול חדשות, כדי להגיע ליעילות מקסימלית של האגף".
"אתגר נוסף שעומד בפניי הוא העובדה שיש לא מעט פרויקטים שצריך להאיץ את הקצב שלהם", ציין גבע.
איך אתה רואה את איילון בעתיד?
"אני רואה אותה כחברה שתעבוד במתכונת של כלים שלובים: היא תמשיך לעבוד עם סוכנים, אבל תוכל ללמוד מהניסיון של WeSure בכל מה שקשור לדיגיטל. אני רואה כאן סינרגיה שתחזק כל אחת מהחברות".