זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
08/05/24 08:36
9.84% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בזק בינלאומי, אחת מחברות ה-ICT המובילות בישראל וספארקל ישראל, מכריזות בימים אלו על שיתוף פעולה ראשון מסוגו, שבמסגרתו יציעו לחברות ישראליות להקים אתר גיבוי (DR) באחד מאתרי האירוח של ספארקל באתונה.
במסגרת הפתרון יציעו בזק בינלאומי וספארקל אירוח בדאטה סנטר באתונה וכן קישוריות עם יתירות באמצעות הכבל התת ימי של ספארקל, MedNautilus, והכבל התת ימי של בזק בינלאומי Jonah, אשר ישמשו להעברת הנתונים באופן קבוע ומאובטח לאתר הגיבוי.
הבחירה באתונה כאתר גיבוי עבור חברות ישראליות נובעת מן הקירבה היחסית של יוון לישראל, המאפשרת לבצע רפליקציה של הנתונים באופן מהיר. הפתרון מיועד לחברות ישראליות וגלובליותת הנדרשות או מעוניינות להקים אתר גיבוי נוסף מחוץ לישראל.
ספארקל היא חברה בת של תאגיד טלקום איטליה. היא מציעה מגוון רחב של שירותי תשתית וקישוריות גלובלית באמצעות רשת סיבים אופטיים, המתפרסים על למעלה מ-600,000 ק"מ של סיבים ברחבי העולם ובעלת דאטה סנטרים באתרים שונים בעולם, המתחברים ישירות לרשת הסיבים שבבעלותה.
באתונה, ספארקל מפעילה שלושה מתקני דאטה סנטר, המארחים חברות מקומיות ובינלאומיות. כל האתרים עומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר ומציעים מגוון שירותים – החל מארון בודד במיקום משותף, כלובים וחדרים מאובטחים, שירותי התאוששות מאסון בתקנים הבינלאומיים המחמירים ביותר.
רון גלב, מנכ"ל בזק בינלאומי: "בזק בינלאומי ממשיכה להוות חברה מובילה בשוק ה-ICT המקומי ולהרחיב את שירותיה המוצעים ללקוחות העסקיים בתחומי תשתיות IT ותקשורת הנבחרות. אנו מחזיקים כיום ברשת הדאטה סנטר הגדולה במדינה, עם חמש חוות שרתים ברחבי הארץ, וכעת החיבור בינינו לבין ספארקל יוצר פתרון משלים וסינרגטי למען הלקוחות בישראל. הפתרון של גיבוי המידע בחוות שרתים מחוץ לגבולות המדינה מאפשר לחברות ישראליות הפועלות בזירה הגלובלית לשמור את הנתונים מחוץ לישראל, ובסטנדרטים מחמירים מאוד".
לדברי דורון סימה, מנכ"ל ספארקל ישראל: "לקוחות הזקוקים לאחסון המידע שלהם מחוץ לישראל ימצאו מגוון רחב של יתרונות באתרי האירוח ביוון. מעבר לקרבה בין ישראל ליוון, למתקני האירוח המאובטחים ולהעברת הנתונים המגובה באמצעות שיתוף הפעולה עם בזק בינלאומי, הלקוחות ייהנו מפתרון מובנה מקצה לקצה עם one stop shop לכל מרכיבי הפתרון. הלקוחות מקבלים מענה ממרכז שירות הלקוחות של בזק בינלאומי בישראל ושירות הלקוחות באתר ביוון של ספארקל, הפועל 24/7 , כך שבכל בעיה יהיה מענה ישיר ללקוחות, ללא התערבות חברת צד שלישי".
מימין: רון גלב, מנכ"ל בזק בינלאומי, דורון סימה, מנכ"ל ספארקל ישראל. צילום: רמי זרנגר, ספארקל (בהתאמה)
מירי שורקי, סמנכ"לית עסקים גלובליים בבזק בינלאומי: "בתור חברה שמחזיקה כבר 13 שנים בכבל התת ימי Jonah המקשר את ישראל לעולם, מגיעות אלינו לא מעט פניות מחברות אשר נדרשות להחזיק גיבוי למידע במדינה חיצונית נוספת, ובכך להבטיח את יכולת הגיבוי והשחזור בתקופות של חוסר וודאות. חוסר וודאות זה מהווה זרז נוסף גם בקרב חברות נוספות רבות המתמודדות עם עלייה באיומים כנגדן בשל המלחמה בישראל. הקירבה של יוון לישראל וגם לאירופה, מאפשרת לחברות אלו לבצע את העברת הנתונים מאתר לאתר בצורה בטוחה ומהירה, קרוב לזמן אמת", מוסיפה שורקי.
סימה מוסיף, כי "בימים אלה קבוצת ספארקל מניחה את מערכת BlueMed, שתספק קישוריות שרידה נוספת בין תל אביב ישראל, קפריסין, יוון, קטניה ומילאנו באיטליה ומרסיי בצרפת. ההקמה של התשתית החדשה תוסיף נדבך נוסף וחשוב לחיבוריות בין ישראל לאירופה ולמזרח. אנחנו רואים את בזק בינלאומי כשותפה טבעית לפתרון של הגיבוי והאירוח בחו"ל בשל הניסיון הרב וההצלחות המוכחות שלה כחברה המנהלת תשתיות קריטיות דומות להמשכיות עסקית בישראל".
08/05/24 13:33
8.2% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דירקטוריון חברת פוםוום (Pomvom), המפתחת ומספקת פתרונות תיעוד חווייתי דיגיטלי לשוק הגלובלי של פארקי השעשועים והאטרקציות, המחליפים פתרונות צילום אופרטיביים קיימים, אישר השבוע את מינויה של שירה פאיאנס-בירנבאום ליו"רית הדירקטוריון, זאת לאחר כהונה של למעלה משנתיים כדירקטורית בחברה.
ב-25 השנים האחרונות מכהנת פאיאנס-בירנבאום בשורת תפקידים ניהוליים בכירים. בין השאר, כיהנה כמשנה למנכ"ל מיקרוסופט ישראל וכמנהלת חטיבת ניהול ביצועים, אסטרטגיה ושיווק וטרנספורמציה דיגיטלית בחברה, כנשיאה גלובלית של חברת הסייבר סימפייר, כמנהלת אגף אסטרטגיה, שיווק ושימור לקוחות בפרטנר תקשורת. כמו כן כיהנה כמנכ"לית וכיזמית חברת חצי חשבון מקבוצת הפניקס ולפני כן, כמנהלת חטיבת הייעוץ האסטרטגי והשיווקי ב-PwC – קסלמן וקסלמן.
לפאיאנס-בירנבאום ניסיון של שנים רבות כדירקטורית בחברות ציבוריות בת"א ובנאסד"ק, כמו גם בחברות פרטיות וממשלתיות, ובתחומים מגוונים, הכוללים טכנולוגיות מתקדמות, הנפקות ופיננסים, סמיקונדוקטור, דאטה סנטרים, ביטוח, בנקאות, תעשייה ועוד. ביניהן מכהנת כיום בחברת אודיוקודס (AudioCodes), בחברת AnyVision Interactive – OOSTO ובחברת ריסקיו (RiskQ).
פאיאנס-בירנבאום אמרה לאחר מינויה, כי "אני מודה ושמחה על בחירתי ליו"רית דירקטוריון חברת פוםוום, אותה אני מלווה למעלה משנתיים וחווה מקרוב את חדוות היצירה, ההתפתחות, הצמיחה והחדירה שלה לשווקים ופארקי שעשועים חדשים מסביב לעולם. אני גאה להיות חלק מחברה, המתמקת בקידום נשים לתפקידים משמעותיים ועל הייצוג הנשי של הנהלת החברה, שעומד על יותר מ-50%. בימים אלה אנחנו בעיצומו של מהלך משמעותי וחשוב מאוד בחייה של החברה – מיזוג עם הספאק Israel Acquisitions Corp, ומעבר למסחר בנאסד"ק. אני סמוכה ובטוחה שהחברה רק בתחילת דרכה ונכונו לה עוד פסגות רבות לכבוש בהמשך הדרך".
08/05/24 15:57
8.2% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"בחלוף השנים חלה עלייה משמעותית בכמות הסביבות הטכנולוגיות השונות והמגוונות שנמצאות בכל ארגון. נוצר מצב שבו לארגונים יש מערכות IT בקרקע (On-prem), בקצוות, בענן פרטי ובאירוח העננים הציבוריים. כל אחת מהסביבות הללו מייצגת 'חיה שונה' עם מאפיינים תפעוליים שונים, וההתמודדות למול כולן יוצרת אתגרים שדורשים התייעלות. מורכבות זו מאוד מקשה על מנהלי ה-IT לפעול ביעילות ובזריזות, והם נדרשים למנגנונים שיעניקו להם רציפות תפעולית – בכל סביבות ה-IT", כך אמר שון פז, מנהל קבוצת הארכיטקטים ברד האט ישראל מבית יבמ.
פז דיבר באירוע השקת המשרדים החדשים בישראל של החברה, בפארק אינפיניטי ברעננה, שנערך היום (ד').
כך, לדוגמה, הוא הסביר: "אם פיתחתי אפליקציה ועליי לפרוס אותה גם בענן, אני צפוי לחוות אתגר, מאחר שהיא לא בהכרח נכתבה והותאמה לסביבות ענניות. או אז נדרש פיתוח נוסף, או כתיבה שלה מחדש – לא כל אפליקציה תוכל לעבור לענן כמות שהיא". הוא הוסיף כי "כיום, אפליקציות אף נהיות מורכבות יותר ומכילות יכולות בינה מלאכותית בצורה כזו או אחרת. דבר זה מציב קשיים תפעוליים לארגונים שמעוניינים להריץ אפליקציות לצד מודלי בינה מלאכותית. עולם ה-AI עוטף את כלל ה-IT ונחלק לשניים: מודלים של חיזוי לטובת קבלת החלטות מושכלת, מבוססת נתונים – ובזמן אמת, ובינה מלאכותית יוצרת. ה-AI בכלל מהווה חלק מהאסטרטגיה של רד האט מזה כמה שנים".
פתרונות שעונים לאתגר התפעולי ההיברידי
פז מנה כמה פתרונות של רד האט שעונים לאתגר התפעולי ההיברידי. אלה הוצגו בכנס העולמי של החברה, שנערך השבוע בדנוור, קולורדו. הפתרונות הם:
"RHEL AI – מסגרת עבודה מבוססת קוד פתוח, שנבנתה בשיתוף יבמ בכדי להקל על חיי מהנדסי הנתונים והמפתחים בפיתוח מודלים ולקצר משמעותית את זמני הפיתוח. המטרה שלנו היא שכל אדם עם ידע טכנולוגי מינימלי יוכל לאמן מודל לעצמו. הפתרון כולל את Podman AI Lab – ממשק משתמש שמאפשר פיתוח אפליקציות לצד שימוש במודלים לייעול תהליך הפיתוח; בוט לחידוש אפליקציות ישנות, כולל לגאסי, כך שהן תפעלנה בכל סביבה באופן היברידי, בענן ומחוצה לו.
Red Hat Ansible Lightspeed – כלי מבוסס GenAI, שמוצע כחלק מהיצע המוצרים לתפעול זריז יותר וצמצום היקף התקלות. לקוחות יוכלו לתשאל בוט ולקבל המלצות לפתרון תקלות, ואפילו לחסוך קריאה של תיעוד.
פלטפורמת Red Hat OpenShift AI, שמאפשרת ניהול יעיל של כל מחזור החיים של הפיתוח, לרבות אינטגרציה עם פתרונות השותפים שלנו, דוגמת אינטל ואנבידיה. כך, אנחנו יוצרים חיבור בין שכבת התוכנה במוצרי חברות השבבים לבין תוכנות רד האט".
לדברי פז, "כלל הפתרונות נותנים מענה לאתגרי המפתחים, שעובדים גם עם AI וגם עם GenAI, וכן לאתגרים של מהנדסי הנתונים, שמפתחים את המודלים שעליהם האפליקציה מתבססת – באופן היברידי ושקוף לתשתית התומכת".
הוא אמר כי "המטרה של רד האט היא להרחיב את המשימה שהיא החלה בה לפני שנים, ולהחיל את ההתפתחות שהחברה הביאה לה בעולם הקוד הפתוח גם על עולמות הבינה המלאכותית. אנחנו שואפים להביא לשיתופי ידע, לעבודה מבוססת חדשנות ושקיפות, כדי שה-AI יניב יותר ערך, עם פשטות – ועושים כך".
לימור אפיק, מנכ"לית רד האט ישראל. צילום: אלישר
לימור אפיק, מנכ"לית רד האט ישראל, אמרה באירוע השקת המשרדים החדשים כי "רעיון שיתוף הפעולה עומד במרכז החזון של החברה. זה בא לידי ביטוי ברד האט בשיתוף פעולה בין צוותי הפיתוח והמכירות, מה שמוביל למתן שירות טוב יותר ללקוחות. הטמענו במשרדים החדשים שלנו טכנולוגיה חדשנית ובנינו חללים שונים, שמיועדים לסדנאות ומפגשים, כדי לארח ולהעמיק את הקשר עם לקוחותינו".
08/05/24 13:46
6.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בייטדאנס (ByteDance) – חברת האם של הרשת החברתית התוססת טיקטוק (TikTok) – פתחה במתקפה משפטית כנגד החלטת ממשלת ארה"ב לאלץ אותה למכור את הפלטפורמה שלה, או שפעילותה תיאסר במדינה.
ההחלטה, שהתקבלה בשלהי החודש שעבר, אמנם מספקת ארכה למכירת החברה ולהעברת הרשת החברתית מהבעלות הסינית עליה לבעלות מערבית, אך מדובר במאבק מורכב וארוך שרק נפתח כעת. Tiktok is controlled by Bytedance which is controlled by the CCP. https://t.co/yIjxZOvgoI
— Michael Ron Bowling (@mrbcyber) May 7, 2024 "הצהרת כוח יוצאת דופן ובלתי חוקתית"
טיקטוק ובייטדאנס קראו אתמול (ג') תיגר על ממשלת ארה"ב, בערעור שהגישו על החוק החדש. בעתירתן טענו השתיים כי החוק מפר את זכויות התיקון הראשון לחוקת ארה"ב, התקפות לגבי 170 מיליון משתמשיה האמריקנים. לדבריהן, מדובר ב"הצהרת כוח יוצאת דופן ובלתי חוקתית", המבוססת על חששות מעורפלים ולא מוכחים למאיום על ביטחון הלאומי האמריקני.
ההחלטה שכאמור התקבלה כבר על יד הסנאט האמריקני, ושיכולה לפגוע בפעילות אפליקציית שיתוף הסרטונים הפופולרית בארצות הברית, הגיעה באמת לנוכח החששות כי בייטדאנס הסינית משתפת פעולה עם הממשל הקומוניסטי בארץ מוצאה. גורמים אמריקנים טוענים כבר מאז תקופת הנשיאות של דונלד טראמפ כי בייטדאנס מסייעת לסין לרגל אחרי אזרחים אמריקנים באמצעות איסוף הדאטה עליהם בפלטפורמה ושיתופה עם בייג'ינג. לפי ההחלטה, על החברה למכור את פעילותה האמריקנית בתוך תשעה חודשים, או שתעמוד בפני חרם כלל ארצי.
אבל מסתבר שבייטדאנס לא מעוניינת להימכר ולהיכנע ללא מאבק. הערעור שלה, שהוגש לבית המשפט לערעורים בארה"ב של מחוז קולומביה, טוען שהמכירה שנכפית על החברה או החרם, אם יוטל, מפרים באופן בוטה את ההבטחה של התיקון הראשון לחופש הביטוי לאזרחים.
בערעור נכתב כי "הוראת המכירה הכפויה היא הפרה חסרת תקדים של התיקון הראשון… היא משביתה פלטפורמה המשמשת מיליוני אמריקנים ליצירה, לחיבור ולשיתוף של תוכן על סמך 'חששות ספקולטיביים ופגומים מבחינה אנליטית לגבי נתונים אבטחה ומניפולציה של תוכן'".
יצוין כי שו צ'ו, מנכ"ל טיקטוק ובייטדאנס, העיד במרץ 2023 בפני ועדה מיוחדת של הקונגרס האמריקני אשר דנה בהגבלות שהוטלו על טיקטוק בארצות הברית והתעקש שהעלילה כנגד בייטדאנס מופרכת. צ'ו, שנכלל באפריל האחרון ברשימת מאה המשפענים השנתית של המגזין TIME, העלה מיד עם החלטת הסנאט פנייה ישירה למשתמשי טיקטוק האמריקנים, ובה הדגיש כבר אז את אותן טענות לפגיעה בזכויותיהם המגולמת בחקיקה בעניין הפרלטפורמה. Our CEO Shou Chew's response to the TikTok ban: pic.twitter.com/l0RAPJMobK
— TikTok Policy (@TikTokPolicy) April 24, 2024 פגיעה בחופש הביטוי והיצירה או אילוץ ביטחוני מחויב המציאות?
לפי התקשורת, קרב דוד וגוליית הזה יהיה תלוי בפירוש התיקון הראשון – האם הוא מגן רק על ביטוי הרעיונות והדעות של האמריקנים, או שהוא תקף גם לפלטפורמות עצמן, המעניקות את הזירה להתבטאויות אלו. ובמיוחד יידרש בית המשפט להחלטה האם התיקון תקף גם לשירותים חברתיים שבבעלות גורמים זרים, שאינם אמריקנים.
כאמור, לטיקטוק יש יותר מ-170 מיליון משתמשים פעילים בארה"ב, מה שהופך אותה לתופעה חברתית-תרבותית של ממש. הפלטפורמה מהווה כר גידול לטרנדים, מטפחת ביטוי אמנותי ומספקת נקודת השקה לקריירות של משפיעני רשת שונים ומשונים. החרמתה במדינה, כך נטען, תשתיק את הקולות האמריקנים האלה ותייבש מעיין של יצירתיות ובידור.
עם זאת, יש מי שמאמינים כי חששות הביטחון של ממשלת ארה"ב אינם מופרכים – לסין היסטוריה של איסוף נתונים וצנזורה, אפילו כנגד בני עמה שלה. בנוסף, בין שתי המעצמות יש מלחמת סחר חריפה שנדמה כי רק מסלימה עוד ועוד. עובדות אלו מעוררות חששות לגיטימיים לביטחון הלאומי. ואולם בין המביעים את הבנתם לדאגת ממשלו של ג'ו ביידן יש בכל זאת מי שמבקשים להבין האם ניתן לטפל בחששות הללו מבלי לפנות לחרם מוחלט, שעלול לחנוק את חופש הביטוי והחדשנות.
בייטדאנס, שתמיד הכחישה כל קשר ישיר לבייג'ינג, טוענת שהיא נקטה בצעדים משמעותיים כדי להפחית את סיכוני האבטחה, כולל אחסון נתוני משתמש אמריקנים בשרתים מקומיים בלבד, עם פיקוח של ועדת אבטחה בלתי תלויה.
כעת יתבקש בית המשפט לתת את החלטתו בנושא הנפיץ. להחלטה, תהא אשר תהא, צפויות להיות השלכות מרחיקות לכת. היא יכולה ליצור תקדים לאופן שבו ארה"ב מטפלת בפלטפורמות מדיה חברתית בבעלות זרה, בתוך מציאת איזון עדין בין ביטחון לאומי וזרימה חופשית של מידע, או להציג את ארה"ב כממשל קשוח שאינו מעוניין להתפשר ולו במעט על נושאי ביטחון. דבר אחר אפשר כבר לומר בוודאות – המאבק הזה לא יהיה קצר ועוד נכונו לנו שלל פיתולים בעלילה בהמשך הדרך. נעקוב.
08/05/24 14:37
6.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אירוע ההכרזה של אפל, שנערך אמש (ג'), לא הפתיע מצד אחד, ומהצד השני סיפק את הסחורה שכולם ציפו לה: החברה השיקה את הדור הבא של טאבלטי ה-iPad Pro וכן את המעבד החדש, M4, שהוא הראשון בדור הבא של משפחת המעבדים של החברה.
אפשר בהחלט לומר ש-M4 היה כוכב ההכרזה. הוא מיוצר ב-TSMC – איך לא? – באמצעות הדור השני של ליתוגרפיית ה-3 ננו-מטר של היצרנית. זהו מעבד שמציע עד 10 ליבות מחשוב, 4 מהן מוגדרות כליבות ביצועים ו-6 – כליבות יעילות. לצד הליבות הללו, ואולי כדי לקצר את זמן ההגעה לשוק, שילבה אפל 10 ליבות גרפיות, שהוצגו כבר ב-M3. ליבות אלה תומכות, כצפוי, בזיכרון מטמון דינמי, במעקב קרניים באמצעות האצת חומרה ובהצללות מואצות – ואלה תכונות שמגיעות בפעם הראשונה לשוק עם ה-iPad Pro, לאחר שהחברה החליטה לדלג בטאבלט הדגל החדש שלה על ה-M3 ישירות ל-M4.
באפל סיפרו בנוסף כי המעבד מצויד במנוע תצוגה חדש עם תמיכה חזקה ב-OLED, בבהירות וצבעים שמשתנים באופן דינמי ובקצב תצוגה דינמי שיכול לנוע בין 10 ועד ל-120 הרץ. הוא תומך בנוסף בהאצת קידוד AV1 בחומרה, ובמקרה של ה-iPad Pro זו הפעם הראשונה שזה קורה.
יש גם מנוע חישוב עצבי חדש – או, אם תרצו, ליבות בינה מלאכותית. יש 16 ליבות כאלה ב-M4 ולפי החברה, הן יכולות לבצע עד 38 טריליון פעולות בשנייה. לטענת אפל, מדובר בשבב עצבי שחזק הרבה יותר מכל מעבד אחר שמוצע לשוק ה-AI PC. כן מציינים בחברה שהשבב הזה מציע עד פי 60 ביצועי בינה מלאכותית מאשר שבב החישוב העצבי הראשון שהיא שילבה במעבד ה-A11 Bionic שלה – מעבד השוק עבור ה-iPhone 8, שהוכרז ב-2017.
מה עוד מציע ה-iPad Pro החדש?
אפל מציעה את הטאבלט החדש בשני גדלי מסך – 11 ו-13 אינץ', והעובי שלהם עומד על 5.9 מ"מ ו-5.1 מ"מ בלבד, בהתאמה. זאת, מבלי להתפשר על עמידות. המארז מיוצר מאלומיניום קשיח ולפי החברה, כולו ממוחזר. המסך מציע, בפעם הראשונה, את הטכנולוגיה הקניינית, שהחברה מכנה Ultra Retina XDR, והוא מבוסס על פאנל OLED, עם בהירות ממוצעת של 1,000 ניט, שיכולה להגיע עבור תכנים המוצגים ב-HDR עד ל-1,600 ניט.
הגרסה הנוכחית של ה-iPad Pro נוחתת בשוק שנתיים לאחר השקת הרענון הקודם, וכנראה שזו הסיבה שהובילה את החברה לדלג על M3 ישירות אל המעבד החדש שלה. זה אומר שיפור ביצועים של עד פי 1.5 בממוצע לעומת הדור הקודם, וביישומים גרפיים טוענים באפל שהשיפור יכול להיות עד פי ארבעה.
מערכת הצילום מורכבת ממצלמת 12 מגה-פיקסל מאחור ומצלמת רוחב על מקדימה עם חיישן בגודל זהה, שמציעה יעילות יותר גבוהה מאשר בעבר בהיבט של ביצוע שיחות ועידה. בהתאם לדרישות של האיחוד האירופי מגיע ה-iPad Pro החדש עם חיבור USB-C שתומך בטכנולוגיית Thunderbolt 3 וב-USB4, שיכול להעביר נתונים בקצב של עד 40 גיגה-ביט/לשנייה. כמו כן, הוא תומך בתצוגות חיצונית ברזולוציה של עד 6K. יש גם תמיכה ב-eSim וב-WiFi 6E, בהיבט של הקישוריות.
נפח האחסון המינימלי עומד על 256 גיגה-בייט ומגיע עד ל-2 טרה-בייט, מערכת ההפעלה היא עדיין iPadOS 17, עדיין ללא התאמה לדרישות ה-DMA החדשות של האיחוד האירופי.
המחירים ההתחלתיים נותרו זהים לאלה של הדור הקודם: 999 דולר לדגם עם מסך 11 אינץ' ו-1,299 דולר לדגם עם מסך 13 אינץ'. מי שרוצה דגם עם תמיכה במודם סלולרי יצטרך להוסיף עוד 200 דולר.
ה-Apple Pencil המשודרג. צילום: יח"צ
ויש עוד
אפל השיקה באירוע גם מקלדת חיצונית חדשה בשם Magic Keyboard, שמיוצרת מאלומיניום. היא כוללת שורת מקשים נוספת לפונקציות, כמו מקלדת של MacBook, ועולה 299 ו-349 דולר, בהתאם לגודל המסך. יש גם כיסוי חדש, שמאפשר זוויות צפייה שונות, ועולה 79 ו-99 דולר – שוב, בהתאם למסך, וגם עט דיגיטלי, Apple Pencil, שעבר שדרוג, מציע תמיכה בפונקציות שונות באמצעות לחיצה על המסגרת, וגם איתור באמצעות שירות Find My. הוא גם מציע אפקט של רטט בעת כתיבה ועולה 79 דולר.
ה-iPad Air החדש. צילום: יח"צ
עוד השקה שבוצעה באירוע הייתה של שני דגמים מעודכנים של iPad Air, בגדלים של 11 ו-13 אינץ'. אולם, במקרה שלהם מדובר בשדרוג של המעבד מ-M1 ל-M2. המסכים שלהם נותרו LCD ולא שודרגו ל-OLED. הדגמים החדשים זמינים בכמה צבעים עדינים ותומכים ברכיבים החיצוניים החדשים.
בבסיס, שני הדגמים המעודכנים של ה-iPad Air מגיעים עם 128 גיגה-בייט זיכרון אחסון, ויכולים להגיע עד 1 טרה-בייט. המחיר הבסיסי עומד על 599 דולר ו-799 דולר ומי שרוצה אותם עם מודם סלולרי יצטרך להוסיף 150 דולר.
08/05/24 16:25
6.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
למרות המלחמה, ההפגנות האנטי ישראליות, הקריאות למנוע מישראל להשתתף באירועים בינלאומיים והתפשטות האנטישמיות בעולם, גם השנה ישתתפו נציגים מהארץ בתערוכת הערים החכמות השנתית, שתיערך בחודש נובמבר במרכז הירידים Fira בברצלונה, ובכנס שיתקיים לצידה. אמש (ג') נערכה קבלת פנים לקראת האירוע בביתה של שגרירת ספרד בישראל, אנה סלומון.
סרג'יו ויניצקי, נציג מרכז הירידים Fira ברצלונה בישראל, אמר בקבלת הפנים כי "למרות האירועים, השנה צפויה השתתפות של חברות רבות מהארץ בתערוכה". הוא ציין כי האירוע יתרכז השנה בארבעה תחומים: עיר חכמה, מובייל, בנייה חכמה וכלכלה כחולה (שימוש בר-קיימא במשאבי האוקיינוסים לצמיחה כלכלית, תוך שמירה על הסביבה). לדבריו, התערוכה השנה תהיה גדולה יותר מאשר בשנים הקודמות: מארגני תערוכת Smart City מצפים להשתתפות של נציגי מעל 800 ערים מ-140 מדינות, וכן 1,200 מציגים ו-25 אלף מבקרים. בין המציגים צפויות להיות חברות גדולות כמו מיקרוסופט וסיסקו, שיציגו גם השנה את המוצרים שלהן בתחום הערים החכמות. השנה מצטרפות לתערוכה חברות רב לאומיות גדולות בתחום הרכב – מרצדס בנץ, יונדאי וסיאט, וכן חברות בתחום המוביליטי. בנוסף, סמסונג ויונדאי יציגו פתרונות בתחום הבנייה הירוקה, שפותחו באמצעות סטארט-אפים שנמנים על הפורטפוליו שלהן.
סרג'יו ויניצקי, נציג מרכז הירידים Fira ברצלונה בישראל. צילום: יח"צ
"אנחנו מקווים שעד לתערוכה, שתתקיים בעוד כחצי שנה, המצב בישראל ישתנה ויירגע, כך שתהיה השתתפות משמעותית יותר של חברות ושל מבקרים מהארץ, והכי חשוב – שהחטופים יחזרו עכשיו!", אמר ויניצקי.
"יש לישראל חוסן פנימי חזק"
בקבלת הפנים השתתפו כמה נציגי ארגונים מישראל שמתכננים להשתתף בתערוכה השנה, בהם שירי רם, מנהלת פיתוח עסקי במכון היצוא, שחוזר להציג בביתן לאומי, לאחר כמה שנות היעדרות; ליאת שחם, מנכ"לית סיטיזון, שמשתתפת בתערוכה מאז 2014; גיא רום, מנכ"ל סינפס, שהשתתפה בתערוכה שנערכה אשתקד, חודש לאחר תחילת המלחמה, ותשוב אליה השנה; ומאיר גבעון, נשיא GIV, שנוטלת חלק באירוע מאז 2022.
השגרירה סלומון אמרה בדברי ברכתה כי "אנחנו מקיימים בכל שנה קבלת פנים לקראת תערוכת ערים חכמות, שמתקיימת בחודש נובמבר בברצלונה. אף אחד מאיתנו לא חשב בשנה שעברה שכאשר ניפגש פה שוב, זה יהיה על רקע תקופה עם כל כך הרבה עצב וסבל, כמו שאנחנו חווים בימים אלה. יחד עם זאת, כולנו יודעים שיש לישראל חוסן פנימי חזק, ואני מקווה שבשנה הבאה ניפגש באווירה אחרת, כשכל החטופים בעזה יהיו פה בחזרה".
ב-27 ביוני ייערך הכנס השנתי Smart Cities 3.0 של אנשים ומחשבים, שבו יוגרלו שני כרטיסי כניסה לתערוכה, בשווי של מאות יורו. מערכת אנשים ומחשבים תדווח מהתערוכה והכנס.
08/05/24 16:47
6.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת בזן השיקה בתחילת השנה פרויקט עסקי של מדדי הרכש וההתקשרויות בבזן. הפרויקט, אסטרטגי ופורץ דרך במסע לעבר חדשנות בעולם הדאטה, בוצע בשיתוף פעולה בין קבוצת בזן וחברת iprosis. הפרויקט אף זכה בפרס בקטגוריית "חדשנות במעבר לענן" בטקס מצטייני המחשוב של אנשים ומחשבים.
קבוצת בזן עלתה לאוויר עם היישום הראשון בארץ של SAP Datasphere, פתרון דאטה ארגוני מבוסס ענן. הנהלת קבוצת בזן שמה לנגד עיניה שיפור והתייעלות פנימיים וחיצוניים בתחום הרכש וההתקשרויות. לכן, הוחלט, שהיישום הראשון שיעלה לאוויר יהיה מערכת של מדדים, לוחות מחוונים (Dashboards) ודו"חות, המאפשרים מעקב ועמידה באסטרטגיה הניהולית של אגף הרכש וההתקשרויות.
שלומי בסון, המשנה למנכ"ל בקבוצת בזן, מסביר: "המערכת תוכננה ונבנתה כדי לתת מענה לשימושים מגוונים שבהם המידע מייצר ערך כספי בתהליכי העבודה ונותן מיקוד במדידה הניהולית של תהליכים פנימיים, ועד לשדרת הניהול הבכיר של הקבוצה, עם מיקוד בזווית הראייה האסטרטגית".
לטענת איציק דרורי, מנהל אגף רכש והתקשרויות, "המערכת היא מדרגה נוספת בתהליכי ניהול מדדי הביצוע של אגף הרכש, ומאפשרת בכל רגע נתון תמונת מצב הן במבט על והן ברזולוציות הפרטניות ביותר. המערכת מתכללת אונליין את כלל ה-KPIs בשקיפות מלאה ותוך יצירת שפה חדשה לכלל בעלי העניין בארגון".
אורלי אברמוביץ', סמנכ"לית המחשוב והדיגיטל (IT/OT) בקבוצת בזן: "בשנים האחרונות קבוצת בזן מובילה ביישום טכנולוגיות מידע מתקדמות בתהליכי הטמעה מהירים, תוך הקפדה על ייצור ערך עסקי משמעותי לחברה. המעבר לענן הוא אחד הווקטורים האסטרטגיים ביחידת המחשוב והדיגיטל בקבוצת בזן. פרויקט זה הוא פרויקט חדשני מסוגו ומתאים לאסטרטגיית מערכות המידע שאנו מובילים בקבוצת בזן".
כדי לאפשר יכולות ניתוח מתקדמות, כגון יכולות AI ו-ML, ולעמוד בשורה אחת עם המגמות המתקדמות הקיימות בטכנולוגיית המידע כיום, נבחרה פלטפורמת BTP (ר"ת Business Technology Platform) – פלטפורמת שירותי הענן מבית סאפ. כתחליף לשכבת ה-SAP BW הוותיקה נבחר פתרון ה-Datasphere. רוב ההסבות בוצעו בעזרת SAP BW Bridge, המשמש כלי מיגרציה אוטומטי מהיר להסבת קוביות ואובייקטים מה-BW ל-Datasphere, ובכך מקצר את זמני הפיתוח בצורה משמעותית, משמר את ההשקעה ארוכת השנים, מוריד את התלות ב-BW ב-On-prem ומאפשר מעבר בטוח לענן.
יישום הפרויקט בוצע על ידי צוות הפיתוח של iprosis בניהולו של יניב בן נון, ארכיטקט בכיר, ויריב קראוס, מנהל הפרויקט. "בסיכומו של דבר", אומרת אברמוביץ', "צוות iprosis ידע לתת מענה איכותי לצרכים העסקיים שהוגדרו על ידי הלקוח העסקי, לפתור ביצירתיות בעיות ותקלות, תוך מחויבות גבוהה, הבנה עסקית וטכנולוגית מעמיקה ויחסי אנוש מעולים".
המצולמים בתמונה למעלה: מימין – יוגב זילברמן, מנהל דאטה בקבוצת בזן; יריב קראוס, מנהל הפרוייקט מטעם איי-פרוסיס; אורלי אברמוביץ', מנמ"רית קבוצת בזן; יניב בן-נון, שותף ומנהל הפעילות בקבוצת בזן מטעם אייפרוסיס; ועמית ברקאי, שותף ומנכ"ל איי-פרוסיס.
08/05/24 16:49
6.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
800 תלמידי תיכון מהפריפריה בצפון, בעוטף עזה ובנגב השתתפו בהאקתון חדשנות לנוער, שיזמה וערכה באחרונה תוכנית ניצנים מבית עמותת נתיבי אודי. המשימות שהוטלו עליהם היו פיתוח טכנולוגיות שנועדו לסייע למאמץ המלחמתי, לצד מציאת פתרונות לקשיים הרגשיים והכלכליים שיש בעורף בעקבות המלחמה. הפרסים הראשונים הוענקו לכל אחת משכבות הכיתות י', י"א וי"ב.
אלה הזוכים בפרסים הראשונים:
בכיתות י"ב, הזוכים בפרס הראשון הם תלמידי תיכון מנתיבות, שפיתחו מודל מתמטי שמאפשר לעקוב אחרי משפחות שכולות, ובכך לדעת לתת להן סיוע בצורה מיטבית ומותאמת אישית.
בכיתות י"א, הזוכים בפרס הראשון הגיעו מתיכון מקיף ד׳ באשקלון. הם פיתחו משחק מחשב סימולטורי שמדמה את שחרור החטופים שנמצאים בעזה. אחד הנערים שפיתחו את המיזם, ירין אטיאס, הוא אחיין של אחת החטופות, שטרם שוחררה. הנער סיפר בדמעות שהוא מקווה שהמיזם יעזור לצה"ל לשחרר את דודתו.
בפרס הראשון לכיתות י' זכו תלמידי תיכון רמת נגב, שפיתחו מערכת חכמה שנותנת מענה לחקלאות הישראלית גם ללא פועלים. היא עושה זאת בצורה אוטומטית, בעזרת מעקב וניהול משימות אפקטיבי, שמייתר תהליכי עבודה רבים שעד כה התנהלו על ידי העובדים הזרים שמועסקים בחקלאות.
מהי תוכנית ניצנים?
תוכנית ניצנים הוקמה לזכרו של סגן אודי אלגרבלי ז"ל, קצין קשר בחטיבת הצנחנים, שנפל ב-1994 בקרב בלבנון. התוכנית מכשירה את בני הנוער המצטיינים מהפריפריה, באמצעות הכשרה טכנולוגית שנמשכת שלוש שנים. היא זכתה בפרס הרמטכ"ל לשנת 2022, ופועלת בשותפות עם צה"ל, משרדים ממשלתיים, חברות בתעשייה ופילנתרופים.
מאז המלחמה, תוכנית ניצנים קלטה מאות תלמידים מצטיינים מהאזורים המותקפים בעוטף עזה בפרט ובדרום בכלל, ופעלה גם במרכזי מפונים בים המלח ובאילת. נוטלים בה חלק תלמידים מיישובים בדרום ובצפון: המועצות האזוריות שער הנגב, רמת נגב, אשכול, חוף אשקלון ומרחבים, אופקים, נתיבות, דימונה, באר שבע, אשדוד, אשקלון, ירוחם, טבריה, בית שאן, עפולה, קריית גת, כפר הנוער כפר סילבר ועוד.
צוות השופטים בהאקתון כלל את סא"ל (מיל') קורין כהן מתוק, מנהלת תוכנית ניצנים; סא"ל בר ענבר, מפקד בבסמ"ח; אריה אריאלי, סמנכ"ל בכיר ומשנה ליועץ המשפטי של הפניקס; קרן קציר שטיבל, מנהלת היחידה לפיתוח עסקי בר קיימא ואחריות תאגידית במערך הדיגיטל הלאומי; וצפריר כץ, מנכ"ל סיימוטיב. בין הבכירים שבאו לצפות בתלמידים המצטיינים היה תא"ל (מיל') ארנון זוארץ, יו"ר מרכז אודי למצוינות טכנולוגית.
בתמונה למעלה: מימין – סא"ל (מיל') קורין כהן מתוק, מנהלת תוכנית ניצנים;; קרן קציר שטיבל, מנהלת היחידה לפיתוח עסקי בר קיימא ואחריות תאגידית במערך הדיגיטל הלאומי; סא"ל בר ענבר, מפקד בסמ"ח; צפריר כץ, מנכ"ל סיימוטיב; מדריך הקבוצה הזוכה מאשקלון, גל כהן; וחברי הקבוצה ירין אטיאס, אופיר לוסקי, רום צורף, דוד זלטין ורום בוקרה.